Mount Everest på en vecka

Löpning långt från stigarna blir det i veckan som kommer, men med mycket höjdträning och för ett bra ändamål. Musikhjälpen har placerat sin glasbur i Västerås i år, med temat...

8 december, 2019 |

Löpning långt från stigarna blir det i veckan som kommer, men med mycket höjdträning och för ett bra ändamål.

Musikhjälpen har placerat sin glasbur i Västerås i år, med temat Sex är inte ett vapen. Det blir naturligtvis massor med event i stan under veckan för att på många olika sätt bidra till insamlingen. Westeros Trail Running Society har dragit igång det ultimata eventet, "Skrapan 144 timmar" i stans egna stora glasbur, vår 25 våningar höga Skrapan. Här skall det springas non-stopp i 144 timmar, lika länge som programledarna sitter i den "lilla" glasburen på torget. Hela tiden blir det mellan 1 och 5 personer som springer upp och tar hissen ned, valfritt antal timmar för var och en, men hela tiden någon på väg upp.

Det är kul när det blir annorlunda löpning och dessutom insamling för ett viktigt ändamål, bra träning får man på köpet. Naturligtvis måste man fundera ut en utmaning i det hela och när förslaget kom att nå upp till någon bergstopp så var valet givit, det måste naturligtvis bli Mount Everest, sikta på det högsta, 8.848 m.ö.h.

Träningsprogrammet för nästa vecka är med andra ord ganska fullspikat, det blir trappan upp i Skrapan "några" gånger. Ett pass på mellan 1 och 3 timmar varje dygn på lite olika tider för att få ihop totalt 12 timmar under veckan. Vi får se om det räcker till eller om man får fylla på med någon mer timma, det är ju en bit från havsnivå upp till det toppen. Omräknat till Skrapan är det upp 126 gånger som gäller och det lär bli sådär 63.000 trappsteg på vägen upp.

Skrapan 126 gånger upp

Träning mot hög höjd utan syrgas, vi få se hur det går, det kanske kommer någon rapport på vägen, i varje fall efter "målgång".

Ni som inte är på plats och får chansen att samla höjdmeter kan följa det hela via livesändningen och ni kan givetvis bidra, gör det med ett valfritt bidrag i bössan.

Senaste blogginläggen

  • Pryltest - Craft Nordlite Ultra / Pure Trail Niclas Bergqvist
    Läs mer
  • Men. Du är väl aldrig sjuk? Andreas Lundblad
    Läs mer
  • Att komma dit man är Malin Tidqvist
    Läs mer
  • 10 månader mot 10 mil - my experience Sara Costa
    Läs mer
Se alla våra Inspiratörer

Löpargrupper

För dig som vill upptäcka nya stigar på hemmaplan - ihop med andra.

Outnorth Trailtour

Vilka är landets bästa traillöpare över säsongen 2024? Vilket är det starkaste teamet? Från stränder, via klippor och fjäll till djupa skogar.

Trails of SWE c/o Dacia

Trails of SWE c/o Dacia är 4 lopp, 4 naturtyper, 4 sätt att uppleva vårt fantastiska land. Och 4 sätt att få använda hela din kapacitet, att våga vara grym.

Guider utrustning

Få hjälp inför ditt köp av skor, pannlampor eller löparryggsäck. I samarbete med Outnorth.

Trailkalendern

På fjället, längs havet, i skogen. Här hittar du alla svenska traillopp i en kalender.

Shop

Snyggkläderna, presentkort och löpargrupperna

Trailrunning Sweden AB
Hästtorget 6, 312 30 Laholm
VAT-nr SE559145416901
Email: [email protected]


Lägger till i kundvagnen

  • x
X
X