Obbola Trail Challenge

Joel
Under lördagen blev det en tävling för mig, Obbola Trail Challenge. Klubben Obbola IK arrangerar för första gången ett traillopp på sina fina cykelstigar, men har sedan länge arrangerat tävlingar för mountainbike i området. Den här dagen var det trailspår som innebar 5, 10 eller 20 km runt stigarna och för mig blev det 20 km och ett sista hopp om att kunna avsluta säsongen på ett starkt sätt efter några lopp med svagare slutspurter.

Idag föll skovalet på Icebug Acceleritas, eftersom det är ett lopp som ska genomföras på tekniska och blöta stigar i förhoppningsvis hög fart och idag var det ett perfekt val!

Känslan innan start var helt okej i ett krispigt och lite kyligt väder. En bra uppvärmning var ett måste för att komma igång med värme i kroppen och kunna tillåta sig själv att frysa lite lätt bara på startlinjen, för som alltid blir det varmt så fort loppet är igång.
När starten gick tog löparna som skulle springa 10 km snabbt kommando och gick ifrån i ett rasande tempo, här intalade jag mig verkligen att bara göra mitt eget race från start till mål för att inte förivra om och blekna på slutet. Efter några km var vi en trio i topp och det skapades en lucka ner till resterande löpare i 20 km klassen, och det gick fort. Vi tre som höll varandras ryggar av och till sprang på fina och tekniska stigar, och hela tiden kände jag att kroppen var med idag, jag hade ett så otroligt roligt race! Farten som jag nämnde var riktigt rolig att hålla, det bara visslade till så hade vi sprungit 10 km, vilket kan låta provocerande men så var känslan idag. Efter 12 km blev det en lucka ner till tredje man, jag och en till kille som också hade en riktigt bra dag turades om att växeldra längs hela banan. Farten behöll vi fortfarande, och jag kunde inte annat än att njuta av den fina banan och vara tacksam över att kroppen svarade på ett så bra sätt!

Med ca. 2 km kvar blev det en liten lucka med mig på andraplatsen, ett ryck av den andre gjorde att han fick ett övertag om förstaplatsen. Medan han gjorde det lilla rycket kollade jag på klockan, vi höll ett tempo på 4 minuter/km, och efter att jag försökte haka på höll jag ett tempo på 3,50 minuter/km. Med det i åtanke är jag otroligt nöjd över att komma mål på en andraplats, vi var två som sprang riktigt snabbt och han kunde tillslut komma in med ca. 30 sekunders marginal.

För att summera är jag mest nöjd över dagen med att kroppen svarade och bar mig fram i ett rasande tempo på fina stigar, och att jag fick njuta och ha kul under ett så fint traillopp! Tillsammans med två andra kunde vi utmana och pressa varandra för att till slut fixa våra pallplatser.
Tiden blev för min del 1.22.45 och fördelat på 20 km höll jag ett mycket jämnt tempo hela tiden.

Tack till Obbola IK för ett fint arrangemang och ett mycket roligt traillopp, återkommer mer än gärna!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Tvillingbröder som helst springer tillsammans och tränar för att prestera genom att uppleva. Vill inspirera fler till att våga utmana sig själva och ha löpningen som en naturlig del i vardagen.

Född: 1990

Kontakt: [email protected]

Mål: Anta större utmaningar och utvecklas varje år med en aktiv livsstil

Prenumerera på Trailrunning Swedens nyhetsbrev

Spännande lopp

sön15maralldayFeaturedÅhus TrailRun5 km, 10 km, 21 kmLandskap:Skåne

sön15mar07:0015:00FeaturedEdsvidsleden Trailrun14 km, 28 km, 56 kmLandskap:Västergötland

sön19apralldayFeaturedIsaberg 50010,5 kmLandskap:Småland

lör09majalldayalldayFeaturedKolmårdstrailen0,5 km, 6 km, 10 km, 21 kmLandskap:Östergötland

sön17majalldayalldayFeaturedIcebug Backyard Trail Spring Edition6 km, 16 kmLandskap:Göteborg

lör22aug04:0019:00FeaturedIdre Fjällmaraton12 km, 28 km, 45 km, 84 kmLandskap:DalarnaAnmälanDeltagare

04sepallday06alldayFeaturedIcebug Xperience West Coast Trail74 km (23 km + 29 km +22 km)Landskap:Bohuslän

Senaste podcasts

Senaste blogginläggen

 • Förenkla vardagen med matkasse Fanny Ahlfors
  Läs mer
 • De viktigaste inläggen är svårast att skriva Andreas Lundblad
  Läs mer
 • Motivation saknas! Fysparet
  Läs mer
 • Nytt distansrekord! Malin Tidqvist
  Läs mer
 • Gott Nytt Träningsår! Gunilla Kidmark
  Läs mer
 • Vad har 2020 att bjuda på då? Niclas Bergqvist
  Läs mer
 • Vinterpepp och Icebug fotografering Bröderna Backa
  Läs mer
 • Sörmlandsleden mellan jul och nyår Patrik Söderqvist
  Läs mer
Se alla våra Inspiratörer

Löparresor med Trailrunning Sweden

Våra löparresor och träningsläger är speciellt skapade för traillöpare. Resornas fokus ligger på upplevelser och att upptäcka ny vacker natur, äventyrslöpning helt enkelt! Vi brukar säga att en träningsresa med Trailrunning Sweden är till för dig som är nyfiken, som vågar utmana dig själv och som tror att livet bara kommer en gång.Våra löparresor passar traillöpare på olika nivåer. Genom att erbjuda olika längder och hastigheter på löppassen, får både elitmotionären och den som mixar jogg med promenad sitt lystmäte. Alla får träning! För att få ut det bästa av resan är det dock bra om du orkar jogga ca 10 km.

Trailresa Tjeckien

Löparweekend Sälenfjällen

Idre Fjällmaraton
buss & boende

previous arrow
next arrow
Slider

Trailrunning Sweden Store

Trailrunning Sweden Store är webbutiken som är helt specialiserad på en enda målgrupp - människor som älskar löpning i skog och berg. I Trailrunning Sweden Store har vi grejerna som höjer din traillöpning till nya sköna nivåer. Här hittar du bara det som gäller trailrunning. Vi har sållat bort allt annat. Här kan du känna dig trygg med att du får hjälp och råd från personer som verkligen kan traillöpning.

Specialist

trailskor

Löparkläder

kittad för äventyr

Ryggsäckar

Utmana mörkret

Pannlampor

Traillöparens alla

tillbehör

previous arrow
next arrow
Slider
X
X