Runstreak dag 200

Det har inte bara varit bubbelvatten och rosenknoppar. Jag har haft 2 ryggskott, en rejält stukad fot, en förkylning och höftproblem i efterdyningarna av en vurpa nedför berget under Sthlm Trail Run som fortfarande spökar lite grann. Men varför fortsätter jag då?

Jo för det positiva överväger hittills med råge de negativa sakerna. Skulle höften bli värre så skulle jag avbryta, men den har så sakteliga blivit bättre och bättre under två månader. Den försämrades dock rejält när jag dumt nog ställde upp i Sthlm 10 och sprang alldeles för fort.

Gällande ryggskotten så tror jag med bestämdhet att runstreaken hjälpte mig att bli frisk betydligt snabbare. Jag såg ut som Quasimodo på speed men det lättade betydligt för varje kilometer jag tvingade mig vidare.

Stukningen tror jag också hjälptes av rörelse, jag har aldrig blivit symptomfri från en stukning så snabbt som denna gång. Och det var en rejäl stukning där hela foten vred sig innåt uppåt.

Förkylningen var jag mer fundersam över hur bra det var att springa sig igenom, nu var den inte särskilt kraftig och jag hade ingen feber så jag lufsade så sakteliga runt 5 km dessa dagar utan att ta ut mig över huvud taget.

Ibland träffar man riktiga löparlegender på sin runstreak, här med Johnny Hällneby och Ellen Westfelt.

I övrigt har jag lärt mig en hel del om hur min kropp fungerar. Hur den reagerar på överträning, hur lugnt jag måste springa för att få till mina vilopass och också lärt mig springa lugnare och mer avslappnat, jag längtar nästan varje dag efter avslutat runda redan till nästa runda. Tidigare maxade jag nästan varje pass och försökte sätta personligt rekord på allt och tyckte ofta det var pest och pina och kunde till och med hitta på ursäkter inför mig själv för att slippa springa. Troligen var jag betydligt mer sliten och övertränad då mot vad jag är nu. Nu har jag en helt annan löparglädje och ett lugn har infunnit sig i hela min vardag vilket familj och vänner också påpekat.

En nackdel jag märkte av framförallt i början var att man blir ganska manisk, i slutet på april märkte jag att jag hade nästan 10 km per dag i genomsnitt på året så då ökade jag längden på passen alldeles för snabbt med ca 20 % i maj till 36 mil vilket troligen startade mina höftproblem eftersom det blev en snedbelastning efter vurpan i början på maj. Så i juni gick jag in för rehab och sprang väldigt korta lugna pass och sket i målet som jag plötsligen fått för mig att klara 365 mil under året.

Jag fortsätter så länge jag tycker det är kul och det ger mig den löparglädje och det lugn som jag nu känner.

/Fysfarsan

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Vi heter Jörgen Stagreus och Marie Kinnander och kallas Fysparet. Vi älskar träning i alla dess former men brinner mest för trailrunning och att stå på händer lite varstans.

Född: 1969 (Jörgen), 1973 (Marie)

Kontakt: [email protected]

Mål: Åldersnormer ska inte vara ett hinder att våga testa nya saker.

Motto: Att hålla oss friska både fysiskt och psykiskt genom träning och att orka med vardagen med arbete, 4 barn och särbolivets flängande mellan Borlänge och Vallentuna.

Prenumerera på Trailrunning Swedens nyhetsbrev

Spännande lopp

sön20oktalldayalldayFeaturedIcebug Backyard Trail0,4 km, 3 km, 8 km, 16 kmLandskap:GöteborgAnmälan

lör26okt18:0020:00FeaturedNight Trail Run5 km, 10 km, 30 kmLandskap:Stockholm

lör02novalldayalldayFeaturedKullamannen Trail12 km, 22 km, 44 kmLandskap:Skåne

sön15maralldayFeaturedÅhus TrailRun5 km, 10 km, 21 kmLandskap:Skåne

sön15mar07:0015:00FeaturedEdsvidsleden Trailrun14 km, 28 km, 56 kmLandskap:Västergötland

lör27junalldayalldayFeaturedBocksten TrailRun5 km, 12 km, 23 km, 46 kmLandskap:Halland

lör22aug04:0019:00FeaturedIdre Fjällmaraton12 km, 28 km, 45 km, 84 kmLandskap:DalarnaAnmälanDeltagare

Senaste blogginläggen

 • Löpargrupper i Göteborg del 3 - Forest Femmes Gunilla Kidmark
  Läs mer
 • Drygt 2 veckor efter op. Fysparet
  Läs mer
 • Broken. Madelene Jansson
  Läs mer
 • Vardag Anna Carlsson
  Läs mer
 • En fullträff i Åre Bröderna Backa
  Läs mer
 • Marviksdrömmen Niclas Bergqvist
  Läs mer
 • Marviksdrömmen Bo Johansson
  Läs mer
 • Höstlöpning utan hosta Linda Doktar
  Läs mer
Se alla våra Inspiratörer

Löparresor med Trailrunning Sweden

Våra löparresor och träningsläger är speciellt skapade för traillöpare. Resornas fokus ligger på upplevelser och att upptäcka ny vacker natur, äventyrslöpning helt enkelt! Vi brukar säga att en träningsresa med Trailrunning Sweden är till för dig som är nyfiken, som vågar utmana dig själv och som tror att livet bara kommer en gång.Våra löparresor passar traillöpare på olika nivåer. Genom att erbjuda olika längder och hastigheter på löppassen, får både elitmotionären och den som mixar jogg med promenad sitt lystmäte. Alla får träning! För att få ut det bästa av resan är det dock bra om du orkar jogga ca 10 km.

uswe sandstone camp

Idre Fjällmaraton
buss & boende

previous arrow
next arrow
Slider

Trailrunning Sweden Store

Trailrunning Sweden Store är webbutiken som är helt specialiserad på en enda målgrupp - människor som älskar löpning i skog och berg. I Trailrunning Sweden Store har vi grejerna som höjer din traillöpning till nya sköna nivåer. Här hittar du bara det som gäller trailrunning. Vi har sållat bort allt annat. Här kan du känna dig trygg med att du får hjälp och råd från personer som verkligen kan traillöpning.

Specialist

trailskor

Löparkläder

kittad för äventyr

Ryggsäckar

Utmana mörkret

Pannlampor

Traillöparens alla

tillbehör

previous arrow
next arrow
Slider
X
X