Check på första milloppet!

Ja, nu har det gått några dagar sedan jag deltog i Kolmårdsrundan Hösttrail 10k. Och vet ni – det gick bra! Jag kom inte sist – men jag var bland de sista. Såg inte ens skymten av någon ”jagande” efterlöpare som jag fasade för och skrev om innan loppet.

Tiden för målgång blev 1:53, lite mer än jag tänkt mig, men då hade jag inte räknat med hur tekniskt det skulle vara, så jag är hur nöjd som helst över att ha genomfört det. (Hur mycket bättre kan jag bli till nästa år?)

Innan tävlingen, när jag hade hämtat min nummerlapp så satt vi i bilen och väntade; jag, sambon och bonusdottern. Regnet öste ner på rutan och utanför så värmde än den ena än den andra upp. Snabba spurter, höga knän, stretching och upphopp. En del testade banans första del – full fart uppför. Alla kändes så snabba.
Själv satt jag bara där i bilen med rumpvärmen på max. Kände ånger, ville hellre bara åka hem. Men jag är ju inte den som ger upp, så det var bara att knalla iväg till startlinjen när det närmade sig. På darriga ben, med en orolig mage och ett hårt bultande hjärta. ”Hur ska det här gå? Varför anmälde jag mig?”

Men så fort vi fick starta försvann all rädsla, all ånger, alla funderingar. Minns att jag tänkte ”det får helt enkelt bara gå som det går” när vi joggade iväg längs gärdet. Regnet hade upphört och det kändes faktiskt bara bra. Jag hade flyt och kände en lättnad över att äntligen vara igång!

Sedan så tassade jag på i min takt, ca 5:a från slutet under hela loppet. Det var bitvis härligt, bitvis mycket, mycket jobbigt. Uppför och nerför och uppför igen. Mysig stig varvades med hala och branta klipphällar. ”Fegrep” att hålla sig i när det blev för brant nedför. Men underbart mitt i allt det jobbiga!

När jag till slut sprang över mållinjen släppte allt. Jag blev bara så ledsen, kramade sambon som stod där och väntade, men jag kunde inte förmedla vad som hände, hur jag kände. Men han förstod ändå. Förstod att allt det där jag både laddat och gruvat mig för nu var över och att jag var glad, stolt och lättad – allt på samma gång.

Så här efteråt känner jag att nu vill jag träna mer, för det här loppet gav mersmak. Jag vill bli bättre, jag vill känna mig starkare och orka lite, lite, liiite mer och bli snabbare till nästa lopp.
Tur att det är långt dit, inte förrän i mars är det dags. Då ska jag stå på startlinjen till Trans GranCanaria och ta mig 15,5km över både berg och sandstränder! Återkommer helt säkert till det många gånger innan det är dags.

Vi hörs!
Malin

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Nybliven löpare som hittat förtjusningen i traillöpning. 2019 blev året då jag bytte soffan mot löpning och "asfalt, betong och belysning" mot skog och mark. Skriver om min utveckling för att inspirera andra till att också förändra sitt liv. Man kan om man vill och bestämmer sig!

Född: 1975

Kontakt: [email protected]

Mål: Att må bra och vara hållbar. Njuta av livet och ta hand om kropp och själ.

Motto: Vi lever inte bara livet, vi skapar det!

Prenumerera på Trailrunning Swedens nyhetsbrev

Spännande lopp

sön15maralldayFeaturedÅhus TrailRun5 km, 10 km, 21 kmLandskap:Skåne

sön15mar07:0015:00FeaturedEdsvidsleden Trailrun14 km, 28 km, 56 kmLandskap:Västergötland

sön19apralldayFeaturedIsaberg 50010,5 kmLandskap:Småland

lör09majalldayalldayFeaturedKolmårdstrailen0,5 km, 6 km, 10 km, 21 kmLandskap:Östergötland

sön17majalldayalldayFeaturedIcebug Backyard Trail Spring Edition6 km, 16 kmLandskap:Göteborg

lör22aug04:0019:00FeaturedIdre Fjällmaraton12 km, 28 km, 45 km, 84 kmLandskap:DalarnaAnmälanDeltagare

04sepallday06alldayFeaturedIcebug Xperience West Coast Trail74 km (23 km + 29 km +22 km)Landskap:Bohuslän

Senaste podcasts

Senaste blogginläggen

 • Förenkla vardagen med matkasse Fanny Ahlfors
  Läs mer
 • De viktigaste inläggen är svårast att skriva Andreas Lundblad
  Läs mer
 • Motivation saknas! Fysparet
  Läs mer
 • Nytt distansrekord! Malin Tidqvist
  Läs mer
 • Gott Nytt Träningsår! Gunilla Kidmark
  Läs mer
 • Vad har 2020 att bjuda på då? Niclas Bergqvist
  Läs mer
 • Vinterpepp och Icebug fotografering Bröderna Backa
  Läs mer
 • Sörmlandsleden mellan jul och nyår Patrik Söderqvist
  Läs mer
Se alla våra Inspiratörer

Löparresor med Trailrunning Sweden

Våra löparresor och träningsläger är speciellt skapade för traillöpare. Resornas fokus ligger på upplevelser och att upptäcka ny vacker natur, äventyrslöpning helt enkelt! Vi brukar säga att en träningsresa med Trailrunning Sweden är till för dig som är nyfiken, som vågar utmana dig själv och som tror att livet bara kommer en gång.Våra löparresor passar traillöpare på olika nivåer. Genom att erbjuda olika längder och hastigheter på löppassen, får både elitmotionären och den som mixar jogg med promenad sitt lystmäte. Alla får träning! För att få ut det bästa av resan är det dock bra om du orkar jogga ca 10 km.

Trailresa Tjeckien

Löparweekend Sälenfjällen

Idre Fjällmaraton
buss & boende

previous arrow
next arrow
Slider

Trailrunning Sweden Store

Trailrunning Sweden Store är webbutiken som är helt specialiserad på en enda målgrupp - människor som älskar löpning i skog och berg. I Trailrunning Sweden Store har vi grejerna som höjer din traillöpning till nya sköna nivåer. Här hittar du bara det som gäller trailrunning. Vi har sållat bort allt annat. Här kan du känna dig trygg med att du får hjälp och råd från personer som verkligen kan traillöpning.

Specialist

trailskor

Löparkläder

kittad för äventyr

Ryggsäckar

Utmana mörkret

Pannlampor

Traillöparens alla

tillbehör

previous arrow
next arrow
Slider
X
X