Helgens ambassadörsskap och två lopp!

Äntligen var det så dags för tävling i helgen under Höga Kusten Trail! På två dagar erbjöds det två lopp, Twin Peaks och  HK Trail. Det är utan tvekan två av våra favoritlopp med tanke på utmaningen, de fina omgivningarna, den tekniska terrängen och inte minst fantastiska (men brutala) målgångar! Därför kunde vi inte heller låta bli att springa båda loppen, som tillsammans bjuder på 68 km och ca. 2400 hm. Det blev en fantastisk löparhelg med fina prestationer, men vi lämnar ändå helgen med en stor revanchlysta till nästa år.. 

Vi var på plats som ambassadörer för Icebug och fick möjlighet att ge tips och pepp till alla deltagare inför varje lopp. Så roligt att träffa så många glada löpare som både såg fram emot, och fruktade, vad som väntade. Vi pratade mycket om våra upplevelser av loppen då vi sprungit tidigare, och det visade sig stämma för många andra också. Loppen är tuffa med svår terräng bitvis, men alla som tar sig igenom det kan känna igen den euforiska känslan av att gå i mål!

 1. Twin Peaks

Vi har laddat för den här helgen länge, så det var riktigt roligt att på fredag eftermiddag få åka ned till Höga Kusten i strålande sol och börja med det första loppet Twin Peaks som är 25 kilometer. Starten går i nedförsluta som följs åt av platt stiglöpning som sedan övergår i en rätt tung stigning uppför, genom Slåttdalsskrevan och upp på Slåttdalsberget via ett litet scramblingparti. Vi tog rygg på ett par löpare som startade i ett högt tempo, och vi hade båda snabbt en bra känsla i kroppen. Under den första tunga stigningen började vi komma igång ordentligt och tog kommandot på loppet, men vi var väldigt noga med att inte gå ut för hårt. Halvvägs upp kom en konkurrent och sprang om oss med riktigt bra fart, men vi bestämde oss för att inte försöka hänga på då han såg väldigt stark ut. Vi höll istället en stabil andraplats tillsammans och skapade en lucka ned till de övriga löparna uppe på Slåttdalsberget.

Med en magnifik utsikt börjar sedan en teknisk, men riktig rolig nedförslöpa som följs åt av 9 km blandad löpning längs grus- och skogsstigar. Det var en perfekt dag och vi kände oss starka! I den tekniska nedförslöpningen fick vi fint flyt och vi kunde koncentrera oss på att hålla oss till vår plan och inte gå på för hårt.  När vi passerade första kontrollen efter 10 km var vi bekväma med farten och vi visste vilket tempo vi behövde hålla de kommande 9 km för att orka med den hårda avslutningen uppför Skuleberget. Här var vi säkra på att vi fortfarande låg på andra plats, och vi kollade därför med en funktionär hur långt det var fram till den ledande löparen. Vi fick däremot ett förvånat svar att vi ligger på plats 5 och 6! Vi trodde verkligen han skämtade och vi trodde inte det var möjligt då vi var säkra på att vi sprungit rätt och ingen hade passerat oss!

Men efter någon km fick vi faktiskt syn på 3 (!) andra löpare framför oss. Där började vi få onda aningar och pressade därför på lite fortare än planerat. Vi kom ikapp dom och i farten ställde vi inga frågor om hur de har kommit förbi oss, utan istället fokuserade vi på att ta tillbaka de tappade platserna. Det blev ett högt tempo när vi blev 5 löpare i en klunga,  och efter någon km ytterligare passerarade vi löpare nummer 1 som gått in i väggen. Tankarna gick hela tiden hur vi kunde ha tappat hela tre placeringar och blivit tvungna att gå ikapp dem, när vi inte ens blivit passerade av någon. Vi var säkra på att vi sprungit rätt väg! Vi körde på till nästa vätskestation som är precis innan den tuffa och avgörande stigningen uppför Skuleberget, som sedan övergår i en lång och teknisk nedförslöpa in i mål. Uppför stigningen tar David kommando, sliter sig uppåt och tar en ledning som han sedan höll in i mål! Joel började däremot tappa några meter till klungan, och en bit upp för berget hade han tappat ryggarna framför sig.

