Inför Swedish Alpine Ultra 2019

Swedish alpine ultra närmar sig och för mig är det lite av en milstolpe, två år som ultralöpare. Första året var det enda jag tänkte på distansen, om jag...

18 juli, 2019 |

Swedish alpine ultra närmar sig och för mig är det lite av en milstolpe, två år som "ultralöpare". Första året var det enda jag tänkte på distansen, om jag överhuvudtaget skulle klara att springa så långt. Andra året underskattade jag nog distansen och var för nonchalant med vätska och energi och "gav upp" när det började ta emot lite. I år känner jag mig faktiskt lite som en veteran just gällande denna tävling (även om jag egentligen fortfarande bara är en total rookie) och jag vet att knappa 11 mil är långt, men att jag tar mig även om det känns för jävligt redan från början. Fast löpningen känns faktiskt lite bättre än när jag skrev sist, inte bra men stabil och att harva mig igenom banan bör inte vara några problem. Jag har förstått att det kan bli en snabb start (gissningsvis framför allt de första 5 kilometrarna som är de enda riktigt lättsprungna förrän på slutet) och jag ska verkligen försöka hålla mig från att tjuvrusa. Jag är ju en "steady goer" oavsett terräng, som en traktor. Inte fort men framåt. Detta blir mitt 3e lopp på över 10 mil på tre månader, mitt fjärde över maratondistansen och femte totalt. Jag vet att vissa springer 20-milalopp var och varannan helg men för mig är detta fortfarande mycket i loppsammanhang och med Slovakien, löpläger och andra grejer som gjort att det här med att vila sått stryka lite på foten så  känner jag att det finns någon form av ackumulerad trötthet i benen. Så jag har inga direkta förväntningar på loppet i form av tid eller placering utan ska helt enkelt försöka hålla mig flytande hela loppet i en förhoppning om att äntligen få känna känslan av att kunna trycka på nedför Keronbacken och de sista milen hem till Abisko. Men oavsett vad som händer så ska jag försöka jobba med en mer positiv inställning än förra året även om det går tungt. Vädret siar att en värmekänslig nordbo som jag kommer att få det lite tufft men å andra sidan så är det väl lika bra jag övar på det här med värme inför TDS och Big's, att springa i kyla hanterar jag nog redan bättre än de allra flesta. Nåja, nu ät det till att göra klart spellistan som ska följa med mig över fjället.

Senaste blogginläggen

  • Pryltest - Craft Nordlite Ultra / Pure Trail Niclas Bergqvist
    Läs mer
  • Men. Du är väl aldrig sjuk? Andreas Lundblad
    Läs mer
  • Att komma dit man är Malin Tidqvist
    Läs mer
  • 10 månader mot 10 mil - my experience Sara Costa
    Läs mer
Se alla våra Inspiratörer

Löpargrupper

För dig som vill upptäcka nya stigar på hemmaplan - ihop med andra.

Outnorth Trailtour

Vilka är landets bästa traillöpare över säsongen 2024? Vilket är det starkaste teamet? Från stränder, via klippor och fjäll till djupa skogar.

Trails of SWE c/o Dacia

Trails of SWE c/o Dacia är 4 lopp, 4 naturtyper, 4 sätt att uppleva vårt fantastiska land. Och 4 sätt att få använda hela din kapacitet, att våga vara grym.

Guider utrustning

Få hjälp inför ditt köp av skor, pannlampor eller löparryggsäck. I samarbete med Outnorth.

Trailkalendern

På fjället, längs havet, i skogen. Här hittar du alla svenska traillopp i en kalender.

Shop

Snyggkläderna, presentkort och löpargrupperna

Trailrunning Sweden AB
Hästtorget 6, 312 30 Laholm
VAT-nr SE559145416901
Email: [email protected]


Lägger till i kundvagnen

  • x
X
X