När träningslusten dör

Ryggen har krånglat länge, i många år till och från. En liten låsning och det är kört en tid framåt. Mest för att jag tänker ”det går bra ändå” och inte går till kiropraktorn direkt. Ändå har vi pratat om det så många gånger genom åren han och jag. Men den här gången var det annorlunda.

För förr om åren har jag ju inte tränat. Det har jag nu. Med låsningar och ont i ryggen. Så där som jag gör. ”Det är lugnt. Såå ont gör det ju inte. Och det gör ju inte ont hela tiden. Rörelse är ju bra”. Sådär går mitt resonemang alltid när ryggen pajar. Men den här gången har jag sprungit, tränat på gymmet och tom hållit pass på gymmet trots det onda. Inte så bra.

Så när jag väl gick iväg till kiropraktorn efter 6 veckors ont var det mer än försent. Och först nu, efter 4:e gången hos kiropraktorn på mindre än tre veckor, blev det riktigt bra. Den riktigt envisa ryggmuskel som hållit emot, spjärnat för sitt liv, släppte äntligen taget och slappnade av!

Men? Jag borde ju jubla. Knyta springskor för glatta livet. Ut och köra hoppsan-steg. Men vad gör jag? Jo – tittar på 379:e avsnittet av en dålig såpa på Netflix. Äter ostbågar och tänker att ryggen kanske inte är riktigt bra ändå. Tänker ”äh, jag börjar om till veckan” och låter Netflix köra igång nästa avsnitt av såpan.

Vad hände? Var tog lusten vägen? Det är 42 dagar till raceday på Gran Canaria och lusten bara dog??  Och inte nog med att lusten dog – att inse att lusten dog är nästan värre. När man fattar att man tappat den och inte ens bryr sig.

Men herregud! Jag som ville växla upp och ligga i hårdträning väljer soffan och dåliga ursäkter? Vad hände? Vad nu? Ska jag skita i loppet och bara semestra? Dricka cava vid poolen och bekymra mig över solbrännan? Jaaaa va gött! 😀

Men nej. Bara nej. För som tur är har jag självinsikt nog att förstå att den enda som kan åtgärda det här, de här känslorna, det är jag. Så jag sa till mig själv att ”Nej nu räcker det. Du ska springa långt om en dryg månad. Du har längtat, våndats, tränat och slitit sen juni för det här. Det ska inte gå till spillo. Ryck upp dig, tagga till nu. KOM IGEN FÖR F-N, HITTA TILLBAKS TILL LUSTEN, TA FRAM VILJAN! Och hittar du inte varken lust eller vilja – då gör du ÄNDÅ. För det har du redan bestämt dig för! Så – varsågod och kör! Punkt slut.”

Tack till mig själv för att jag kan göra så där, att det funkar att säga till mig själv på skarpen 😅 Så imorgon är det dags för löppass. För om 42 dagar ska jag göra största tävlingen I MITT LIV.

Heja mej. Nu kör jag! All-in! Transgrancanaria- here I come!

Hörs!

/Malin

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Trailkalendern
Trailkalendern
trail-kalendern
Podcast
Podcast
Podcast
Utrustning
UTRUSTNING
Utrustning
Trailtour
TRAILTOUR
Utrustning
trails
TRAILS
TRAILS
Slider

Nybliven löpare som hittat förtjusningen i traillöpning. 2019 blev året då jag bytte soffan mot löpning och "asfalt, betong och belysning" mot skog och mark. Skriver om min utveckling för att inspirera andra till att också förändra sitt liv. Man kan om man vill och bestämmer sig!

Född: 1975

Kontakt: [email protected]

Mål: Att må bra och vara hållbar. Njuta av livet och ta hand om kropp och själ.

Motto: Vi lever inte bara livet, vi skapar det!

Prenumerera på Trailrunning Swedens nyhetsbrev

Spännande lopp

lör11apr10:00FeaturedHoka One One Trail 28 km28 kmAnmälanDeltagare

lör18apr10:00FeaturedMerrells HöjdmeterrekordAnmälanDeltagare

lör25apr10:00FeaturedTrailrunning Sweden Store Trail 12 km12 kmAnmälanDeltagare

lör02maj10:00FeaturedIcebug Trail 50 km50 kmAnmälanDeltagare

lör09maj10:00FeaturedUSWE Trail 21,1 km21,1 kmAnmälanDeltagare

lör16maj10:00FeaturedNvii Trailmaraton42,195 kmAnmälanDeltagare

lör23maj10:00FeaturedSalming Trail 6 km6 kmAnmälanDeltagare

lör30maj10:00FeaturedEnervits DistansrekordAnmälanDeltagare

lör13jun10:00FeaturedBillingen Trail Marathon45km, 22km, 12km 2,6 kmLandskap:Västergötland

tis16junalldayFeaturedAmazing Trail6 km, 10 km, 20 kmLandskap:StockholmAnmälanDeltagare