David vann loppet i år och tog en stor revansch på Joel, som förra året var starkast uppför Skuleberget och vann tävlingen då! Besvikelsen är dock stor hos båda då Joel kom på en femteplats, för det visade sig nämligen att de tre löparna som plötsligt kom före oss inte var uppe på Slåttdalsberget utan hade sprungit fel och med det tagit en enklare och kortare väg. Vi hade förmodligen hade kommit delad etta eller åtminstone etta och tvåa om inte tre löpare hade sprungit fel och tjänat en hel del tid på det. Vi fick dock inte riktigt reda ut det på plats och såhär efter loppet känner vi inte att det spelar någon större roll. Oavsett så blev loppet inte som vi tänkt oss eftersom vi fick köra på ett hårdare tempo utan kontroll, och det straffade sig lite för Joel. Men nu siktar vi på en dubbelrevansch till nästa år istället!

Efter målgång hejade vi in andra löpare och det var så roligt att se deras eufori av att kämpa sig i mål! Vissa kom in på mer pigga ben medan andra hade kramp, men alla var oerhört nöjda.

2. HK Trail

Efter en pizzaladdning och en tältnatt vaknade vi till mulet väder, som senare på dagen övergick i spöregn. Kroppen kändes okej, om än lite stela ben från fredagens lopp. Vi startade HK Trail med inställningen att ta det lugnt och bara njuta. Vi sprang och pratade med varann och andra löpare samtidigt som vi livesände på Instagram. Allt gick fint under dagen, men med ca 15 km kvar började energinivån kännas lite låg för oss. Det är lite svårt att få i sig mängder av energi när man redan ligger back från dagen innan, men vi gjorde vad vi kunde. Det var en härlig dag, men efter 68 km och 2400 hm var det skönt att nå toppen av Skuleberget för tredje gången på två dagar.. 🙂

Hela helgen kan summeras som otroligt lyckad! Jerry och hans crew i Friluftsbyn levererade ett arrangemang i toppklass, och atmosfären var lika härlig som den brukar vara! Vi fick springa, hänga, prata och peppa många andra löpare vilket verkligen var roligt. Nu ser vi fram emot Höga Kusten Winter Trail!!

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

#trailrunningsweden

Share the passion of trail

Trailkalendern
Trailkalendern
trail
kalendern
Podcast
Podcast
Podcast
Utrustning
UTRUSTNING
Utrustning
LÖPARRESOR
löparresor
STORE
löpargrupper
löpargrupper
Trailtour
TRAILTOUR
Utrustning
trails
TRAILS
TRAILS
kollektion
Kollektion
Trailkalendern

Hitta alla Sveriges traillopp på ett och samma ställe. Trailkartan ger en geografisk överblick över loppen som också delas in i kategorierna fjällopp, backyard ultra, 100-miles, nighttrail, skimo och fell race. Här hittar du garanterat din nästa utmaning!

Trailrunningpodden
Trailrunning
podden

Springa i skogen? Varför då? Elisabeth Hansson på Trailrunning Sweden tar reda på det. I möten med löpare, fantaster och arrangörer får vi insikter och utsikter i traillöpningens magi.

Utrustning för traillöpare

Att springa i skogen är enkelt och fritt. Bra funktionell utrustning kan ändå underlätta och göra traillöpningen ännu roligare. Därför vill vi på Trailrunning Sweden hjälpa dig att hitta rätt i djungeln av prylar.

Att springa i skogen är enkelt och fritt. Bra funktionell utrustning kan ändå underlätta och göra traillöpningen ännu roligare. Därför vill vi på Trailrunning Sweden hjälpa dig att hitta rätt i djungeln av prylar. Våra utrustningsguider finns inte för att tala om vilket varumärke eller modell som är bäst eller sämst. Däremot vill vi lyfta fram produkternas egenskaper för att den ska matcha de krav och önskemål du har som traillöpare och konsument. Vi har alla olika träningsbakgrund, ambitionsnivå och önskemål med vår traillöpning. Därför ska även vår utrustning se olika ut.

Löparresor
Löparresor

Våra löparresor och träningsläger är speciellt skapade för traillöpare. Resornas fokus ligger på upplevelser och att upptäcka ny vacker natur, äventyrslöpning helt enkelt! Vi brukar säga att en träningsresa med Trailrunning Sweden är till för dig som är nyfiken, som vågar utmana dig själv och som tror att livet bara kommer en gång.

