Helgens ambassadörsskap och två lopp!

Äntligen var det så dags för tävling i helgen under Höga Kusten Trail! På två dagar erbjöds det två lopp, Twin Peaks och  HK Trail. Det är utan tvekan två av våra favoritlopp med tanke på utmaningen, de fina omgivningarna, den tekniska terrängen och inte minst fantastiska (men brutala) målgångar! Därför kunde vi inte heller låta bli att springa båda loppen, som tillsammans bjuder på 68 km och ca. 2400 hm. Det blev en fantastisk löparhelg med fina prestationer, men vi lämnar ändå helgen med en stor revanchlysta till nästa år.. 

Vi var på plats som ambassadörer för Icebug och fick möjlighet att ge tips och pepp till alla deltagare inför varje lopp. Så roligt att träffa så många glada löpare som både såg fram emot, och fruktade, vad som väntade. Vi pratade mycket om våra upplevelser av loppen då vi sprungit tidigare, och det visade sig stämma för många andra också. Loppen är tuffa med svår terräng bitvis, men alla som tar sig igenom det kan känna igen den euforiska känslan av att gå i mål!

 1. Twin Peaks

Vi har laddat för den här helgen länge, så det var riktigt roligt att på fredag eftermiddag få åka ned till Höga Kusten i strålande sol och börja med det första loppet Twin Peaks som är 25 kilometer. Starten går i nedförsluta som följs åt av platt stiglöpning som sedan övergår i en rätt tung stigning uppför, genom Slåttdalsskrevan och upp på Slåttdalsberget via ett litet scramblingparti. Vi tog rygg på ett par löpare som startade i ett högt tempo, och vi hade båda snabbt en bra känsla i kroppen. Under den första tunga stigningen började vi komma igång ordentligt och tog kommandot på loppet, men vi var väldigt noga med att inte gå ut för hårt. Halvvägs upp kom en konkurrent och sprang om oss med riktigt bra fart, men vi bestämde oss för att inte försöka hänga på då han såg väldigt stark ut. Vi höll istället en stabil andraplats tillsammans och skapade en lucka ned till de övriga löparna uppe på Slåttdalsberget.

Med en magnifik utsikt börjar sedan en teknisk, men riktig rolig nedförslöpa som följs åt av 9 km blandad löpning längs grus- och skogsstigar. Det var en perfekt dag och vi kände oss starka! I den tekniska nedförslöpningen fick vi fint flyt och vi kunde koncentrera oss på att hålla oss till vår plan och inte gå på för hårt.  När vi passerade första kontrollen efter 10 km var vi bekväma med farten och vi visste vilket tempo vi behövde hålla de kommande 9 km för att orka med den hårda avslutningen uppför Skuleberget. Här var vi säkra på att vi fortfarande låg på andra plats, och vi kollade därför med en funktionär hur långt det var fram till den ledande löparen. Vi fick däremot ett förvånat svar att vi ligger på plats 5 och 6! Vi trodde verkligen han skämtade och vi trodde inte det var möjligt då vi var säkra på att vi sprungit rätt och ingen hade passerat oss!

Men efter någon km fick vi faktiskt syn på 3 (!) andra löpare framför oss. Där började vi få onda aningar och pressade därför på lite fortare än planerat. Vi kom ikapp dom och i farten ställde vi inga frågor om hur de har kommit förbi oss, utan istället fokuserade vi på att ta tillbaka de tappade platserna. Det blev ett högt tempo när vi blev 5 löpare i en klunga,  och efter någon km ytterligare passerarade vi löpare nummer 1 som gått in i väggen. Tankarna gick hela tiden hur vi kunde ha tappat hela tre placeringar och blivit tvungna att gå ikapp dem, när vi inte ens blivit passerade av någon. Vi var säkra på att vi sprungit rätt väg! Vi körde på till nästa vätskestation som är precis innan den tuffa och avgörande stigningen uppför Skuleberget, som sedan övergår i en lång och teknisk nedförslöpa in i mål. Uppför stigningen tar David kommando, sliter sig uppåt och tar en ledning som han sedan höll in i mål! Joel började däremot tappa några meter till klungan, och en bit upp för berget hade han tappat ryggarna framför sig.