Senaste blogginläggen

 • Swimrun premiär Fanny Ahlfors
  Läs mer
 • Joggugglan skådad. Fysparet
  Läs mer
 • Vad kommer bli din utmaning? Bröderna Backa
  Läs mer
 • Trans GranCanaria – luften gick ur Malin Tidqvist
  Läs mer
 • Skogen är virusfri - sommarens traillopp och målbilder Gunilla Kidmark
  Läs mer
 • Utevistelse Linda Doktar
  Läs mer
 • Pryltest - Inov-8 Roclite G290 Niclas Bergqvist
  Läs mer
 • Gör som ett barn - försök igen Cecilia Jagestedt
  Läs mer
Se alla våra Inspiratörer
TRAILRUNNING SWEDEN
LÖPARRESOR
TRAILRUNNING SWEDEN
LÖPARRESOR

Våra löparresor och träningsläger är speciellt skapade för traillöpare. Resornas fokus ligger på upplevelser och att upptäcka ny vacker natur, äventyrslöpning helt enkelt! Vi brukar säga att en träningsresa med Trailrunning Sweden är till för dig som är nyfiken, som vågar utmana dig själv och som tror att livet bara kommer en gång.

Våra löparresor och träningsläger är speciellt skapade för traillöpare. Resornas fokus ligger på upplevelser och att upptäcka ny vacker natur, äventyrslöpning helt enkelt! Vi brukar säga att en träningsresa med Trailrunning Sweden är till för dig som är nyfiken, som vågar utmana dig själv och som tror att livet bara kommer en gång.

public
TRAILRESA TJECKIEN
20-24 MAJ 2020
FULLBOKAD
public
LÖPARWEEKEND SÄLEN
25-28 JUNI 2020
public
IDRE FJÄLLMARATON
BUSS & BOENDE
21-23 AUGUSTI 2020
PlayPause
Slider
GUIDER
UTRUSTNING
GUIDER
UTRUSTNING

Att springa i skogen är enkelt och fritt. Bra funktionell utrustning kan ändå underlätta och göra traillöpningen ännu roligare. Därför vill vi på Trailrunning Sweden hjälpa dig att hitta rätt i djungeln av prylar.

TRAILSKOR
TRAILSKOR

Att hitta rätt trailsko kan vara en rejäl utmaning. Vad du som traillöpare vill ha på fötterna beror på vilket underlag du har tänkt springa på, det beror på tycke och smak, på just dina fötters beskaffenhet och på vilken känsla just du är ute efter.

Att hitta rätt trailsko kan vara en rejäl utmaning. Vad du som traillöpare vill ha på fötterna beror på vilket underlag du har tänkt springa på, det beror på tycke och smak, på just dina fötters beskaffenhet och på vilken känsla just du är ute efter.

LÖPARRYGGSÄCK
LÖPARRYGGSÄCK

För oss traillöpare som vill vara ute och njuta av naturens stigar i timmar blir löparryggsäcken nästintill ett nödvändigt tillbehör. Förutom vätska och energi kan vi lätt ta med oss några extra stödplagg för snabba väderomslag, och lite sjukvårdsmaterial om olyckan skulle vara framme.

För oss traillöpare som vill vara ute och njuta av naturens stigar i timmar blir löparryggsäcken nästintill ett nödvändigt tillbehör. Förutom vätska och energi kan vi lätt ta med oss några extra stödplagg för snabba väderomslag, och lite sjukvårdsmaterial om olyckan skulle vara framme.

PANNLAMPOR
PANNLAMPOR

Med en bra pannlampa är du fri att springa var du vill ändå! Fundera över hur du ska använda pannlampan, hur starkt ljus och hur lång batteritid du behöver till dina aktiviteter. Ska du främst ha lampan för att springa på gångvägar eller gator till och från elljusspåret, eller tänker du tävla i night trail?

Med en bra pannlampa är du fri att springa var du vill ändå! Fundera över hur du ska använda pannlampan, hur starkt ljus och hur lång batteritid du behöver till dina aktiviteter. Ska du främst ha lampan för att springa på gångvägar eller gator till och från elljusspåret, eller tänker du tävla i night trail?

PlayPause
Slider
Trailrunning Sweden
podcasts

Vi gillar traillöpning och vi gillar att snacka! Därför blev Trailrunningpodden och Idre Fjällmaratonpodden till. I Trailrunningpodden möter Elisabeth löpare och profiler för att snacka om trailrunning, träning, mål och äventyr. I Idre Fjällmaratonpodden går Per Forsberg på djupet i fjällmaraton och fjällöpning.

Vi gillar traillöpning och vi gillar att snacka! Därför blev Trailrunningpodden och Idre Fjällmaratonpodden till. I Trailrunningpodden möter Elisabeth löpare och profiler för att snacka om trailrunning, träning, mål och äventyr. I Idre Fjällmaratonpodden går Per Forsberg på djupet i fjällmaraton och fjällöpning.

Vi gillar traillöpning och vi gillar att snacka! Därför blev Trailrunningpodden och Idre Fjällmaratonpodden till. I Trailrunningpodden möter Elisabeth löpare och profiler för att snacka om trailrunning, träning, mål och äventyr. I Idre Fjällmaratonpodden går Per Forsberg på djupet i fjällmaraton och fjällöpning.

Trailrunning
podden
Trailrunning podden

med Elisabeth Hansson

Idre fjällmarton
podden
Idre fjällmaraton podden

med Per Forsberg

PlayPause
Slider
X
X