Projekt Hallandsleden

I en tid med inställda lopp, inställda resor och andra begränsningar i vår vardag, så gäller det att hitta alternativa lösningar. Inte minst när det gäller utmaningar och upplevelser...

27 maj, 2020 |

I en tid med inställda lopp, inställda resor och andra begränsningar i vår vardag, så gäller det att hitta alternativa lösningar. Inte minst när det gäller utmaningar och upplevelser som hjälper till att hålla intresset för den egna träningen uppe. Utmaningar som hjälper oss med motivation och inspiration, hjälper oss att utvecklas och kanske ta chansen att uppleva något nytt som vi aldrig hade fått möjlighet till om det inte vore för Covid 19. Det första jag kom att tänka på för egen del var en idé som legat i bakhuvudet under ett par år. Jag vill springa HELA Hallandsleden, från norr till söder eller tvärtom.

Från idé till handling

Hallandsleden är en naturskön vandringsled som går genom Hallands vackra inland och som ansluter med Skåneleden i söder och Bohusleden i norr. Totalt handlar det om en sträcka på drygt 450km, om man räknar in samtliga stickspår. Det krävs en hel del planering med logistiken för att få ihop det i lagom långa dagsetapper, och för att lösa transporter så att man inte står vid slutet av en etapp och inte kan ta sig därifrån. Men en plan börjar ta form och strax tar jag mig an den första etappen.

 

Planering inför sommarens stora upplevelselöpning

Även om idén har legat och grott under ett par år har jag aldrig känt att tillfället varit rätt för att iscensätta projektet. Men i år, med en vår/sommar/höst (?) utan lopp, så frigörs plötsligt en massa helger som kan fyllas med andra äventyr. Som till exempel min dröm om att en gång få uppleva den fantastiskt vackra  Hallandsleden fullt ut.

Njutningslöpning

Tanken med löpningen längs leden är inte att rusa igenom på snabbast tänkbara tid, utan leden ska njutas till fullo. Det blir därför lugna, långsamma distanspass med mycket mat och dryck i ryggan. Det blir också tid för eftertanke och njutning av naturen och lugnet. Jag tänker mig dagsetapper på 25-50km beroende på sällskap/logistik/väder etc.

Som vanligt på mina njutningspass så kommer jag naturligtvis att fota mycket under resans gång. Jag tänker också skriva ner en del tankar och funderingar efter varje etapp. Tankar om vad som är bra och mindre bra med etappen jag just har lagt bakom mig. Ambitionen är sedan att publicera ett inlägg med mina högst personliga omdömen av de olika etapperna. Och självklart också visa upp bilder från mina pass. Förhoppningsvis kan det ge inspiration till fler att ge sig ut och njuta av den fantastiska natur som Hallandsleden slingrar sig igenom.

 

Miljöer som den här måste avnjutas utan att jäkta fram!

Begränsningen blir till en möjlighet

Första etappen på min resa genom Hallands inland är planerad till nästa helg. Starten går från Brammarp (i slutet av Skåneleden). Därifrån siktar jag på att ta mig upp till Västralt, en sträcka på totalt ca 48km. Jag har väldigt höga förväntningar på det här äventyret, och förhoppningsvis kan jag hitta en del guldkorn att återkomma till. Antingen med barnen eller ihop med löparvänner.

En sak är säker, om det inte vore för Covid 19 så hade mitt ”Projekt Hallandsleden” troligtvis dröjt ännu ett antal år, om det ens någonsin hade blivit av. Begränsningen i vardagen har blivit en möjlighet. Hur vi väljer att nyttja den uppkomna situationen är helt och hållet upp till oss själva.

 

Och för er som vill läsa mer om Hallandsleden kan ni göra det här: www.hallandsleden.se

Senaste blogginläggen

  • Pryltest - Craft Nordlite Ultra / Pure Trail Niclas Bergqvist
    Läs mer
  • Men. Du är väl aldrig sjuk? Andreas Lundblad
    Läs mer
  • Att komma dit man är Malin Tidqvist
    Läs mer
  • 10 månader mot 10 mil - my experience Sara Costa
    Läs mer
Se alla våra Inspiratörer

Löpargrupper

För dig som vill upptäcka nya stigar på hemmaplan - ihop med andra.

Outnorth Trailtour

Vilka är landets bästa traillöpare över säsongen 2024? Vilket är det starkaste teamet? Från stränder, via klippor och fjäll till djupa skogar.

Trails of SWE c/o Dacia

Trails of SWE c/o Dacia är 4 lopp, 4 naturtyper, 4 sätt att uppleva vårt fantastiska land. Och 4 sätt att få använda hela din kapacitet, att våga vara grym.

Guider utrustning

Få hjälp inför ditt köp av skor, pannlampor eller löparryggsäck. I samarbete med Outnorth.

Trailkalendern

På fjället, längs havet, i skogen. Här hittar du alla svenska traillopp i en kalender.

Shop

Snyggkläderna, presentkort och löpargrupperna

Trailrunning Sweden AB
Hästtorget 6, 312 30 Laholm
VAT-nr SE559145416901
Email: [email protected]


Lägger till i kundvagnen

  • x
X
X