Höga Kusten Winter Trail

Vilken helg vi fick! Vinterlöpning (läs islöpning), härlig gemenskap, pepp, uppladdning, mycket pannben, kämparglöd och skor som räddade dagen kan enkelt summera årets Höga Kusten Winter Trail. Det är...

27 februari, 2020 |

Vilken helg vi fick! Vinterlöpning (läs islöpning), härlig gemenskap, pepp, uppladdning, mycket pannben, kämparglöd och skor som räddade dagen kan enkelt summera årets Höga Kusten Winter Trail. Det är ett riktigt upplevelselopp som alltid innehåller fantastiska insatser och magiska vyer!

Loppet har tre olika distanser (25, 35 och 50 km) som går genom Skuleskogens nationalpark och även innehåller den brutala avslutningen upp på Skulebergets topp. Det finns många likheter med sommarens Höga Kusten Trail, men vintervarianten genomförs i ett trolskt och vintrigt landskap. Eller, det är iallafall hur det borde vara. Den milda vintern med regn och plusgrader har däremot lämnat stigar gjorda helt av is efter sig. Bara en vecka innan loppet var det mycket mer snö och ett fint, hårt underlag!

Fredagkväll innebär förkväll i Friluftsbyn. Vi var på plats tillsammans med Icebug för att peppa deltagare, låna ut skor och prata om tips och trix inför loppet. Det gick att riktigt ta på stämningen, alla var förväntansfulla, spända och glada. I år var det också väldigt många deltagare som var i Höga Kusten för första gången, riktigt kul! Förkvällen ger deltagarna en chans att träffa varandra, komma i rätt stämning och få all viktig information av grundaren Jerry Engström inför loppet vilket gör den väldigt värdefull inför hela helgen.

Och ni läste rätt. Icebug hade skickat upp skor med BugGrip som deltagarna kunde låna för att genomföra loppet med! Och det behövdes, för många kom upp med antingen vanliga trailskor utan metalldubb eller vanliga löparskor. Väl på plats insåg de flesta att det skulle bli väldigt tufft utan ordentligt grepp, så vi fick fullt upp under hela kvällen! Jätteroligt med ett sådant intresse för skorna, och ännu roligare att många blev så tacksamma! Och det skulle visa sig att Icebug skorna skulle bli extremt välbehövliga..

På lördagmorgon möttes vi och alla deltagare av en 500 meter lång uppförsbacke, i ren is! Det fick en del att skratta (de med bra grepp) och andra att dra en suck av förtvivlan (de utan bra grepp). Och när starten gick såg vi mycket riktigt vilka som hade bra grepp och inte.. Vi hade bestämt oss för att stå på sidan och heja på alla deltagare istället för att själva springa, men vi fick ändå ta del av den spända och laddade stämningen just innan start. Det är alltid speciellt innan ett lopp när det blandas med glada och peppade löpare som ska genomföra en utmaning de sett fram emot länge!

Vi begav oss sedan till Entré Syd för att ta oss upp på Slåttdalsberget och började möta löpare som då sprungit ca 10 km. Men innan vi började gå mötte vi en förtvivlad löpare som hade halkat runt och var snudd på att ge upp eftersom han inte hade något grepp alls. Vi var snabba på att fråga vilken storlek han hade, och som av en händelse hade vi ett par Pytho4 i rätt storlek med oss i bilen. Han bytte skor på en gång och kunde slutför loppet, något som han var superglad över! Det var så roligt att kunna erbjuda det till han och att kunna bidra till det bättre för någon!

Under några timmar stod vi sedan på Slåttdalsberget och peppade alla löpare, bjöd på chokladbollar och hade det riktigt roligt. Även fast det var alla löpare som slet så fick vi beröm för att vi stod där och hejade på, men det visar bara betydelsen av att få lite pepp under ett lopp. Vi är alltid måna om att vara uppskattande mot de som hejar på oss, så nu var det roligt att få det tillbaka! Vi hörde även otaliga gånger hur svårt det var att springa och att Icebugs skor räddat deras dag. Well.. we are happy to help! Vi skötte även Icebugs officiella instagramkonto under dagen och fotobombade så fler får en inblick i detta fina lopp!

Vid 14-tiden började regnet falla, och sen hällde det ned under resterande timmar av loppet. Vi var på eftermiddagen stationerade vid målgången i Friluftsbyn och fick heja in trötta och nöjda deltagare in över mållinjen. Vi vill ge en stor eloge till Jerry och hans crew som står och tar emot ALLA deltagare som vinnare över mållinjen. En otroligt viktig insats för att alla ska få den uppmärksamhet de förtjänar efter att ha tagit sig i mål! Att se löpare stappla, spurta och kasta sig över mållinen är så härligt och ger mycket energi! Hela eftermiddagen regnade det men alla kämpade stenhårt och slet in i det sista, helt sjukt bra jobbat alla som var där och sprang!!

Tack till Friluftsbyn, Jerry och hela gänget som på ett otroligt sammansvetsat sätt får till ett superarrangemang och hela tiden sprider glädje till alla andra!

Senaste blogginläggen

  • Pryltest - Craft Nordlite Ultra / Pure Trail Niclas Bergqvist
    Läs mer
  • Men. Du är väl aldrig sjuk? Andreas Lundblad
    Läs mer
  • Att komma dit man är Malin Tidqvist
    Läs mer
  • 10 månader mot 10 mil - my experience Sara Costa
    Läs mer
Se alla våra Inspiratörer

Löpargrupper

För dig som vill upptäcka nya stigar på hemmaplan - ihop med andra.

Outnorth Trailtour

Vilka är landets bästa traillöpare över säsongen 2024? Vilket är det starkaste teamet? Från stränder, via klippor och fjäll till djupa skogar.

Trails of SWE c/o Dacia

Trails of SWE c/o Dacia är 4 lopp, 4 naturtyper, 4 sätt att uppleva vårt fantastiska land. Och 4 sätt att få använda hela din kapacitet, att våga vara grym.

Guider utrustning

Få hjälp inför ditt köp av skor, pannlampor eller löparryggsäck. I samarbete med Outnorth.

Trailkalendern

På fjället, längs havet, i skogen. Här hittar du alla svenska traillopp i en kalender.

Shop

Snyggkläderna, presentkort och löpargrupperna

Trailrunning Sweden AB
Hästtorget 6, 312 30 Laholm
VAT-nr SE559145416901
Email: [email protected]


Lägger till i kundvagnen

  • x
X
X