Den perfekta starten på hösten

I helgen är det så äntligen dags för Höga Kusten Trail. Två lopp på två dagar och en helg som ger en upplevelse utöver det vanliga! Vi sprang huvudloppet...

4 september, 2019 |

I helgen är det så äntligen dags för Höga Kusten Trail. Två lopp på två dagar och en helg som ger en upplevelse utöver det vanliga! Vi sprang huvudloppet första gången för 3 år sedan, och sedan dess har vi varit flitiga besökare till Höga Kusten och Friluftsbyn under hela året. Vi blev helt sålda på miljön, atmosfären och utmaningen som ger en helhetsupplevelse för alla som kommer dit. Här är våra höjdpunkter för helgen som gör att vi ser det här som höstens höjdpunkt!

  1. Friluftsbyn
    Basen för hela helgen. Jerry Engström driver denna "camping" med sitt fantastiska crew som gör allt för att du ska trivas. Men det är så mycket mer än bara ett boende. Det är en plats att umgås på, dela erfarenheter, träffa nytt folk och ladda för de äventyr som väntar runt hörnet. De gör allt för att du ska få en grym upplevelse på plats! Att man tillbringar större delen av tiden utomhus vid brasor och får känna kvällens mörker som successivt smyger sig på gör det bara ännu mer stämningsfullt.
  2. Loppen
    Förut fanns bara huvudloppet på 43 km som går på lördagen, förra året adderades Twin Peaks, 25 km, som genomförs under fredag eftermiddag. Båda loppen är rejäla utmaningar där man springer genom de absoluta höjdpunkterna i Höga Kusten. Distanserna passar alla för man väljer om man vill snabbvandra eller jogga/springa, oavsett vilket så är man en del av gemenskapen i loppen. Miljön är magnifik och utmaningen gör dig fullständigt euforisk, men du kommer också att längta efter målgången..
  3. Målgång
    .. som du når efter att verkligen ha förtjänat det. Avslutningen på loppen är brutala, men också unika. Med bara några få kilometrar kvar ska du upp för Skuleberget, en brant stigning som suger ur dig varenda droppe av energi du har kvar i kroppen. På Twin Peaks ska du upp en gång, på HK Trail ska du upp två gånger. Men när du väl är vid målgång, och ger Jerry en ikonisk high five, kommer du uppleva ett rus utan dess like!
  4. Atmosfären
    Något av det absolut bästa med helgen är atmosfären som infinner sig före, under och efter loppen. Alla pratar och hänger med alla, hejar och hjälper varandra med vad som än förekommer. Det är svårt att försöka förklara, men det är som att alla vill ge andra en bra upplevelse istället för att bara fokusera på sitt eget. I den öppna miljö som Friluftsbyn erbjuder slappnar man lätt av och det inbjuder snabbt till samtal med andra. Vi gillar det!

Senaste blogginläggen

  • Pryltest - Craft Nordlite Ultra / Pure Trail Niclas Bergqvist
    Läs mer
  • Men. Du är väl aldrig sjuk? Andreas Lundblad
    Läs mer
  • Att komma dit man är Malin Tidqvist
    Läs mer
  • 10 månader mot 10 mil - my experience Sara Costa
    Läs mer
Se alla våra Inspiratörer

Löpargrupper

För dig som vill upptäcka nya stigar på hemmaplan - ihop med andra.

Outnorth Trailtour

Vilka är landets bästa traillöpare över säsongen 2024? Vilket är det starkaste teamet? Från stränder, via klippor och fjäll till djupa skogar.

Trails of SWE c/o Dacia

Trails of SWE c/o Dacia är 4 lopp, 4 naturtyper, 4 sätt att uppleva vårt fantastiska land. Och 4 sätt att få använda hela din kapacitet, att våga vara grym.

Guider utrustning

Få hjälp inför ditt köp av skor, pannlampor eller löparryggsäck. I samarbete med Outnorth.

Trailkalendern

På fjället, längs havet, i skogen. Här hittar du alla svenska traillopp i en kalender.

Shop

Snyggkläderna, presentkort och löpargrupperna

Trailrunning Sweden AB
Hästtorget 6, 312 30 Laholm
VAT-nr SE559145416901
Email: [email protected]


Lägger till i kundvagnen

  • x
X
X