När träningslusten dör

Ryggen har krånglat länge, i många år till och från. En liten låsning och det är kört en tid framåt. Mest för att jag tänker ”det går bra ändå” och inte går till kiropraktorn direkt. Ändå har vi pratat om det så många gånger genom åren han och jag. Men den här gången var det annorlunda.

För förr om åren har jag ju inte tränat. Det har jag nu. Med låsningar och ont i ryggen. Så där som jag gör. ”Det är lugnt. Såå ont gör det ju inte. Och det gör ju inte ont hela tiden. Rörelse är ju bra”. Sådär går mitt resonemang alltid när ryggen pajar. Men den här gången har jag sprungit, tränat på gymmet och tom hållit pass på gymmet trots det onda. Inte så bra.

Så när jag väl gick iväg till kiropraktorn efter 6 veckors ont var det mer än försent. Och först nu, efter 4:e gången hos kiropraktorn på mindre än tre veckor, blev det riktigt bra. Den riktigt envisa ryggmuskel som hållit emot, spjärnat för sitt liv, släppte äntligen taget och slappnade av!

Men? Jag borde ju jubla. Knyta springskor för glatta livet. Ut och köra hoppsan-steg. Men vad gör jag? Jo – tittar på 379:e avsnittet av en dålig såpa på Netflix. Äter ostbågar och tänker att ryggen kanske inte är riktigt bra ändå. Tänker ”äh, jag börjar om till veckan” och låter Netflix köra igång nästa avsnitt av såpan.

Vad hände? Var tog lusten vägen? Det är 42 dagar till raceday på Gran Canaria och lusten bara dog??  Och inte nog med att lusten dog – att inse att lusten dog är nästan värre. När man fattar att man tappat den och inte ens bryr sig.

Men herregud! Jag som ville växla upp och ligga i hårdträning väljer soffan och dåliga ursäkter? Vad hände? Vad nu? Ska jag skita i loppet och bara semestra? Dricka cava vid poolen och bekymra mig över solbrännan? Jaaaa va gött! 😀

Men nej. Bara nej. För som tur är har jag självinsikt nog att förstå att den enda som kan åtgärda det här, de här känslorna, det är jag. Så jag sa till mig själv att ”Nej nu räcker det. Du ska springa långt om en dryg månad. Du har längtat, våndats, tränat och slitit sen juni för det här. Det ska inte gå till spillo. Ryck upp dig, tagga till nu. KOM IGEN FÖR F-N, HITTA TILLBAKS TILL LUSTEN, TA FRAM VILJAN! Och hittar du inte varken lust eller vilja – då gör du ÄNDÅ. För det har du redan bestämt dig för! Så – varsågod och kör! Punkt slut.”

Tack till mig själv för att jag kan göra så där, att det funkar att säga till mig själv på skarpen 😅 Så imorgon är det dags för löppass. För om 42 dagar ska jag göra största tävlingen I MITT LIV.

Heja mej. Nu kör jag! All-in! Transgrancanaria- here I come!

Hörs!

/Malin

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Trailkalendern
Trailkalendern
trail-kalendern
Podcast
Podcast
Podcast
Utrustning
UTRUSTNING
Utrustning
Trailtour
TRAILTOUR
Utrustning
trails
TRAILS
TRAILS
Slider

Nybliven löpare som hittat förtjusningen i traillöpning. 2019 blev året då jag bytte soffan mot löpning och "asfalt, betong och belysning" mot skog och mark. Skriver om min utveckling för att inspirera andra till att också förändra sitt liv. Man kan om man vill och bestämmer sig!

Född: 1975

Kontakt: [email protected]

Mål: Att må bra och vara hållbar. Njuta av livet och ta hand om kropp och själ.

Motto: Vi lever inte bara livet, vi skapar det!

Prenumerera på Trailrunning Swedens nyhetsbrev

Spännande lopp

sön15maralldayFeaturedÅhus TrailRun5 km, 10 km, 21 kmLandskap:Skåne

sön15mar07:0015:00FeaturedEdsvidsleden Trailrun14 km, 28 km, 56 kmLandskap:Västergötland

sön19apralldayFeaturedIsaberg 50010,5 kmLandskap:Småland

lör09majalldayalldayFeaturedKolmårdstrailen0,5 km, 6 km, 10 km, 21 kmLandskap:Östergötland

sön17majalldayalldayFeaturedIcebug Backyard Trail Spring Edition6 km, 16 kmLandskap:Göteborg

lör22augalldayFeaturedStockholm Trail5 km, 10 km, 21 kmLandskap:Stockholm

lör22aug04:0019:00FeaturedIdre Fjällmaraton12 km, 28 km, 45 km, 84 kmLandskap:DalarnaAnmälanDeltagare

04sepallday06alldayFeaturedIcebug Xperience West Coast Trail74 km (23 km + 29 km +22 km)Landskap:Bohuslän

Senaste blogginläggen

 • Vinn priser för över 40 000 kr, stor giveaway! Fanny Ahlfors
  Läs mer
 • Runstreak 400 Fysparet
  Läs mer
 • I med- och motgång Anna Carlsson
  Läs mer
 • This is going to be a tough one! Bo Johansson
  Läs mer
 • Vinterbad - från fryslort till njutare! Gunilla Kidmark
  Läs mer
 • När nyårsmotivationen försvunnit. Cecilia Jagestedt
  Läs mer
 • När träningslusten dör Malin Tidqvist
  Läs mer
 • Upplevelslöpning Linda Doktar
  Läs mer
Se alla våra Inspiratörer
TRAILRUNNING SWEDEN
LÖPARRESOR
TRAILRUNNING SWEDEN
LÖPARRESOR

Våra löparresor och träningsläger är speciellt skapade för traillöpare. Resornas fokus ligger på upplevelser och att upptäcka ny vacker natur, äventyrslöpning helt enkelt! Vi brukar säga att en träningsresa med Trailrunning Sweden är till för dig som är nyfiken, som vågar utmana dig själv och som tror att livet bara kommer en gång.

Våra löparresor och träningsläger är speciellt skapade för traillöpare. Resornas fokus ligger på upplevelser och att upptäcka ny vacker natur, äventyrslöpning helt enkelt! Vi brukar säga att en träningsresa med Trailrunning Sweden är till för dig som är nyfiken, som vågar utmana dig själv och som tror att livet bara kommer en gång.

public
TRAILRESA TJECKIEN
20-24 MAJ 2020
public
LÖPARWEEKEND SÄLEN
25-28 JUNI 2020
public
IDRE FJÄLLMARATON
BUSS & BOENDE
21-23 AUGUSTI 2020
PlayPause
Slider

Trailrunning Sweden Store

Trailrunning Sweden Store är webbutiken som är helt specialiserad på en enda målgrupp - människor som älskar löpning i skog och berg. I Trailrunning Sweden Store har vi grejerna som höjer din traillöpning till nya sköna nivåer. Här hittar du bara det som gäller trailrunning. Vi har sållat bort allt annat. Här kan du känna dig trygg med att du får hjälp och råd från personer som verkligen kan traillöpning.

Specialist

trailskor

Löparkläder

kittad för äventyr

Ryggsäckar

Utmana mörkret

Pannlampor

Traillöparens alla

tillbehör

previous arrow
next arrow
Slider
X
X