Julklappstips

Konsumtion. Kanske inte världens sexigaste ord i december 2019… Men. Jag vill ändå ta min chans att tipsa om lite julklappar, rangordnade i växande prisklass och minskande hållbarhetsdito. Ska...

7 december, 2019 |

Konsumtion. Kanske inte världens sexigaste ord i december 2019… Men. Jag vill ändå ta min chans att tipsa om lite julklappar, rangordnade i växande prisklass och minskande hållbarhetsdito. Ska ni nu köpa julklappar så ska ni ju köpa RÄTT julklappar, tänker jag…

1. Born To Run (vinyl, Bruce Springsteen, 1975). Pris cirka 20-300 kronor

Det spelar ingen roll om du har en skivspelare eller ej. Utan världens (helt objektivt) bästa skiva på väggen eller i bokhyllan kan du helt enkelt inte kalla dig löpare. Finns i minst femtielva begagnade exemplar hos alla världens vinylskojare, så åk för bövelen INTE till Ge-Kås för att köpa den i nyskick. Även om den förstås finns där också…

"Oh, someday, girl, I don't know when We're gonna get to that place Where we really wanna go and we'll walk in the sun But 'til then, tramps like us Baby, we were born to run"
Klicka på bilden för hela kapitel 15.
Utdrag ur boken "Alla mina vänner är superhjältar" av Andrew Kaufman.

2. Alla mina vänner är superhjältar (Andrew Kaufman, 2006). Pris cirka 30 – 200 kronor

Världens (helt objektivt) bästa bok. Har egentligen inget med löpning att göra. Men den borde finnas i ALLA bokhyllor / ljudbokskollektioner / läsplattor. Den kostar inte mycket och går hemskt snabbt att läsa / lyssna igenom. Dessutom kan man läsa den flera gånger om. Det är inte alla som förstår den. Men skulle du råka ge den till en sådan kan den ju alltid lämnas vidare nästa jul.

Hela kapitel 15 som PDF: Kapitel 15

3. Medlemskap i lokala roddklubben (eller motsvarande). Pris cirka 700 kronor

Hos Falkenbergs roddklubb kostar det bara 700 kronor per år, dålig koll på andra ställen. Du får tillgång till ett fullutrustat gym och egen nyckel om du vill ha en. Därmed öppet dygnet runt och du slipper gå på trendiga gym och betala hutlösa priser för dunkadunkadiscoträning. Styrketräning, främst av överkroppen, är dessutom den svagaste länken hos nästan alla löpare jag känner. Och jag vill slå ett slag för att ändra på det, även om jag själv inte är så mycket bättre…

Två slumpmässiga styrkeövningar som jag använder för att bli en bättre löpare.
Presentkort hos Slow Enough To Win är kanske (helt objektivt) mitt allra bästa julklappstips ;)

4. Presentkort hos Slow Enough To Win. Pris från 750 kronor.

Affärsman är ett av de fulaste ord jag vet. Men jag driver min egen lilla verksamhet där jag vill hjälpa just DIG att prestera lite bättre och/eller ha lite roligare i ditt aktiva liv. Så jag får väl göra som alla andra och försöka sälja just MIN produkt. Mest valuta för pengarna (enligt mig själv) är det presentkort som syns i bilden här intill. Fram till julafton klockan 23:59 kostar det 1 000 kronor och berättigar till, som bilden visar, Två timmar Praktik+Teori eller motsvarande 1 100 kronor i mitt tjänsteutbud. Dock är jag öppen för alla tänkbara förslag på andra varianter. Kontakta mig för mer information och eventuellt köp.

5. VJ I-rock. Pris cirka 1 600 kronor

Du behöver förmodligen inte fler skor. Men efter några år hos olika konkurrenter och efter att jag i somras halkade runt som en vante på Helags bestämde jag mig för att ta reda på vilken sko som hade bäst grepp på flest underlag. VJ I-rock visade sig greppa det mesta och dessutom är de knappt slitna efter snart ett halvår. Salomons ovansida hade spruckit för längesen och mina (i övrigt älskade) inov-8 hade inte haft någon sula kvar vid det här laget. Eftersom jag skriver där jag skriver får jag väl rekommendera ett besök i Trailrunning Swedens egen webshop. Men jag vill även slå ett slag för Stefan Millegårds butik, som hjälpt mig med sånt här så länge jag kan minnas.

VJ I-Rock har så bra grepp att man nästan snubblar. Dessutom oerhört låg våtvikt och nästan tillräckligt smala för mina fötter.
Den bästa (eller ENDA?) träningsdatorn på marknaden. Glöm bara inte pulsbandet. Vad du än hört på stan kommer handledspuls aldrig kunna mäta sig med bröstmätning. Något som Polar är ensamma om att erkänna öppet.

6. Polar Vantage V HR. Pris cirka 5 000 kronor inkl pulsband

Ett rejält steg uppåt i prisklass. Du behöver förmodligen inte en ny klocka. Men OM du ändå sneglar på en sådan och vill bli Slow Enough To Win är det denna som gäller. När de andra leverantörerna sprang vilse i jakten på varandra och byggde in kartor och musikspelare och plånböcker och smartphones och tält och hjälm och bår i sina klockor stod Polar MODIGT kvar vid sitt motto LISTEN TO YOUR BODY. Här finns kraftfulla verktyg för att planera och följa upp träning och återhämtning och hjälpa just DIG till en bättre prestation eller allmänhälsa. Dessutom till en billigare peng än konkurrenterna. Glöm bara inte att du fortfarande behöver ett pulsband, vad som än händer på handledspulsutveckligen. Bor du i Falkenberg så köper du självklart klockan hos Ola på Team Sportia. Han har hittills kunnat matcha onlinepriserna och det fortsätter han säkert med.

Så, det var nog allt för denna gång,
Vi hörs om en kvart – fjorton da’r!

Senaste blogginläggen

  • Pryltest - Craft Nordlite Ultra / Pure Trail Niclas Bergqvist
    Läs mer
  • Men. Du är väl aldrig sjuk? Andreas Lundblad
    Läs mer
  • Att komma dit man är Malin Tidqvist
    Läs mer
  • 10 månader mot 10 mil - my experience Sara Costa
    Läs mer
Se alla våra Inspiratörer

Löpargrupper

För dig som vill upptäcka nya stigar på hemmaplan - ihop med andra.

Outnorth Trailtour

Vilka är landets bästa traillöpare över säsongen 2024? Vilket är det starkaste teamet? Från stränder, via klippor och fjäll till djupa skogar.

Trails of SWE c/o Dacia

Trails of SWE c/o Dacia är 4 lopp, 4 naturtyper, 4 sätt att uppleva vårt fantastiska land. Och 4 sätt att få använda hela din kapacitet, att våga vara grym.

Guider utrustning

Få hjälp inför ditt köp av skor, pannlampor eller löparryggsäck. I samarbete med Outnorth.

Trailkalendern

På fjället, längs havet, i skogen. Här hittar du alla svenska traillopp i en kalender.

Shop

Snyggkläderna, presentkort och löpargrupperna

Trailrunning Sweden AB
Hästtorget 6, 312 30 Laholm
VAT-nr SE559145416901
Email: [email protected]


Lägger till i kundvagnen

  • x
X
X