Den perfekta starten på hösten

I helgen är det så äntligen dags för Höga Kusten Trail. Två lopp på två dagar och en helg som ger en upplevelse utöver det vanliga! Vi sprang huvudloppet första gången för 3 år sedan, och sedan dess har vi varit flitiga besökare till Höga Kusten och Friluftsbyn under hela året. Vi blev helt sålda på miljön, atmosfären och utmaningen som ger en helhetsupplevelse för alla som kommer dit. Här är våra höjdpunkter för helgen som gör att vi ser det här som höstens höjdpunkt!

 1. Friluftsbyn
  Basen för hela helgen. Jerry Engström driver denna ”camping” med sitt fantastiska crew som gör allt för att du ska trivas. Men det är så mycket mer än bara ett boende. Det är en plats att umgås på, dela erfarenheter, träffa nytt folk och ladda för de äventyr som väntar runt hörnet. De gör allt för att du ska få en grym upplevelse på plats! Att man tillbringar större delen av tiden utomhus vid brasor och får känna kvällens mörker som successivt smyger sig på gör det bara ännu mer stämningsfullt.
 2. Loppen
  Förut fanns bara huvudloppet på 43 km som går på lördagen, förra året adderades Twin Peaks, 25 km, som genomförs under fredag eftermiddag. Båda loppen är rejäla utmaningar där man springer genom de absoluta höjdpunkterna i Höga Kusten. Distanserna passar alla för man väljer om man vill snabbvandra eller jogga/springa, oavsett vilket så är man en del av gemenskapen i loppen. Miljön är magnifik och utmaningen gör dig fullständigt euforisk, men du kommer också att längta efter målgången..
 3. Målgång
  .. som du når efter att verkligen ha förtjänat det. Avslutningen på loppen är brutala, men också unika. Med bara några få kilometrar kvar ska du upp för Skuleberget, en brant stigning som suger ur dig varenda droppe av energi du har kvar i kroppen. På Twin Peaks ska du upp en gång, på HK Trail ska du upp två gånger. Men när du väl är vid målgång, och ger Jerry en ikonisk high five, kommer du uppleva ett rus utan dess like!
 4. Atmosfären
  Något av det absolut bästa med helgen är atmosfären som infinner sig före, under och efter loppen. Alla pratar och hänger med alla, hejar och hjälper varandra med vad som än förekommer. Det är svårt att försöka förklara, men det är som att alla vill ge andra en bra upplevelse istället för att bara fokusera på sitt eget. I den öppna miljö som Friluftsbyn erbjuder slappnar man lätt av och det inbjuder snabbt till samtal med andra. Vi gillar det!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Tvillingbröder som helst springer tillsammans och tränar för att prestera genom att uppleva. Vill inspirera fler till att våga utmana sig själva och ha löpningen som en naturlig del i vardagen.

Född: 1990

Kontakt: [email protected]

Mål: Anta större utmaningar och utvecklas varje år med en aktiv livsstil

Prenumerera på Trailrunning Swedens nyhetsbrev

Spännande lopp

27sepallday29alldayFeaturedSWEARE ÅRE TRAIL TOUR7 km, 14 km, 24 km, sprintLandskap:JämtlandAnmälanDeltagare

lör28sep11:0016:00FeaturedÖved Trail5 km, 10 kmLandskap:Skåne

lör05okt11:00FeaturedHärnö Trail9 km, 21 kmLandskap:Ångermanland

lör12okt12:3015:00FeaturedRya Åsar Trail Run11,6 kmLandskap:VästergötlandAnmälanDeltagare

sön20oktalldayalldayFeaturedIcebug Backyard Trail0,4 km, 3 km, 8 km, 16 kmLandskap:GöteborgAnmälan

lör26okt18:0020:00FeaturedNight Trail Run5 km, 10 km, 30 kmLandskap:Stockholm

lör02novalldayalldayFeaturedKullamannen Trail12 km, 22 km, 44 kmLandskap:Skåne

lör22aug04:0019:00FeaturedIdre Fjällmaraton12 km, 28 km, 45 km, 84 kmLandskap:DalarnaAnmälanDeltagare

Senaste blogginläggen

 • Obbola Trail Challenge Bröderna Backa
  Läs mer
 • Löparupplevelser x 3! Skirun, Urban Run och utsiktslöpning på Tjolöholm Gunilla Kidmark
  Läs mer
 • Tips för att kunna göra pull-ups / chins Fanny Ahlfors
  Läs mer
 • Reset, refocus, restart! Niclas Bergqvist
  Läs mer
 • Storslagna planer. Madelene Jansson
  Läs mer
 • Vlog avsnitt 16 Tony Hoffstrom
  Läs mer
 • Att balansera träning med livet i sig. Peter Lindquist
  Läs mer
 • ÖTILLÖ, the swimrun world championship 2019 Patrik Söderqvist
  Läs mer
Se alla våra Inspiratörer

Löparresor med Trailrunning Sweden

Våra löparresor och träningsläger är speciellt skapade för traillöpare. Resornas fokus ligger på upplevelser och att upptäcka ny vacker natur, äventyrslöpning helt enkelt! Vi brukar säga att en träningsresa med Trailrunning Sweden är till för dig som är nyfiken, som vågar utmana dig själv och som tror att livet bara kommer en gång.Våra löparresor passar traillöpare på olika nivåer. Genom att erbjuda olika längder och hastigheter på löppassen, får både elitmotionären och den som mixar jogg med promenad sitt lystmäte. Alla får träning! För att få ut det bästa av resan är det dock bra om du orkar jogga ca 10 km.

uswe sandstone camp

Idre Fjällmaraton
buss & boende

previous arrow
next arrow
Slider

Trailrunning Sweden Store

Trailrunning Sweden Store är webbutiken som är helt specialiserad på en enda målgrupp - människor som älskar löpning i skog och berg. I Trailrunning Sweden Store har vi grejerna som höjer din traillöpning till nya sköna nivåer. Här hittar du bara det som gäller trailrunning. Vi har sållat bort allt annat. Här kan du känna dig trygg med att du får hjälp och råd från personer som verkligen kan traillöpning.

Specialist

trailskor

Löparkläder

kittad för äventyr

Ryggsäckar

Utmana mörkret

Pannlampor

Traillöparens alla

tillbehör

previous arrow
next arrow
Slider
X
X