Projekt Hallandsleden

I en tid med inställda lopp, inställda resor och andra begränsningar i vår vardag, så gäller det att hitta alternativa lösningar. Inte minst när det gäller utmaningar och upplevelser som hjälper till att hålla intresset för den egna träningen uppe. Utmaningar som hjälper oss med motivation och inspiration, hjälper oss att utvecklas och kanske ta chansen att uppleva något nytt som vi aldrig hade fått möjlighet till om det inte vore för Covid 19. Det första jag kom att tänka på för egen del var en idé som legat i bakhuvudet under ett par år. Jag vill springa HELA Hallandsleden, från norr till söder eller tvärtom.

Från idé till handling

Hallandsleden är en naturskön vandringsled som går genom Hallands vackra inland och som ansluter med Skåneleden i söder och Bohusleden i norr. Totalt handlar det om en sträcka på drygt 450km, om man räknar in samtliga stickspår. Det krävs en hel del planering med logistiken för att få ihop det i lagom långa dagsetapper, och för att lösa transporter så att man inte står vid slutet av en etapp och inte kan ta sig därifrån. Men en plan börjar ta form och strax tar jag mig an den första etappen.

 

Planering inför sommarens stora upplevelselöpning

Även om idén har legat och grott under ett par år har jag aldrig känt att tillfället varit rätt för att iscensätta projektet. Men i år, med en vår/sommar/höst (?) utan lopp, så frigörs plötsligt en massa helger som kan fyllas med andra äventyr. Som till exempel min dröm om att en gång få uppleva den fantastiskt vackra  Hallandsleden fullt ut.

Njutningslöpning

Tanken med löpningen längs leden är inte att rusa igenom på snabbast tänkbara tid, utan leden ska njutas till fullo. Det blir därför lugna, långsamma distanspass med mycket mat och dryck i ryggan. Det blir också tid för eftertanke och njutning av naturen och lugnet. Jag tänker mig dagsetapper på 25-50km beroende på sällskap/logistik/väder etc.

Som vanligt på mina njutningspass så kommer jag naturligtvis att fota mycket under resans gång. Jag tänker också skriva ner en del tankar och funderingar efter varje etapp. Tankar om vad som är bra och mindre bra med etappen jag just har lagt bakom mig. Ambitionen är sedan att publicera ett inlägg med mina högst personliga omdömen av de olika etapperna. Och självklart också visa upp bilder från mina pass. Förhoppningsvis kan det ge inspiration till fler att ge sig ut och njuta av den fantastiska natur som Hallandsleden slingrar sig igenom.

 

Miljöer som den här måste avnjutas utan att jäkta fram!

Begränsningen blir till en möjlighet

Första etappen på min resa genom Hallands inland är planerad till nästa helg. Starten går från Brammarp (i slutet av Skåneleden). Därifrån siktar jag på att ta mig upp till Västralt, en sträcka på totalt ca 48km. Jag har väldigt höga förväntningar på det här äventyret, och förhoppningsvis kan jag hitta en del guldkorn att återkomma till. Antingen med barnen eller ihop med löparvänner.

En sak är säker, om det inte vore för Covid 19 så hade mitt ”Projekt Hallandsleden” troligtvis dröjt ännu ett antal år, om det ens någonsin hade blivit av. Begränsningen i vardagen har blivit en möjlighet. Hur vi väljer att nyttja den uppkomna situationen är helt och hållet upp till oss själva.

 

Och för er som vill läsa mer om Hallandsleden kan ni göra det här: www.hallandsleden.se

8 svar till “Projekt Hallandsleden”

 1. Sanna Larsson skriver:

  Vad roligt! Jag har samma idé, planen är att avklara alla etapper innan året är slut! Har gjort 4 st etapper och brukar snitta på 4-6 mil per gång. Men visst finns tanken på att göra någon längre tur med kanske en övernattning på vägen. Vi få se, än är året ungt! Följer gärna ditt äventyr för idéer o tips!
  Lycka till!
  /Sanna

  • Mikael Antonsson skriver:

   Hej Sanna😃
   Kul att du har samma utmaning i tankarna. Vilka etapper har du kört hittills?

