Lägesuppdatering i höstens antågande

Kalla morgnar, varma dagar. Regn och sol om vartannat. Hösten har ankommit på riktigt och det känns just nu som om det är den bästa tiden på året! Men...

Kalla morgnar, varma dagar. Regn och sol om vartannat. Hösten har ankommit på riktigt och det känns just nu som om det är den bästa tiden på året! Men den känslan får vi samtidigt inför varje årstid numera. Med hösten kommer rutiner tillbaka, både på jobbet och med träningen. Såhär går det för oss just nu!

Efter Höga Kusten Trail helgen har vi fallit in i en härlig höstlunk. Två dagar av två tuffa lopp tvingade oss till aktiv vila för återhämtning, vilket för oss innebär svampplockning och vandring i ungefär en veckas tid. Kantarellsäsongen har, enligt instagram, varit heeeelt sjukt i år! Och även vi har haft lycka och hittat en hel del.

David åkte till fjälls och tillbringade en weekend i Jormvattnet förra helgen. Med stora regnmängder och lite sol tillbringades dagarna med att vandra, plocka lite svamp och kallbada! Det var aningen kallare i fjällen än vad det är på kusten i Umeå, så 7 grader i luften och kallt vatten var uppfriskande. Det var varje dags höjdpunkt, och känslan var fantastiskt härlig! Vattnet lockade mer än skrämde, så nu är det inget obehag kopplat till kallbad längre. Utvecklingen har gått fort!

På grund av två kroppsliga skavanker har tempot varit mycket lägre än normalt för David. Kortare vandringar och mer vila. Men efter intensiva semesterveckor och en lopphelg med mycket löpning så är det nog kroppens sätt att säga att det behövs lite mer vila, och då är det bara att lyssna. Snart är ordningen återställd igen!

Joel har jobbat och plockat svamp på hemmaplan och blandat det med lite lättare löpning. Efter den snöpliga utgången på Höga Kusten Twin Peaks för hans del ligger det en stor revanchlysta i luften. Han är hel i kroppen och redo för ett till lopp, så i helgen springer han Obbola Challenge Trail. 20 kilometer teknisk löpning utlovas, vilket är en beskrivning som normalt passar oss väldigt bra. Vi gillar den distansen och den mer tekniska stiglöpningen! Det blir spännande att se hur kroppen reagerar knappt två veckor efter Höga Kusten Trails två lopp. Resultatet rapporteras nästa vecka!

 

 

Senaste blogginläggen

  • Pryltest - Craft Nordlite Ultra / Pure Trail Niclas Bergqvist
    Läs mer
  • Men. Du är väl aldrig sjuk? Andreas Lundblad
    Läs mer
  • Att komma dit man är Malin Tidqvist
    Läs mer
  • 10 månader mot 10 mil - my experience Sara Costa
    Läs mer
Se alla våra Inspiratörer

Löpargrupper

För dig som vill upptäcka nya stigar på hemmaplan - ihop med andra.

Outnorth Trailtour

Vilka är landets bästa traillöpare över säsongen 2024? Vilket är det starkaste teamet? Från stränder, via klippor och fjäll till djupa skogar.

Trails of SWE c/o Dacia

Trails of SWE c/o Dacia är 4 lopp, 4 naturtyper, 4 sätt att uppleva vårt fantastiska land. Och 4 sätt att få använda hela din kapacitet, att våga vara grym.

Guider utrustning

Få hjälp inför ditt köp av skor, pannlampor eller löparryggsäck. I samarbete med Outnorth.

Trailkalendern

På fjället, längs havet, i skogen. Här hittar du alla svenska traillopp i en kalender.

Shop

Snyggkläderna, presentkort och löpargrupperna

Trailrunning Sweden AB
Hästtorget 6, 312 30 Laholm
VAT-nr SE559145416901
Email: [email protected]


Lägger till i kundvagnen

  • x
X
X