Obbola Trail Challenge

Joel Under lördagen blev det en tävling för mig, Obbola Trail Challenge. Klubben Obbola IK arrangerar för första gången ett traillopp på sina fina cykelstigar, men har sedan länge arrangerat...

21 september, 2019 |

Joel
Under lördagen blev det en tävling för mig, Obbola Trail Challenge. Klubben Obbola IK arrangerar för första gången ett traillopp på sina fina cykelstigar, men har sedan länge arrangerat tävlingar för mountainbike i området. Den här dagen var det trailspår som innebar 5, 10 eller 20 km runt stigarna och för mig blev det 20 km och ett sista hopp om att kunna avsluta säsongen på ett starkt sätt efter några lopp med svagare slutspurter.

Idag föll skovalet på Icebug Acceleritas, eftersom det är ett lopp som ska genomföras på tekniska och blöta stigar i förhoppningsvis hög fart och idag var det ett perfekt val!

Känslan innan start var helt okej i ett krispigt och lite kyligt väder. En bra uppvärmning var ett måste för att komma igång med värme i kroppen och kunna tillåta sig själv att frysa lite lätt bara på startlinjen, för som alltid blir det varmt så fort loppet är igång.
När starten gick tog löparna som skulle springa 10 km snabbt kommando och gick ifrån i ett rasande tempo, här intalade jag mig verkligen att bara göra mitt eget race från start till mål för att inte förivra om och blekna på slutet. Efter några km var vi en trio i topp och det skapades en lucka ner till resterande löpare i 20 km klassen, och det gick fort. Vi tre som höll varandras ryggar av och till sprang på fina och tekniska stigar, och hela tiden kände jag att kroppen var med idag, jag hade ett så otroligt roligt race! Farten som jag nämnde var riktigt rolig att hålla, det bara visslade till så hade vi sprungit 10 km, vilket kan låta provocerande men så var känslan idag. Efter 12 km blev det en lucka ner till tredje man, jag och en till kille som också hade en riktigt bra dag turades om att växeldra längs hela banan. Farten behöll vi fortfarande, och jag kunde inte annat än att njuta av den fina banan och vara tacksam över att kroppen svarade på ett så bra sätt!

Med ca. 2 km kvar blev det en liten lucka med mig på andraplatsen, ett ryck av den andre gjorde att han fick ett övertag om förstaplatsen. Medan han gjorde det lilla rycket kollade jag på klockan, vi höll ett tempo på 4 minuter/km, och efter att jag försökte haka på höll jag ett tempo på 3,50 minuter/km. Med det i åtanke är jag otroligt nöjd över att komma mål på en andraplats, vi var två som sprang riktigt snabbt och han kunde tillslut komma in med ca. 30 sekunders marginal.

För att summera är jag mest nöjd över dagen med att kroppen svarade och bar mig fram i ett rasande tempo på fina stigar, och att jag fick njuta och ha kul under ett så fint traillopp! Tillsammans med två andra kunde vi utmana och pressa varandra för att till slut fixa våra pallplatser.
Tiden blev för min del 1.22.45 och fördelat på 20 km höll jag ett mycket jämnt tempo hela tiden.

Tack till Obbola IK för ett fint arrangemang och ett mycket roligt traillopp, återkommer mer än gärna!

Senaste blogginläggen

  • Pryltest - Craft Nordlite Ultra / Pure Trail Niclas Bergqvist
    Läs mer
  • Men. Du är väl aldrig sjuk? Andreas Lundblad
    Läs mer
  • Att komma dit man är Malin Tidqvist
    Läs mer
  • 10 månader mot 10 mil - my experience Sara Costa
    Läs mer
Se alla våra Inspiratörer

Löpargrupper

För dig som vill upptäcka nya stigar på hemmaplan - ihop med andra.

Outnorth Trailtour

Vilka är landets bästa traillöpare över säsongen 2024? Vilket är det starkaste teamet? Från stränder, via klippor och fjäll till djupa skogar.

Trails of SWE c/o Dacia

Trails of SWE c/o Dacia är 4 lopp, 4 naturtyper, 4 sätt att uppleva vårt fantastiska land. Och 4 sätt att få använda hela din kapacitet, att våga vara grym.

Guider utrustning

Få hjälp inför ditt köp av skor, pannlampor eller löparryggsäck. I samarbete med Outnorth.

Trailkalendern

På fjället, längs havet, i skogen. Här hittar du alla svenska traillopp i en kalender.

Shop

Snyggkläderna, presentkort och löpargrupperna

Trailrunning Sweden AB
Hästtorget 6, 312 30 Laholm
VAT-nr SE559145416901
Email: [email protected]


Lägger till i kundvagnen

  • x
X
X