Helgens ambassadörsskap och två lopp!

Äntligen var det så dags för tävling i helgen under Höga Kusten Trail! På två dagar erbjöds det två lopp, Twin Peaks och  HK Trail. Det är utan tvekan två av våra favoritlopp med tanke på utmaningen, de fina omgivningarna, den tekniska terrängen och inte minst fantastiska (men brutala) målgångar! Därför kunde vi inte heller låta bli att springa båda loppen, som tillsammans bjuder på 68 km och ca. 2400 hm. Det blev en fantastisk löparhelg med fina prestationer, men vi lämnar ändå helgen med en stor revanchlysta till nästa år.. 

Vi var på plats som ambassadörer för Icebug och fick möjlighet att ge tips och pepp till alla deltagare inför varje lopp. Så roligt att träffa så många glada löpare som både såg fram emot, och fruktade, vad som väntade. Vi pratade mycket om våra upplevelser av loppen då vi sprungit tidigare, och det visade sig stämma för många andra också. Loppen är tuffa med svår terräng bitvis, men alla som tar sig igenom det kan känna igen den euforiska känslan av att gå i mål!

 1. Twin Peaks

Vi har laddat för den här helgen länge, så det var riktigt roligt att på fredag eftermiddag få åka ned till Höga Kusten i strålande sol och börja med det första loppet Twin Peaks som är 25 kilometer. Starten går i nedförsluta som följs åt av platt stiglöpning som sedan övergår i en rätt tung stigning uppför, genom Slåttdalsskrevan och upp på Slåttdalsberget via ett litet scramblingparti. Vi tog rygg på ett par löpare som startade i ett högt tempo, och vi hade båda snabbt en bra känsla i kroppen. Under den första tunga stigningen började vi komma igång ordentligt och tog kommandot på loppet, men vi var väldigt noga med att inte gå ut för hårt. Halvvägs upp kom en konkurrent och sprang om oss med riktigt bra fart, men vi bestämde oss för att inte försöka hänga på då han såg väldigt stark ut. Vi höll istället en stabil andraplats tillsammans och skapade en lucka ned till de övriga löparna uppe på Slåttdalsberget.

Med en magnifik utsikt börjar sedan en teknisk, men riktig rolig nedförslöpa som följs åt av 9 km blandad löpning längs grus- och skogsstigar. Det var en perfekt dag och vi kände oss starka! I den tekniska nedförslöpningen fick vi fint flyt och vi kunde koncentrera oss på att hålla oss till vår plan och inte gå på för hårt.  När vi passerade första kontrollen efter 10 km var vi bekväma med farten och vi visste vilket tempo vi behövde hålla de kommande 9 km för att orka med den hårda avslutningen uppför Skuleberget. Här var vi säkra på att vi fortfarande låg på andra plats, och vi kollade därför med en funktionär hur långt det var fram till den ledande löparen. Vi fick däremot ett förvånat svar att vi ligger på plats 5 och 6! Vi trodde verkligen han skämtade och vi trodde inte det var möjligt då vi var säkra på att vi sprungit rätt och ingen hade passerat oss!

Men efter någon km fick vi faktiskt syn på 3 (!) andra löpare framför oss. Där började vi få onda aningar och pressade därför på lite fortare än planerat. Vi kom ikapp dom och i farten ställde vi inga frågor om hur de har kommit förbi oss, utan istället fokuserade vi på att ta tillbaka de tappade platserna. Det blev ett högt tempo när vi blev 5 löpare i en klunga,  och efter någon km ytterligare passerarade vi löpare nummer 1 som gått in i väggen. Tankarna gick hela tiden hur vi kunde ha tappat hela tre placeringar och blivit tvungna att gå ikapp dem, när vi inte ens blivit passerade av någon. Vi var säkra på att vi sprungit rätt väg! Vi körde på till nästa vätskestation som är precis innan den tuffa och avgörande stigningen uppför Skuleberget, som sedan övergår i en lång och teknisk nedförslöpa in i mål. Uppför stigningen tar David kommando, sliter sig uppåt och tar en ledning som han sedan höll in i mål! Joel började däremot tappa några meter till klungan, och en bit upp för berget hade han tappat ryggarna framför sig.

David vann loppet i år och tog en stor revansch på Joel, som förra året var starkast uppför Skuleberget och vann tävlingen då! Besvikelsen är dock stor hos båda då Joel kom på en femteplats, för det visade sig nämligen att de tre löparna som plötsligt kom före oss inte var uppe på Slåttdalsberget utan hade sprungit fel och med det tagit en enklare och kortare väg. Vi hade förmodligen hade kommit delad etta eller åtminstone etta och tvåa om inte tre löpare hade sprungit fel och tjänat en hel del tid på det. Vi fick dock inte riktigt reda ut det på plats och såhär efter loppet känner vi inte att det spelar någon större roll. Oavsett så blev loppet inte som vi tänkt oss eftersom vi fick köra på ett hårdare tempo utan kontroll, och det straffade sig lite för Joel. Men nu siktar vi på en dubbelrevansch till nästa år istället!

