Gravidlycka, eller rättare sagt snart dags!

Ja, vi höll på det länge nog, och nu är det inte långt kvar tills  jag, (Joel) och min sambo Charlotta får barn i slutet av maj,...

16 maj, 2020 |

Ja, vi höll på det länge nog, och nu är det inte långt kvar tills  jag, (Joel) och min sambo Charlotta får barn i slutet av maj, eller närsomhelst! Det känns så otroligt spännande att inte veta när det kommer, men att vi inom någon vecka kommer att få se vilken liten människa som legat gömd i magen. Lite skräckblandad förtjusning!
Det här innebär många saker, men framförallt ett helt nytt liv för mig och Charlotta som varit iväg på många träningstimmar och äventyr ensamma. Det är det slut med hädanefter, och vi kommer få lära oss att planera den nya vardagen tillsammans med våran lilla krabat. Något vi ser fram emot jättemycket!

Ett nytt liv med helt nya utmaningar och frågor som väntar gör det hela lite nervöst nu när det verkligen är nära. Vi fick veta i september att vi var gravida och sedan har vi väntat, pratat om hur det kommer bli och hur vi skulle vilja ha det när barnet kommer, ödmjuka inför uppgiften och helt plötsligt är det snart dags! Smått overkligt, även om det känns som det är dags.

Men vad skulle jag och Charlotta vilja sträva mot med vår nya familjemedlem?
Vi har haft väldigt bra förebilder i David och Camilla som sedan 2,5 år tillbaka har haft Carla med i vardagen, och de har verkligen bevisat att man kan göra precis vad man vill (nästan) bara man vill. Det har varit skidåkning, löpning, fjällvandring, skogspromenader, tävlingar m.m. och vi vill verkligen ha samma målbild nu när vi blir en liten familj. Vi har varit med på en del av dessa äventyr men det blir inte riktigt samma när man själv inte behöver planera mat, sovtid och kläder. Men nu hoppas vi att bli minst lika aktiva med barnet som David och Camilla, och tillsammans ska vi såklart hitta på många roliga saker! Vi kommer vilja ha en aktiv vardag med vårat barn och att denne får uppleva allt vi tycker är så härligt med utmaningar och naturen, det är vår främsta prioritet!

Men i början blir det att bara försöka vara i stunden, och lära känna den nya lilla människan.. :) 

Vad blir största förändringen träningsmässigt?

Jag har alltid kunnat träna när jag velat, alltid utvilad och kunnat lägga upp dagarna som jag vill. Men nu kommer jag få anpassa mig efter andra för att det ska bli så bra som möjligt. Det jag tänkt på främst är just den spontana träningen som kanske inte riktigt blir av på samma sätt, jag kommer likt alla andra med barn få planera lite mer för att få in träningen.

Jag är imponerad över att David hållit jämna steg med mig, eller ibland legat ett steg före, trots att våra liv har skiljts åt träningsmässigt eftersom jag haft alla möjligheter att träna. Så nu blir min utmaning att se till att jag också fortsätter hålla jämna steg med David framöver!

Vi är beräknade den 27 maj, men vi får se när den lille väljer att komma ut. Tills dess får vi försöka förbereda oss på vad som komma skall, och ladda för den största utmaningen av dom alla!

 

 

...och nej, vi vet inte vilket kön det är på barnet.. :)

Jag och min sambo Charlotta på en av våra turer, snart är vi inte ensamma längre!

 

 

Senaste blogginläggen

  • Pryltest - Craft Nordlite Ultra / Pure Trail Niclas Bergqvist
    Läs mer
  • Men. Du är väl aldrig sjuk? Andreas Lundblad
    Läs mer
  • Att komma dit man är Malin Tidqvist
    Läs mer
  • 10 månader mot 10 mil - my experience Sara Costa
    Läs mer
Se alla våra Inspiratörer

Löpargrupper

För dig som vill upptäcka nya stigar på hemmaplan - ihop med andra.

Outnorth Trailtour

Vilka är landets bästa traillöpare över säsongen 2024? Vilket är det starkaste teamet? Från stränder, via klippor och fjäll till djupa skogar.

Trails of SWE c/o Dacia

Trails of SWE c/o Dacia är 4 lopp, 4 naturtyper, 4 sätt att uppleva vårt fantastiska land. Och 4 sätt att få använda hela din kapacitet, att våga vara grym.

Guider utrustning

Få hjälp inför ditt köp av skor, pannlampor eller löparryggsäck. I samarbete med Outnorth.

Trailkalendern

På fjället, längs havet, i skogen. Här hittar du alla svenska traillopp i en kalender.

Shop

Snyggkläderna, presentkort och löpargrupperna

Trailrunning Sweden AB
Hästtorget 6, 312 30 Laholm
VAT-nr SE559145416901
Email: [email protected]


Lägger till i kundvagnen

  • x
X
X