David vann loppet i år och tog en stor revansch på Joel, som förra året var starkast uppför Skuleberget och vann tävlingen då! Besvikelsen är dock stor hos båda då Joel kom på en femteplats, för det visade sig nämligen att de tre löparna som plötsligt kom före oss inte var uppe på Slåttdalsberget utan hade sprungit fel och med det tagit en enklare och kortare väg. Vi hade förmodligen hade kommit delad etta eller åtminstone etta och tvåa om inte tre löpare hade sprungit fel och tjänat en hel del tid på det. Vi fick dock inte riktigt reda ut det på plats och såhär efter loppet känner vi inte att det spelar någon större roll. Oavsett så blev loppet inte som vi tänkt oss eftersom vi fick köra på ett hårdare tempo utan kontroll, och det straffade sig lite för Joel. Men nu siktar vi på en dubbelrevansch till nästa år istället!

Efter målgång hejade vi in andra löpare och det var så roligt att se deras eufori av att kämpa sig i mål! Vissa kom in på mer pigga ben medan andra hade kramp, men alla var oerhört nöjda.

2. HK Trail

Efter en pizzaladdning och en tältnatt vaknade vi till mulet väder, som senare på dagen övergick i spöregn. Kroppen kändes okej, om än lite stela ben från fredagens lopp. Vi startade HK Trail med inställningen att ta det lugnt och bara njuta. Vi sprang och pratade med varann och andra löpare samtidigt som vi livesände på Instagram. Allt gick fint under dagen, men med ca 15 km kvar började energinivån kännas lite låg för oss. Det är lite svårt att få i sig mängder av energi när man redan ligger back från dagen innan, men vi gjorde vad vi kunde. Det var en härlig dag, men efter 68 km och 2400 hm var det skönt att nå toppen av Skuleberget för tredje gången på två dagar.. 🙂

Hela helgen kan summeras som otroligt lyckad! Jerry och hans crew i Friluftsbyn levererade ett arrangemang i toppklass, och atmosfären var lika härlig som den brukar vara! Vi fick springa, hänga, prata och peppa många andra löpare vilket verkligen var roligt. Nu ser vi fram emot Höga Kusten Winter Trail!!

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Tvillingbröder som helst springer tillsammans och tränar för att prestera genom att uppleva. Vill inspirera fler till att våga utmana sig själva och ha löpningen som en naturlig del i vardagen.

Född: 1990

Kontakt: [email protected]

Mål: Anta större utmaningar och utvecklas varje år med en aktiv livsstil

Prenumerera på Trailrunning Swedens nyhetsbrev

Spännande lopp

02majallday16junalldayFeaturedBillingen Trailrace 5k5 km, 10 km, 10 km, 21 kmLandskap:Västergötland

lör22majalldayalldayFeaturedStockholms Brantaste3,3 kmLandskap:Stockholm

lör21augalldayFeaturedStockholm Trail5 km, 10 km, 21 kmLandskap:Stockholm

lör28aug04:0019:00FeaturedSalming Idre Fjällmaraton12 km, 28 km, 45 km, 84 kmLandskap:Dalarna

03sepallday05alldayFeaturedIcebug Xperience West Coast Trail74 km (23 km + 29 km +22 km)Landskap:Bohuslän

lör09okt10:00FeaturedHoka Torekov-Båstad21,2 kmLandskap:SkåneAnmälanDeltagare

Senaste blogginläggen

 • Löparkompisen Texas Linda Doktar
  Läs mer
 • Tankar om nya UTMB Niclas Bergqvist
  Läs mer
 • Äntligen måndag, äntligen Trailrunning Sweden-löpgrupp! Gunilla Kidmark
  Läs mer
 • Bergslagsleden "Det är inte så lätt som man tror" Anna Carlsson
  Läs mer
 • 30 km och aprilväder Fanny Ahlfors
  Läs mer
 • "Vi lever livet framlänges men förstår det baklänges" Janne Svärdhagen
  Läs mer
 • Höga Kusten Winter Trail Bröderna Backa
  Läs mer
 • Det överprioriterade långpasset Andreas Lundblad
  Läs mer
Se alla våra Inspiratörer
Vi är sociala
Följ våra kanaler
PlayPause
Slider

