Vi testar Icebugs sko NewRun!

Detta inlägg är ett samarbete med Icebug

Nu börjar en blötare och kyligare del av hösten, och det kan medföra vissa utmaningar i vår träning. Det skiljer sig lite i septembers färgsprakande natur till novembers mer gråa vardag, och det krävs oftast lite bättre utrustning och disciplin för att ta sig ut i höstrusket! Nu har dessutom första snön i Umeå, och lagom till det fick vi hem en nyhet från Icebug som vi testat.

Den nya skon NewRun RB9 GTX är Icebugs första sko som inte är en utpräglad terrängsko, utan en allroundsko som är mer lämpad för asfalt- och grusvägar. Det är Icebugs ”skönaste sko någonsin”, och komforten är faktiskt något som vi slås av när vi testar den första gången. Skon, och framförallt tåboxen, är rymlig och foten känns ombonad under ett vattentätt GoreTex membran. Boa-snörningen gör att trycket är jämnt över hela foten, och det är smidigt!

Vi bestämde oss för att testa skorna hårt och begav oss därför ut på asfalt, grus och slutligen en lättare skogsstig. Vi hittade vattenpölar och lervällingar att sikta på, men vi tog oss ur dem helt torra och varma. Att skon är helt vattentät var en faktor till att vi blev nyfikna på den från första början, för det är faktiskt en utmaning att ta sig förbi alla vattensamlingar på hösten. Speciellt efter de senaste veckornas intensiva regnande. Vi kunde snabbt konstatera att vi inte bara håller oss torra om fötterna, utan även varma! Vi kan inte se hur man ska kunna frysa i dessa skor om man håller sig i rörelse under årets kallare perioder och det var faktiskt en befrielse att slippa tänka på risken att bli blöt om fötterna hela tiden.

Vi tycker att skorna lämpar sig fint på din favoritrunda längs elljusspåret men  även på lättare skogsstig,  fast det naturligtvis blir lite instabilare på hala rötter och stenar då det är ett mönster i sulan som riktar sig mot asfalt, grus och elljusspår. Det blir ett fint komplement till vår annars gedigna samling av utpräglade terrängskor och ett fint inslag när vi springer i lättare terräng eller tar en tur längs älven. Vill man ha ännu bättre grepp finns skorna även utrustade med BuGrip, då blir det en vintersko att räkna med!

Skorna blir bättre och bättre ju mer vi använder dem. I en början kan de kännas som att det är ”väldigt mycket sko”, men de är å andra sidan väldigt bekväma att springa med. De som förväntar sig en snabbare tävlingssko kan undersöka Oribi istället, men här får man en fin mängdsko som gör att inget pass behöver ställas in av dåligt väder. Det ser vi som en stor fördel och styrka! Vi kommer att använda NewRun som mest under sen höst, hela vintern med BuGrip och tidig vår.

Vi har aldrig sprungit med Gore-Tex membran men det är väldigt bekvämt och helt perfekt för de lite lugnare turerna turerna och för de dagar med riktigt dåligt väder! Komplettera med en riktigt bra ullstrumpa så kommer du att slippa alla bekymmer med frusna tår. Det är värt det!

Här hittar ni herrmodellen och dammodellen!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Tvillingbröder som helst springer tillsammans och tränar för att prestera genom att uppleva. Vill inspirera fler till att våga utmana sig själva och ha löpningen som en naturlig del i vardagen.

Född: 1990

Kontakt: [email protected]

Mål: Anta större utmaningar och utvecklas varje år med en aktiv livsstil

Prenumerera på Trailrunning Swedens nyhetsbrev

Spännande lopp

sön15maralldayFeaturedÅhus TrailRun5 km, 10 km, 21 kmLandskap:Skåne

sön15mar07:0015:00FeaturedEdsvidsleden Trailrun14 km, 28 km, 56 kmLandskap:Västergötland

lör09majalldayalldayFeaturedKolmårdstrailen0,5 km, 6 km, 10 km, 21 kmLandskap:Östergötland

sön17majalldayalldayFeaturedIcebug Backyard Trail Spring Edition6 km, 16 kmLandskap:Göteborg

lör27junalldayalldayFeaturedBocksten TrailRun5 km, 12 km, 23 km, 46 kmLandskap:Halland

lör22aug04:0019:00FeaturedIdre Fjällmaraton12 km, 28 km, 45 km, 84 kmLandskap:DalarnaAnmälanDeltagare

04sepallday06alldayFeaturedIcebug Xperience West Coast Trail74 km (23 km + 29 km +22 km)Landskap:Bohuslän

Senaste blogginläggen

 • Välkommen på reflexlöpning i Jönköping Fanny Ahlfors
  Läs mer
 • Big's backyard ultra: det sitter i huvudet Anna Carlsson
  Läs mer
 • Ibland tänkte jag... vad ska andra tro? Annika Repo Wallman
  Läs mer
 • Bland vågor och maneter Linda Doktar
  Läs mer
 • Träning på bortaplan? Malin Tidqvist
  Läs mer
 • Varumärket som tappade bort sin hållbarhet Andreas Lundblad
  Läs mer
 • Video - En hösttur med hunden Niclas Bergqvist
  Läs mer
 • Förmågan att vara för bra på att vara missnöjd. Peter Lindquist
  Läs mer
Se alla våra Inspiratörer

Löparresor med Trailrunning Sweden

Våra löparresor och träningsläger är speciellt skapade för traillöpare. Resornas fokus ligger på upplevelser och att upptäcka ny vacker natur, äventyrslöpning helt enkelt! Vi brukar säga att en träningsresa med Trailrunning Sweden är till för dig som är nyfiken, som vågar utmana dig själv och som tror att livet bara kommer en gång.Våra löparresor passar traillöpare på olika nivåer. Genom att erbjuda olika längder och hastigheter på löppassen, får både elitmotionären och den som mixar jogg med promenad sitt lystmäte. Alla får träning! För att få ut det bästa av resan är det dock bra om du orkar jogga ca 10 km.

Trailresa Tjeckien

Löparweekend Sälenfjällen

Idre Fjällmaraton
buss & boende

previous arrow
next arrow
Slider

Trailrunning Sweden Store

Trailrunning Sweden Store är webbutiken som är helt specialiserad på en enda målgrupp - människor som älskar löpning i skog och berg. I Trailrunning Sweden Store har vi grejerna som höjer din traillöpning till nya sköna nivåer. Här hittar du bara det som gäller trailrunning. Vi har sållat bort allt annat. Här kan du känna dig trygg med att du får hjälp och råd från personer som verkligen kan traillöpning.

Specialist

trailskor

Löparkläder

kittad för äventyr

Ryggsäckar

Utmana mörkret

Pannlampor

Traillöparens alla

tillbehör

previous arrow
next arrow
Slider
X
X