Efter målgång hejade vi in andra löpare och det var så roligt att se deras eufori av att kämpa sig i mål! Vissa kom in på mer pigga ben medan andra hade kramp, men alla var oerhört nöjda.

2. HK Trail

Efter en pizzaladdning och en tältnatt vaknade vi till mulet väder, som senare på dagen övergick i spöregn. Kroppen kändes okej, om än lite stela ben från fredagens lopp. Vi startade HK Trail med inställningen att ta det lugnt och bara njuta. Vi sprang och pratade med varann och andra löpare samtidigt som vi livesände på Instagram. Allt gick fint under dagen, men med ca 15 km kvar började energinivån kännas lite låg för oss. Det är lite svårt att få i sig mängder av energi när man redan ligger back från dagen innan, men vi gjorde vad vi kunde. Det var en härlig dag, men efter 68 km och 2400 hm var det skönt att nå toppen av Skuleberget för tredje gången på två dagar.. 🙂

Hela helgen kan summeras som otroligt lyckad! Jerry och hans crew i Friluftsbyn levererade ett arrangemang i toppklass, och atmosfären var lika härlig som den brukar vara! Vi fick springa, hänga, prata och peppa många andra löpare vilket verkligen var roligt. Nu ser vi fram emot Höga Kusten Winter Trail!!

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Tvillingbröder som helst springer tillsammans och tränar för att prestera genom att uppleva. Vill inspirera fler till att våga utmana sig själva och ha löpningen som en naturlig del i vardagen.

Född: 1990

Kontakt: [email protected]

Mål: Anta större utmaningar och utvecklas varje år med en aktiv livsstil

Prenumerera på Trailrunning Swedens nyhetsbrev

Spännande lopp

sön15maralldayFeaturedÅhus TrailRun5 km, 10 km, 21 kmLandskap:Skåne

sön15mar07:0015:00FeaturedEdsvidsleden Trailrun14 km, 28 km, 56 kmLandskap:Västergötland

lör09majalldayalldayFeaturedKolmårdstrailen0,5 km, 6 km, 10 km, 21 kmLandskap:Östergötland

sön17majalldayalldayFeaturedIcebug Backyard Trail Spring Edition6 km, 16 kmLandskap:Göteborg

lör27junalldayalldayFeaturedBocksten TrailRun5 km, 12 km, 23 km, 46 kmLandskap:Halland

lör22aug04:0019:00FeaturedIdre Fjällmaraton12 km, 28 km, 45 km, 84 kmLandskap:DalarnaAnmälanDeltagare

04sepallday06alldayFeaturedIcebug Xperience West Coast Trail74 km (23 km + 29 km +22 km)Landskap:Bohuslän

Senaste blogginläggen

 • När traillöpning möter bergsbestigning Peter Lindquist
  Läs mer
 • Kullamannen Trail - Gary Cantrell, lera och start i Dubbeldöden! Gunilla Kidmark
  Läs mer
 • Välkommen på reflexlöpning i Jönköping Fanny Ahlfors
  Läs mer
 • Big's backyard ultra: det sitter i huvudet Anna Carlsson
  Läs mer
 • Ibland tänkte jag... vad ska andra tro? Annika Repo Wallman
  Läs mer
 • Bland vågor och maneter Linda Doktar
  Läs mer
 • Träning på bortaplan? Malin Tidqvist
  Läs mer
 • Varumärket som tappade bort sin hållbarhet Andreas Lundblad
  Läs mer
Se alla våra Inspiratörer

Löparresor med Trailrunning Sweden

Våra löparresor och träningsläger är speciellt skapade för traillöpare. Resornas fokus ligger på upplevelser och att upptäcka ny vacker natur, äventyrslöpning helt enkelt! Vi brukar säga att en träningsresa med Trailrunning Sweden är till för dig som är nyfiken, som vågar utmana dig själv och som tror att livet bara kommer en gång.Våra löparresor passar traillöpare på olika nivåer. Genom att erbjuda olika längder och hastigheter på löppassen, får både elitmotionären och den som mixar jogg med promenad sitt lystmäte. Alla får träning! För att få ut det bästa av resan är det dock bra om du orkar jogga ca 10 km.

Trailresa Tjeckien

Löparweekend Sälenfjällen

Idre Fjällmaraton
buss & boende

previous arrow
next arrow
Slider

Trailrunning Sweden Store

Trailrunning Sweden Store är webbutiken som är helt specialiserad på en enda målgrupp - människor som älskar löpning i skog och berg. I Trailrunning Sweden Store har vi grejerna som höjer din traillöpning till nya sköna nivåer. Här hittar du bara det som gäller trailrunning. Vi har sållat bort allt annat. Här kan du känna dig trygg med att du får hjälp och råd från personer som verkligen kan traillöpning.

Specialist

trailskor

Löparkläder

kittad för äventyr

Ryggsäckar

Utmana mörkret

Pannlampor

Traillöparens alla

tillbehör

previous arrow
next arrow
Slider
X
X