Löpargrupper
Löpargrupper

Vi på Trailrunning Sweden tycker att det är fantastiskt att upptäcka nya stigar och löprundor i vår egen närmiljö. Det är ju en sådan kick att hitta en mysig stig som man inte visste fanns! Vill du upptäcka de här stigarna, bli inspirerad samt få sällskap ut på nya ställen? Då ska du från och med hösten 2020 börja träna med oss på din hemort. Fokus är äventyrslöpning där vi upplever naturen och spännande löpning. Ett pass i veckan under höst- och vårtermin, varje pass pågår i cirka en timme.

Trailtouren
Trailtour

Trailrunning Sweden Store TRAILTOUR finns för att stärka utvecklingen av svensk traillöpning och lyfta fram de talangfulla och konditionsstarka atleter som satsar seriöst på sporten. Touren sträcker sig från juni till oktober 2020, täcker distanser från 11 till 45 kilometer och utspelade sig på allt från fjälltoppar till sandstränder. 2020 års nyhet blir en avslutande jaktstart i samband med finalen på Icebug Backyard Trail. Din startposition lägger du grund för under året. Ta med dina 4 bästa poäng och gör om dem till sekunder. Först i mål vinner...!

TRS Trails
TRS Trails

Här hittar du vackra trailrundor från olika delar av landet. Vi samlar stigar och leder som har det där lilla extra och som bara måste upplevas. Längden på löprundorna varierar och anges under respektive runda. Du kan själv vara med och bidra med din favoritrunda. Klicka på knappen och fyll i formuläret.

Kollektion
Kollektion

Att springa i skogen är enkelt och fritt. Bra funktionell utrustning kan ändå underlätta och göra traillöpningen ännu roligare. Därför vill vi på Trailrunning Sweden hjälpa dig att hitta rätt i djungeln av prylar.

Är du en stolt svensk traillöpare? Visa det genom att springa i Trailrunning Swedens specialdesignade kläder! Ska du springa ett lopp utomlands är det kul att visa varifrån du kommer. Och även om du håller dig hemmavid, så höjer ju snygga träningskläder både humör och löpsteg.

Shadow
Slider

Tvillingbröder som helst springer tillsammans och tränar för att prestera genom att uppleva. Vill inspirera fler till att våga utmana sig själva och ha löpningen som en naturlig del i vardagen.

Född: 1990

Kontakt: [email protected]

Mål: Anta större utmaningar och utvecklas varje år med en aktiv livsstil

Prenumerera på Trailrunning Swedens nyhetsbrev

Spännande lopp

04sepallday06alldayFeaturedIcebug Xperience West Coast Trail74 km (23 km + 29 km +22 km)Landskap:Bohuslän

04sep(sep 4)21:3006(sep 6)12:00FeaturedLudvika Trailweekend9 km, 10 km, 16 kmLandskap:Dalarna

lör05sep18:0020:00FeaturedMaxFastigheter Trail Run1km, 5km, 10kmLandskap:Västmanland

sön20sepalldayalldayFeaturedEdsvidsleden Trailrun14 km, 28 km, 56 kmLandskap:Västergötland

sön18oktalldayalldayFeaturedIcebug Backyard Trail Fall Edition8 km, 16 kmLandskap:Göteborg

lör28aug04:0019:00FeaturedIdre Fjällmaraton12 km, 28 km, 45 km, 84 kmLandskap:Dalarna

Senaste blogginläggen

 • Salig på Kyrkstigen Tony Hoffstrom
  Läs mer
 • 2019 vs 2020 ur ett träningsperspektiv Linda Doktar
  Läs mer
 • Första veckorna utan (tränings)-rutiner! Bröderna Backa
  Läs mer
 • Trailrunning Sweden startar löpargrupper! Välkommen till Göteborg/Härryda! Gunilla Kidmark
  Läs mer
 • 10 månader mot 10 mil Fysparet
  Läs mer
 • The Hill marathons 100 miles Anna Carlsson
  Läs mer
 • Åh, en ny löpargrupp vad skoj! Fast jag törs inte, har så dålig kondis! Peter Lindquist
  Läs mer
 • Tävlingspremiär! Madelene Jansson
  Läs mer
Se alla våra Inspiratörer
TRAILRUNNING SWEDEN
LÖPARRESOR
TRAILRUNNING SWEDEN
LÖPARRESOR

Våra löparresor och träningsläger är speciellt skapade för traillöpare. Resornas fokus ligger på upplevelser och att upptäcka ny vacker natur, äventyrslöpning helt enkelt! Vi brukar säga att en träningsresa med Trailrunning Sweden är till för dig som är nyfiken, som vågar utmana dig själv och som tror att livet bara kommer en gång.