#trailrunningsweden

Share the passion of trail

Kvällslunk i skogen med henne är aldrig fel.
.
.
.
.
#corgi #corgisofinstagram #welshcorgicardigan #corgilove
#trailrunning #trailrunningwomen #ultratraining #löpning #löparglädje #lågpulsträning #ultrarunning #trailrunningsweden #suunto #sauconysverige #swedishnature
...

5k #kidsrun som vanligt på tisdagar kl 17 👊🏼👊🏼👊🏼 Jädra skitväder med ösregn och blött tänker många...Andra, många under just 10 år, tänker helt annorlunda! ”YEEEEES!!!!! Vattenpölar att hoppa i hela vägen!!!!!” 😬😬🙄🙄 Så så fick det bli!!! Majken 5 år var med idag och älskade kanske mest av alla att hon blev blöt🤩🤩😂😂 Det var inte många vattenpölar som fick vara i fred på dagens runda🐸🐸🐸De tjöt av skratt när ngn råkade trilla i en pöl, någons sko fastnade i ett träsk och en annan åkte rutschkana på ett berg🥳🥳🤗🤗🤪🤪 En fantastisk tur blev det trots regn - eller fel - pga regn!!😇😇🤪🤪 Finns inget dåligt väder bara dåliga kläder helt enkelt!!!🥸🥸🥸 Ses nästa tisdag😍🤩 #kidsrun #kidstrailrun #trailrun #trailrunning #trailrunningsweden #addnature #addnaturefamily #kidsrunningwild #westcoast ...

RUN as ONE .... MAY 22-23 MA RA TH ON .
maurten_official .
.

https://marathon.nnrunningteam.com/
.
.

#run #running #runners #jagspringer #löpning #träning #marathon #løping #løb #laufen #juoksu #runspo #runhappy #runshots #löparglädje #justrun #instarunner #svensklöpning #swedenrunners #longdistancerunner #igrunners #instarunning #instagram #instarunner #trailrunningsweden #runhbgm #runasone #maurten #maurten_official
...

Härlig start på dagen, det e lite mycket som surrar i knoppen, så hade svårt att sova i natt, ska bli skönt med lite ledighet snart 🤟🤟🤟 det e ju övertidsarbete i morgon, men på fredag smäller golfpremiären 😂😂stackars Brunte & Asparn, de har inhuggen aning vad de gett sig in på 😂 tur bagen e laddad med mycket bollar!!
Önskar alla mina vänner en strålande solig och skön Lill-lördag, ❤️ #hornsup 🤟
#darktrailrunners
#trailrunningsweden
#runstreaksverige
#majutmaningen2021
#forzajompa
...

Imorgon 12/5 är det ingen traillöpningen, vi kör nästa onsdag kl 18.00 från Hagtorpet.
Fart efter kamrat.
Välkomna 😁.
#oktranan #trailrunningsweden #trailrunning #allakanvaramed #fartefterkamrat #folkhälsa
...

Trailsnack

Vårt diskussionsforum på Facebook

 

Comments Box SVG iconsUsed for the like, share, comment, and reaction icons

4 days ago

Halloj
Jag är precis på väg tillbaka efter en skada, den klassiska hamstringen och en ganska kraftig inflammation i slemsäcken. Jag inser att jag måste bekämpa min lathet och införa styrketräning 2-3 ggr/vecka och söker efter ett vettigt program som på ett enkelt sätt täcker dom viktigaste muskelgrupperna. Några tips?
... Se merSe mindre

Kommentarer på Facebook

Vet inte om det är det bästa för alla men för mig så har klassisk cirkelstyrka hemmavid varit det bästa,och även det enda som det går att få rutin på (jmnf med sporadiska gymbesök). T ex 40/15 * 3 varv: Upphopp Armhävningar Mountainclimber Utfall Ryggres Benböj Tricepspress Jumpin’ Jacks Planka Situps eller deadbug

