TDS and the point of no return

Det närmar sig starten för TDS. Kl 04 inatt lämnar vi Courmayor för att ta oss de 145 kilometerna och 9100 höjdmeterna tillbaka till Chamonix. Om jag kan det? Jag vet inte. Det visar sig. Men jag vet att det närmar sig the point of no return och att nervositeten börjar smyga sig på. Jag frågar mig vad jag ör nervös för? Att inte ta mig i mål? Att det ska gå jättedåligt? Att jag ska ta tokslut för tidigt? Jag vet inte. Det känns som att jag ska springa min första ultra och inte har den minsta aning om vad som väntar. Att det kan gå precis hursomhelst. Formen har inte varit bra sista veckorna men jag hoppas på ”steady going” och att just det faktum att det är en längre distans ska rädda mig. Kanske kommer jag igång efter en stund. Kanske gör jag inte det och då kommer det bli långa timmar. Men varför spekulera? Jag försöker fokusera på det jag kan fokusera på: att ha en jävligt bra spellista. Av erfarenhet vet jag att eurodisco tar en långt. Det är många snabba löpare här och det skrämmer mig lite. Men jag insåg när jag tittade på MCC igår (som är 4 mil långt) att många löpare inte alls ser lika snabba ut när de närmar sig målet. De ser mänskliga ut oavsett hur kitade de är. Men ute på gatan ser alla ut som elitlöpare och du ser inte en trasig tisha eller leriga skor så långt ögat når. Själv försöker jag tänka på all den träning som faktiskt ligger bakom mig i år. På nästan 7 mil på fjället i obefintliga skoterspår och snöstorm, på harvandet upp och ner för Noulja och jakten på höjdmeter i Slovakien. Jag försöker att inte tänka på lite för mycket vin, alla skitpass och de stunder när kroppen vägrat göra som jag vill. Jag försöker att tänka på att det ska bli kul, att jag inte ska stressa och på att jag ska ta detta som en lärdom inför framtida utmaningar. Jag försöker att inte tänka på att jag är rankad åtta av tjejerna, att det är en tävling och att jag inte är bra på allt detta uppför. Jag försöker att tänka på att jag är stark. Försöker att inte tänka på att det gått tungt på sistone. Försöker… Äh. I slutändan är det ju bara en fot framför den andra. Oavsett hur förbannad jag kommer att bli på stavar som jag inte får in i stavhållaren,på lurar som ramlar ur öronen och vattenflaskor som läcker så kommer det knappast vara det som avgör. In med vätska, in med energi, undvik överhettning, och ta det lugnt första halvan. That’s it. Det låter så enkelt.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Ultralöpare som helst springer stig och obanat. Skriver om charmen med att springa långt och länge, om att försöka förflytta mina egna gränser samt livet på fjället tillsammans med min malamute Scout.

Född: 1985

Kontakt: [email protected]

Mål: Att springa längre och snabbare och ha så roligt som möjligt längs vägen.

Motto: Det går aldrig som man tänkt sig men det blir bra ändå!

Prenumerera på Trailrunning Swedens nyhetsbrev

Spännande lopp

sön20oktalldayalldayFeaturedIcebug Backyard Trail0,4 km, 3 km, 8 km, 16 kmLandskap:GöteborgAnmälan

lör26okt18:0020:00FeaturedNight Trail Run5 km, 10 km, 30 kmLandskap:Stockholm

lör02novalldayalldayFeaturedKullamannen Trail12 km, 22 km, 44 kmLandskap:Skåne

sön15maralldayFeaturedÅhus TrailRun5 km, 10 km, 21 kmLandskap:Skåne

sön15mar07:0015:00FeaturedEdsvidsleden Trailrun14 km, 28 km, 56 kmLandskap:Västergötland

lör27junalldayalldayFeaturedBocksten TrailRun5 km, 12 km, 23 km, 46 kmLandskap:Halland

lör22aug04:0019:00FeaturedIdre Fjällmaraton12 km, 28 km, 45 km, 84 kmLandskap:DalarnaAnmälanDeltagare

Senaste blogginläggen

 • Löpargrupper i Göteborg del 3 - Forest Femmes Gunilla Kidmark
  Läs mer
 • Drygt 2 veckor efter op. Fysparet
  Läs mer
 • Broken. Madelene Jansson
  Läs mer
 • Vardag Anna Carlsson
  Läs mer
 • En fullträff i Åre Bröderna Backa
  Läs mer
 • Marviksdrömmen Niclas Bergqvist
  Läs mer
 • Marviksdrömmen Bo Johansson
  Läs mer
 • Höstlöpning utan hosta Linda Doktar
  Läs mer
Se alla våra Inspiratörer

Löparresor med Trailrunning Sweden

Våra löparresor och träningsläger är speciellt skapade för traillöpare. Resornas fokus ligger på upplevelser och att upptäcka ny vacker natur, äventyrslöpning helt enkelt! Vi brukar säga att en träningsresa med Trailrunning Sweden är till för dig som är nyfiken, som vågar utmana dig själv och som tror att livet bara kommer en gång.Våra löparresor passar traillöpare på olika nivåer. Genom att erbjuda olika längder och hastigheter på löppassen, får både elitmotionären och den som mixar jogg med promenad sitt lystmäte. Alla får träning! För att få ut det bästa av resan är det dock bra om du orkar jogga ca 10 km.

uswe sandstone camp

Idre Fjällmaraton
buss & boende

previous arrow
next arrow
Slider

Trailrunning Sweden Store

Trailrunning Sweden Store är webbutiken som är helt specialiserad på en enda målgrupp - människor som älskar löpning i skog och berg. I Trailrunning Sweden Store har vi grejerna som höjer din traillöpning till nya sköna nivåer. Här hittar du bara det som gäller trailrunning. Vi har sållat bort allt annat. Här kan du känna dig trygg med att du får hjälp och råd från personer som verkligen kan traillöpning.

Specialist

trailskor

Löparkläder

kittad för äventyr

Ryggsäckar

Utmana mörkret

Pannlampor

Traillöparens alla

tillbehör

previous arrow
next arrow
Slider
X
X