Träning på bortaplan?

Vi reste bort i helgen som gick, sambon och jag – han skulle göra sin grej och jag fick tid för mig själv under fredagen. Jag hade därför packat både sim- och löparkläder så jag skulle kunna träna på min ”egen” dag. Passa på. Se något fint och nytt under ett löppass. Eller simma och må gott i ett annat badhus. Kanske basta lite. Njuta av dagen.

Låg i hotellsängen kvällen innan och ritade in en rutt i Sportstracker, hade surfat runt och hittat en jättefin och lagom lång skogsslinga i närheten. Kände mig laddad. Jag hade också kollat upp närmsta badhus. Taggad på träning helt enkelt. Oj vad jag skulle träna. Men – när fredagen väl kom så funkade det inte. Jag kunde inte hitta någon motivation alls och bara tanken på att ge mig av och springa i ett område jag inte kände till kändes bara främmande. Konstig. Så det blev inget. Tog mig inte till badhuset heller.

Jag vet inte varför det blev så, det var inte första gången det hände. Jag kunde ju bara gått ut på en promenad eller gått ner i hotellgymmet kan man tycka. Men nej – motståndet var för stort, det satt för långt in. Och jag förstår det inte. Jag förstår inte vad problemet är? Jag menar, hur svårt kan det vara? Byt om och gå ut!

Besvikelsen över min egna oförmåga blir påtaglig. ”Alla andra” kan ju träna var som helst – men inte jag. Jag kan bara träna hemma. I kända marker. På hemmaplan.

Jag funderar på om det beror på att jag är ny på det här. Att det finns en inneboende osäkerhet hos mig. Är det ok om jag gör så här? Är jag den som är den som knallar ut i träningskläder från hotellet och kör ett pass? Antagligen inte, det har ju inte hänt på 44 år, så jag kanske behöver en liten inskolning. Sällskap? Draghjälp? Nåt i den stilen. Eller mer jävlaranamma från insidan nästa gång.

Hur som helst så har jag uppenbarligen hittat ytterligare ett utvecklingsområde att sätta på todo-listan där allt ska betas av, utveckling ska ske! Inga hinder får finnas kvar om de inte utmanats, minst en gång – gärna fler – för att verkligen kolla av om det inte är överkomligt ändå.

Jag är imponerad av mig själv varje gång jag lyckas göra något som ”inte är jag”. Ni vet – när man har så djupt rotat i sig vem man tror man är – och så lyckas man ändra det. Som idag: att springa i skogen på kvällen, ensam med pannlampa. Skulle inte hänt ens för en månad sen. Men idag gjorde jag det! Och det var så mysigt, rofyllt och energigivande. Och ”så inte jag”. Eller ja? Nu blev det ju jag?

Jag får fortsätta och fundera över det där….
Vi hörs!
Malin

3 svar till “Träning på bortaplan?”

 1. Lotta skriver:

  Du fortsätter att inspirera! Allt funkar bara inte alltid! ❤️

 2. Kristian skriver:

  Att få springa på okända stigar eller i stan i form av sightseeing-löpning är min belöning när jag reser i jobbet. Det är det jag ser fram emot mest!

 3. Monica skriver:

  Hej, jag håller med Kristian. Att passa på att ta en löprunda (jag är en blekfet långsam joggare) när man är iväg med jobbet eller hälsar på någon, är en höjdare! Det finns ofta såna luckor att utnyttja, antingen stiga upp en timme innan övriga, eller på eftermiddagen när folk är lite småsega och mest slappar innan middagen. Perfekt att upptäcktsfärdsjogga en liten runda! Hoppas du kan hitta suget att prova igen!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Nybliven löpare som hittat förtjusningen i traillöpning. 2019 blev året då jag bytte soffan mot löpning och "asfalt, betong och belysning" mot skog och mark. Skriver om min utveckling för att inspirera andra till att också förändra sitt liv. Man kan om man vill och bestämmer sig!

Född: 1975

Kontakt: [email protected]

Mål: Att må bra och vara hållbar. Njuta av livet och ta hand om kropp och själ.

Motto: Vi lever inte bara livet, vi skapar det!

Prenumerera på Trailrunning Swedens nyhetsbrev

Spännande lopp

sön15maralldayFeaturedÅhus TrailRun5 km, 10 km, 21 kmLandskap:Skåne

sön15mar07:0015:00FeaturedEdsvidsleden Trailrun14 km, 28 km, 56 kmLandskap:Västergötland

sön19apralldayFeaturedIsaberg 50010,5 kmLandskap:Småland

lör09majalldayalldayFeaturedKolmårdstrailen0,5 km, 6 km, 10 km, 21 kmLandskap:Östergötland

sön17majalldayalldayFeaturedIcebug Backyard Trail Spring Edition6 km, 16 kmLandskap:Göteborg

lör22aug04:0019:00FeaturedIdre Fjällmaraton12 km, 28 km, 45 km, 84 kmLandskap:DalarnaAnmälanDeltagare

04sepallday06alldayFeaturedIcebug Xperience West Coast Trail74 km (23 km + 29 km +22 km)Landskap:Bohuslän

Senaste podcasts

Senaste blogginläggen

 • De viktigaste inläggen är svårast att skriva Andreas Lundblad
  Läs mer
 • Motivation saknas! Fysparet
  Läs mer
 • Nytt distansrekord! Malin Tidqvist
  Läs mer
 • Gott Nytt Träningsår! Gunilla Kidmark
  Läs mer
 • Vad har 2020 att bjuda på då? Niclas Bergqvist
  Läs mer
 • Vill du lära dig pull-ups? Fanny Ahlfors
  Läs mer
 • Vinterpepp och Icebug fotografering Bröderna Backa
  Läs mer
 • Sörmlandsleden mellan jul och nyår Patrik Söderqvist
  Läs mer
Se alla våra Inspiratörer

Löparresor med Trailrunning Sweden

Våra löparresor och träningsläger är speciellt skapade för traillöpare. Resornas fokus ligger på upplevelser och att upptäcka ny vacker natur, äventyrslöpning helt enkelt! Vi brukar säga att en träningsresa med Trailrunning Sweden är till för dig som är nyfiken, som vågar utmana dig själv och som tror att livet bara kommer en gång.Våra löparresor passar traillöpare på olika nivåer. Genom att erbjuda olika längder och hastigheter på löppassen, får både elitmotionären och den som mixar jogg med promenad sitt lystmäte. Alla får träning! För att få ut det bästa av resan är det dock bra om du orkar jogga ca 10 km.

Trailresa Tjeckien

Löparweekend Sälenfjällen

Idre Fjällmaraton
buss & boende

previous arrow
next arrow
Slider

Trailrunning Sweden Store

Trailrunning Sweden Store är webbutiken som är helt specialiserad på en enda målgrupp - människor som älskar löpning i skog och berg. I Trailrunning Sweden Store har vi grejerna som höjer din traillöpning till nya sköna nivåer. Här hittar du bara det som gäller trailrunning. Vi har sållat bort allt annat. Här kan du känna dig trygg med att du får hjälp och råd från personer som verkligen kan traillöpning.

Specialist

trailskor

Löparkläder

kittad för äventyr

Ryggsäckar

Utmana mörkret

Pannlampor

Traillöparens alla

tillbehör

previous arrow
next arrow
Slider
X
X