Jag är drabbad av samma lathet men försöker bättra mig... kör nu 5 min hemma dagligen (oftast på morgonen) med plankan, armhävningar, bulgariska splits etc. Bra komplement till den "riktiga" träningen och tar ingen tid i anspråk... gäller bara att få in rutinen.😎

Jag skulle kontakta fysioterapeut, det är ju viktigt att träna rätt saker och med rätt belastning, allra helst efter/i samband med skada! 🙏🏼❤️

5 days ago

Testar en av garmin löpartränare till en halvmara den kör ett consept Run walk Run. Någon som provat detta eller har. Några tips?
Verkar ganska så bra.
... Se merSe mindre

Kommentarer på Facebook

Låter som intervallträning?

Jag gillar run-walk-run, även om jag inte testat Garmins tränare. Jag brukar komma rätt långt, och passar på att äta eller dricka när jag går.

6 days ago

Bra terränglöpning i Solna? Behöver tips på bra trails i Solna, brukar springa i Ursvik och runt Brunnsviken, men behöver som sagt tips på mer fina rundor, tack. ... Se merSe mindre

Kommentarer på Facebook

Häng med vår löpargrupp Stockholm Nord när de drar igång höstterminen👍. trailrunningsweden.se/lopargrupper/stockholm-nord/

Hej I en annan grupp jag är med i brukar en person lägga ut om Judarskogens naturreservat men det är kanske för långt bort och för lite Trail?

Har du strava så kan jag rekommendera deras heatmap. Där ser du hur andra har sprungit och kan sätta ihop en runda utefter det 🙂

Södra Törnskogen i Sollentuna är riktigt fint med blandad terräng, och känner man för att avsluta med ett backpass finns Väsjöbacken strax intill.😅

1 week ago

Tack för insläpp!
Jag har behov av ett lättviktstält.
Jag funderar på att springa någon led i Västergötland eller Bohuslän i sommar vecka 30 eller 31 under ett antal dagar och då sova i tält. Jag vill ta med allt för ”boende”, men inte ta med mat utan äta på ställen längst vägen. Jag behöver ett lättviktstält för min tur.

Lättviktstält är fina men också dyra! Jag är väldigt intresserad av att köpa begagnat eller hyra. Vore fantastiskt om någon i gruppen har ett lättviktstält att sälja eller hyra ut!
Jag bor i Göteborg.
... Se merSe mindre

Kommentarer på Facebook

Jag har ett lättviktstält för en person. Hur mycket får det Max väga?

Kolla på ”Lanshan 1 pro”. Lätta och billiga tält från Kina, förvånansvärt bra kvalitet. Jag har ett sådant och är mkt nöjd. Kräver dock en stav/pinne för att sättas upp.

3 weeks ago

Jag har tröttnat på Altras sottiga kvalité (enligt kundtjänst hos impotören så är livslängden på 2000 kronorsdojjor 50-80 mil), så här ser det ut efter bara 50 mil, 10 mil senare hade dom dessutom spruckit på samma ställe på insidan. Det är andra paret som gör likadant så jag tänkte ge Topo en chans.
Någon som vet hur storlekarna är i jämförelse med Altra?
... Se merSe mindre

Jag har tröttnat på Altras sottiga kvalité (enligt kundtjänst hos impotören så är livslängden på 2000 kronorsdojjor 50-80 mil), så här ser det ut efter bara 50 mil, 10 mil senare hade dom dessutom spruckit på samma ställe på insidan. Det är andra paret som gör likadant så jag tänkte ge Topo en chans.
Någon som vet hur storlekarna är i jämförelse med Altra?

Kommentarer på Facebook

Ajdå, inget kul att se och höra. Har precis köpt mig ett par Lone Peak 5. Är det liknande på dom 🤔

I have both Altra and Topo, and both are the same size for me. Topo is a great choice too 👌

Altra & Topo är samma/lika i storlek.