   Själv tänker jag mig ungefär liknande distanser som du har kört och jag börjar söderifrån och jobbar mig norrut.

   Du kan först och främst följa min löpning på Instagram, sedan kommer jag att göra en sammanfattning här i bloggen😃

   Hälsningar
   Mikael

 2. Magnus Rabe skriver:

  Hej Mikael,

  Kul att läsa! Många verkar vara inne på detta spår och denna typen av utmaningar idag :-). För några helger sedan sprang jag etappen mellan Åkulla och Lindome (10mil). En riktigt fin bit med mycket mer single track och fler höjdmeter än vad jag hade räknat med. Till sommaren hade jag tänkt köra hela leden från Koarp till Lindome i ett svep. Men nu verkar det som att tävlingarna sätter igång så tyvärr kommer det bli för tight inpå GAX. Får se om det går att klämma in eller om det får bli längre fram. Lycka till med ditt projekt.

  • Mikael Antonsson skriver:

   Tack Magnus,
   Det kommer att bli en fin resa genom Halland. Eventuellt får jag sällskap av din bror och några av de andra Varbergslöparna på en eller ett par etapper. Hela vägen från Koarp till Lindome låter som en spännande utmaning, det bör ju bli runt 30 mil oavsett vilken rutt du väljer.

   Lycka till själv, på Gax och övriga lopp. Blir det en repris på Kullamannen i år?

   /Mikael

 3. Elin Hartelius skriver:

  Kul läsning! Ser fram emot att följa dina äventyr 🙂

 4. Stefan Bergsten skriver:

  Hej Mikael, gå gärna in på FastestKnownTime Sweden på FaceBook. Där samlar vi allt som har med FKT i Sverige att göra, för att dela erfarenheter och inspirera varandra till att vilja och våga mer.

  Kika över på http://www.fastestknowntime.com

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

#trailrunningsweden

Share the passion of trail

Trailkalendern
Trailkalendern
trail
kalendern
Podcast
Podcast
Podcast
Utrustning
UTRUSTNING
Utrustning
LÖPARRESOR
löparresor
STORE
löpargrupper
löpargrupper
Trailtour
TRAILTOUR
Utrustning
trails
TRAILS
TRAILS
kollektion
Kollektion
Trailkalendern

Hitta alla Sveriges traillopp på ett och samma ställe. Trailkartan ger en geografisk överblick över loppen som också delas in i kategorierna fjällopp, backyard ultra, 100-miles, nighttrail, skimo och fell race. Här hittar du garanterat din nästa utmaning!

Trailrunningpodden
Trailrunning
podden

Springa i skogen? Varför då? Elisabeth Hansson på Trailrunning Sweden tar reda på det. I möten med löpare, fantaster och arrangörer får vi insikter och utsikter i traillöpningens magi.

Utrustning för traillöpare

Att springa i skogen är enkelt och fritt. Bra funktionell utrustning kan ändå underlätta och göra traillöpningen ännu roligare. Därför vill vi på Trailrunning Sweden hjälpa dig att hitta rätt i djungeln av prylar.

Att springa i skogen är enkelt och fritt. Bra funktionell utrustning kan ändå underlätta och göra traillöpningen ännu roligare. Därför vill vi på Trailrunning Sweden hjälpa dig att hitta rätt i djungeln av prylar. Våra utrustningsguider finns inte för att tala om vilket varumärke eller modell som är bäst eller sämst. Däremot vill vi lyfta fram produkternas egenskaper för att den ska matcha de krav och önskemål du har som traillöpare och konsument. Vi har alla olika träningsbakgrund, ambitionsnivå och önskemål med vår traillöpning. Därför ska även vår utrustning se olika ut.