Våra löparresor och träningsläger är speciellt skapade för traillöpare. Resornas fokus ligger på upplevelser och att upptäcka ny vacker natur, äventyrslöpning helt enkelt! Vi brukar säga att en träningsresa med Trailrunning Sweden är till för dig som är nyfiken, som vågar utmana dig själv och som tror att livet bara kommer en gång.

public
LÖPARWEEKEND SÄLEN
25-28 JUNI 2020
public
IDRE FJÄLLMARATON
BUSS & BOENDE
21-23 AUGUSTI 2020
public
TRAILRESA TJECKIEN
12-16 MAJ 2021
Slider
GUIDER
UTRUSTNING
GUIDER
UTRUSTNING

Att springa i skogen är enkelt och fritt. Bra funktionell utrustning kan ändå underlätta och göra traillöpningen ännu roligare. Därför vill vi på Trailrunning Sweden hjälpa dig att hitta rätt i djungeln av prylar.

TRAILSKOR
TRAILSKOR

Att hitta rätt trailsko kan vara en rejäl utmaning. Vad du som traillöpare vill ha på fötterna beror på vilket underlag du har tänkt springa på, det beror på tycke och smak, på just dina fötters beskaffenhet och på vilken känsla just du är ute efter.

Att hitta rätt trailsko kan vara en rejäl utmaning. Vad du som traillöpare vill ha på fötterna beror på vilket underlag du har tänkt springa på, det beror på tycke och smak, på just dina fötters beskaffenhet och på vilken känsla just du är ute efter.

LÖPARRYGGSÄCK
LÖPARRYGGSÄCK

För oss traillöpare som vill vara ute och njuta av naturens stigar i timmar blir löparryggsäcken nästintill ett nödvändigt tillbehör. Förutom vätska och energi kan vi lätt ta med oss några extra stödplagg för snabba väderomslag, och lite sjukvårdsmaterial om olyckan skulle vara framme.

För oss traillöpare som vill vara ute och njuta av naturens stigar i timmar blir löparryggsäcken nästintill ett nödvändigt tillbehör. Förutom vätska och energi kan vi lätt ta med oss några extra stödplagg för snabba väderomslag, och lite sjukvårdsmaterial om olyckan skulle vara framme.

PANNLAMPOR
PANNLAMPOR

Med en bra pannlampa är du fri att springa var du vill ändå! Fundera över hur du ska använda pannlampan, hur starkt ljus och hur lång batteritid du behöver till dina aktiviteter. Ska du främst ha lampan för att springa på gångvägar eller gator till och från elljusspåret, eller tänker du tävla i night trail?

Med en bra pannlampa är du fri att springa var du vill ändå! Fundera över hur du ska använda pannlampan, hur starkt ljus och hur lång batteritid du behöver till dina aktiviteter. Ska du främst ha lampan för att springa på gångvägar eller gator till och från elljusspåret, eller tänker du tävla i night trail?

Slider
Trailrunning Sweden
podcasts

Vi gillar traillöpning och vi gillar att snacka! Därför blev Trailrunningpodden och Idre Fjällmaratonpodden till. I Trailrunningpodden möter Elisabeth löpare och profiler för att snacka om trailrunning, träning, mål och äventyr. I Idre Fjällmaratonpodden går Per Forsberg på djupet i fjällmaraton och fjällöpning.

Vi gillar traillöpning och vi gillar att snacka! Därför blev Trailrunningpodden och Idre Fjällmaratonpodden till. I Trailrunningpodden möter Elisabeth löpare och profiler för att snacka om trailrunning, träning, mål och äventyr. I Idre Fjällmaratonpodden går Per Forsberg på djupet i fjällmaraton och fjällöpning.

Vi gillar traillöpning och vi gillar att snacka! Därför blev Trailrunningpodden och Idre Fjällmaratonpodden till. I Trailrunningpodden möter Elisabeth löpare och profiler för att snacka om trailrunning, träning, mål och äventyr. I Idre Fjällmaratonpodden går Per Forsberg på djupet i fjällmaraton och fjällöpning.

Trailrunning
podden
Trailrunning podden

med Elisabeth Hansson

Idre fjällmarton
podden
Idre fjällmaraton podden

med Per Forsberg

PlayPause
Slider
X
X