Trist. Lite märkligt också ändå. Jag köpte mina första Altra för drygt tre år sen. Dom sprack rätt kvickt men efter det har förändringar gjorts och numera har jag inte det problemet. Är helnöjd. Räknar inte mil på skorna men jag springer mycket. Sliter ner sulan innan något speciellt händer med ovandelen.

Jag har exakt samma problem med mina Altras! De kunde användas knappt ett år. Men mina gamla Merrells hänger med efter 3 år! Ganska stor skillnad.

Jag reklamerade ett par Duo som knappt höll i 20 mil. Har nu använt Altra Torin i ett drygt år och de har hållt bra.

Jag har samma problem men inte med alla modeller. Det märks att de jobbar med det. Bland annat med Torin som nu i plushvarianten håller väldigt bra. Problemet är väl som vanligt att ju mjukare och skönare sko ju vekare material måste man använda. En hård och stabil sko håller i allmänhet betydligt längre tycker jag. Det gäller väl för tillverkaren att hitta den perfekta balansen.

Jag skulle ha tagit en halv storlek större i Topo (ultrafly)

Körde salming förut, de såg ut sådär efter 10-mil.

Bedrövligt. Älskar Altra men har blivit jävligt duktig på att laga dem med kite-fix

Köpte ett par Topo blev aldrig kompid med varken mpassform, grepp eller kvalitet, de gick också sönder. Kika på inov8 G270! Asgrym sko, ngt smalare än altra, sjukt bra grepp på häll och rötter men lite snåla dobbar. Följsam och rolig att springa i. Vad har du gör strl i king mt2?

Finns det några skor som håller? Ärligt talat tycker jag det verkar som om det alltid är någon som klagar på kvalitén på skor... oavsett märke. Just att de går hål på sidan precis där de böjs under löpning verkar vara ett återkommande tema. Nästan alla skor jag har haft (vilket nästan uteslutande varit Merrell Trail Glove de senaste 7-8 åren) har förr eller senare pajat precis på det stället. Uppskattningsvis någonstans runt 100-150 mil.. vissa skor håller bättre, vissa sämre. Men generellt struntar jag i det. Så länge skon fungerar så är ju inte några hål någon större fara. Lite jobbigt med sten som letar sig in.. men med hål letar de sig ju gärna ut också. Mina skor har väl gått någonstans i harangen 400-500 mil innan byte... så en 300 mil med hål i sidan.

View more comments

2 weeks ago

Hej! Tack för insläpp! Ngn som har erfarenhet av Brooks Caldera 5? ... Se merSe mindre

Hämta fler

Poddar

Här samlar vi alla för Trailrunningpodden och Idre Fjällmaratonpodden. Trevlig lyssning!

 

Strava

Gå med i Trailrunning Swedens klubb på Strava och peppa ihop!

 

Stora Trailskoguiden 2021. https://trailrunningsweden.se/utrustning/trailskor/

Positiva nyheter - Traillöpning får SM-status och första mästerskapet redan i höst! https://trailrunningsweden.se/2021/03/31/ultratrail-far-sm-status/

Vi har tagit fram Orienteringsskolan. En serie på fyra delar för dig som är nyfiken på att lära dig mer om orientering. https://trailrunningsweden.se/orientering/

AMAZING FUN. I dived into trail running with @trailrunningswe. We thrashed through the woods by torchlight like excited children and it was THE BEST. I was the only non Swedish speaker and I understood literally nothing but we bonded on the pure thrill o… https://instagr.am/p/CMh_SoaFG9U/

Sveriges 50 bästa orienterare kan inte klassas som ”elit” när Smittskydd Stockholm får avgöra. https://orienteringsmagasinet.se/artiklar/natt-sm-får-avslag-ett-hån-mot-både-vår-idrott-och-våra-elitlöpare/

Bäst i fyra sporter och VM står inför dörren för @ToveAlexanderss https://trailrunningsweden.se/2021/02/22/dubbla-segrar-for-tove-i-helgen/

Nyhetsbrev

Prenumerera på våra nyhetsbrev och få tillgång till specialerbjudanden.

 

Meny

X
X