Formsvacka och självtvivel

”Benen är tunga, fötterna fumliga och flytet saknas. Andetagen ansträngda trots att jag knappt håller styrfart. ”Hur i helvete ska jag kunna göra en bra tid på 106 km över fjället nästa helg?” Den tanken går på repeat. ”Jag kan inte.” Stannar. Scout stannar också, passar på att dricka ur ett vattenhål. Klockan har passerat tio på kvällen och luften har svalnat. Det är fortfarande ljust ute, fortfarande sol hela nätterna. Men inte länge till. Jag kommer på mig själv att längta till den sena hösten, till tiden när sommarturisterna farit och vinterturisterna ännu inte kommit. Jag kommer på mig själv att längta efter det prestigelösa harvandet i skoterspår med bara Scout och stjärnhimlen som sällskap. Ständigt denna längtan, ständigt den där känslan av att vara på väg. Roger säger att jag borde öva mig på att stanna upp och tycka om det som är nu. Jag gör det, men ibland har jag inte tid, upptagen med med att blicka framåt. Att ta på nuet är svårt. Scout är bra på det och han påminner mig. ”Jag kan inte.” Jag säger det till mig själv. Och om det är så då? Att jag inte kan? Spelar det någon roll? Ja, det gör det. Såklart. Om ”misslyckande” inte gör ont så har man heller inte vågat satsa. Så det spelar roll. Men det är inte hela världen. Det här däremot, det är hela världen. För mig, just nu. Fjället. Scout. Mina fasta punkter i livet. Det som gör att jag vaknar varje morgon och klarar av att fortsätta andas”

Om mindre än en vecka springer jag Swedish alpine ultra för tredje gången. Formen är inte bra och det känns jobbigt för även om det inte är ett A-mål i mål så är det hemma och jag vill springa bra.Men jag förbereder mig på att det kommer att bli en tuff resa från Nikkaloukta till Abisko även i år och försöker tagga huvudet på att bita ihop lite. Just exakt i detta nu vill jag dock helst bara stoppa det i marken och leka struts. Jag älskar att springa och jag älskar att vara på fjället så hur kan det egentligen bli annat än bra? Det är tredje gången jag springer och ganska exakt två år sedan jag sprang min första ultra. Jag hoppas jag har lärt mig något. Vad det än skulle kunna vara. Idag är det söndag och från och med imorgon kommer jag använda en väldigt smal sil för att sålla bort de negativa tankarna. De har fått sin plats nu.

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Ultralöpare som helst springer stig och obanat. Skriver om charmen med att springa långt och länge, om att försöka förflytta mina egna gränser samt livet på fjället tillsammans med min malamute Scout.

Född: 1985

Kontakt: [email protected]

Mål: Att springa längre och snabbare och ha så roligt som möjligt längs vägen.

Motto: Det går aldrig som man tänkt sig men det blir bra ändå!

Prenumerera på Trailrunning Swedens nyhetsbrev

Spännande lopp

lör26okt18:0020:00FeaturedNight Trail Run5 km, 10 km, 30 kmLandskap:Stockholm

lör02novalldayalldayFeaturedKullamannen Trail12 km, 22 km, 44 kmLandskap:Skåne

sön15maralldayFeaturedÅhus TrailRun5 km, 10 km, 21 kmLandskap:Skåne

sön15mar07:0015:00FeaturedEdsvidsleden Trailrun14 km, 28 km, 56 kmLandskap:Västergötland

lör27junalldayalldayFeaturedBocksten TrailRun5 km, 12 km, 23 km, 46 kmLandskap:Halland

lör22aug04:0019:00FeaturedIdre Fjällmaraton12 km, 28 km, 45 km, 84 kmLandskap:DalarnaAnmälanDeltagare

Senaste blogginläggen

 • Kan jag kalla mig löpare? Malin Tidqvist
  Läs mer
 • Satsning på längdskidåkning i vinter! Gunilla Kidmark
  Läs mer
 • Träningsparadiset Lost Villa Fanny Ahlfors
  Läs mer
 • Drygt 2 veckor efter op. Fysparet
  Läs mer
 • Broken. Madelene Jansson
  Läs mer
 • Vardag Anna Carlsson
  Läs mer
 • En fullträff i Åre Bröderna Backa
  Läs mer
 • Marviksdrömmen Niclas Bergqvist
  Läs mer
Se alla våra Inspiratörer

Löparresor med Trailrunning Sweden

Våra löparresor och träningsläger är speciellt skapade för traillöpare. Resornas fokus ligger på upplevelser och att upptäcka ny vacker natur, äventyrslöpning helt enkelt! Vi brukar säga att en träningsresa med Trailrunning Sweden är till för dig som är nyfiken, som vågar utmana dig själv och som tror att livet bara kommer en gång.Våra löparresor passar traillöpare på olika nivåer. Genom att erbjuda olika längder och hastigheter på löppassen, får både elitmotionären och den som mixar jogg med promenad sitt lystmäte. Alla får träning! För att få ut det bästa av resan är det dock bra om du orkar jogga ca 10 km.

uswe sandstone camp

Idre Fjällmaraton
buss & boende

previous arrow
next arrow
Slider

Trailrunning Sweden Store

Trailrunning Sweden Store är webbutiken som är helt specialiserad på en enda målgrupp - människor som älskar löpning i skog och berg. I Trailrunning Sweden Store har vi grejerna som höjer din traillöpning till nya sköna nivåer. Här hittar du bara det som gäller trailrunning. Vi har sållat bort allt annat. Här kan du känna dig trygg med att du får hjälp och råd från personer som verkligen kan traillöpning.

Specialist

trailskor

Löparkläder

kittad för äventyr

Ryggsäckar

Utmana mörkret

Pannlampor

Traillöparens alla

tillbehör

previous arrow
next arrow
Slider
X
X