Löparresor
Löparresor

Våra löparresor och träningsläger är speciellt skapade för traillöpare. Resornas fokus ligger på upplevelser och att upptäcka ny vacker natur, äventyrslöpning helt enkelt! Vi brukar säga att en träningsresa med Trailrunning Sweden är till för dig som är nyfiken, som vågar utmana dig själv och som tror att livet bara kommer en gång.

Löpargrupper
Löpargrupper

Vi på Trailrunning Sweden tycker att det är fantastiskt att upptäcka nya stigar och löprundor i vår egen närmiljö. Det är ju en sådan kick att hitta en mysig stig som man inte visste fanns! Vill du upptäcka de här stigarna, bli inspirerad samt få sällskap ut på nya ställen? Då ska du från och med hösten 2020 börja träna med oss på din hemort. Fokus är äventyrslöpning där vi upplever naturen och spännande löpning. Ett pass i veckan under höst- och vårtermin, varje pass pågår i cirka en timme.

Trailtouren
Trailtour

Trailrunning Sweden Store TRAILTOUR finns för att stärka utvecklingen av svensk traillöpning och lyfta fram de talangfulla och konditionsstarka atleter som satsar seriöst på sporten.

TRS Trails
TRS Trails

Här hittar du vackra trailrundor från olika delar av landet. Vi samlar stigar och leder som har det där lilla extra och som bara måste upplevas. Längden på löprundorna varierar och anges under respektive runda. Du kan själv vara med och bidra med din favoritrunda. Klicka på knappen och fyll i formuläret.

Kollektion
Kollektion

Att springa i skogen är enkelt och fritt. Bra funktionell utrustning kan ändå underlätta och göra traillöpningen ännu roligare. Därför vill vi på Trailrunning Sweden hjälpa dig att hitta rätt i djungeln av prylar.

Är du en stolt svensk traillöpare? Visa det genom att springa i Trailrunning Swedens specialdesignade kläder! Ska du springa ett lopp utomlands är det kul att visa varifrån du kommer. Och även om du håller dig hemmavid, så höjer ju snygga träningskläder både humör och löpsteg.

Shadow
Slider

Trail- och ultralöpare från Varberg, med fokus på upplevelselöpning. Springer för att må bra hellre än att jaga tider, men kryddar träningen med några väl utvalda traillopp varje år.

Född: 1973

Kontakt: [email protected]

Mål: Ingenting är omöjligt

Motto: Att hålla träningen på en nivå som gör att jag orkar springa långt också om 20 år

Prenumerera på Trailrunning Swedens nyhetsbrev

Spännande lopp

lör03oktalldayalldayFeaturedHärnö Trail7 km, 14 km, 21 kmLandskap:Ångermanland

lör10oktalldayFeaturedRya Åsar Trail Run11,6 kmLandskap:Västergötland

sön18oktalldayalldayFeaturedIcebug Backyard Trail Fall Edition8 km, 16 kmLandskap:Göteborg

sön21maralldayalldayFeaturedEdsvidsleden Trailrun14 km, 28 km, 56 kmLandskap:Västergötland

lör28aug04:0019:00FeaturedSalming Idre Fjällmaraton12 km, 28 km, 45 km, 84 kmLandskap:Dalarna

Senaste blogginläggen

 • Förändringar Anna Carlsson
  Läs mer
 • Pryltest - Nike Wildhorse 6 Niclas Bergqvist
  Läs mer
 • Årets bästa månad Bröderna Backa
  Läs mer
 • Icebug Xperience - West Coast Trail "Wood and Island" Gunilla Kidmark
  Läs mer
 • Kan en skada inspirera? Peter Lindquist
  Läs mer
 • Etapp 24:3 på Sörmlandsleden Linda Doktar
  Läs mer
 • Salig på Kyrkstigen Tony Hoffstrom
  Läs mer
 • 10 månader mot 10 mil Fysparet
  Läs mer
Se alla våra Inspiratörer
HERRGÅRDSWEEKEND
DALSLAND
2-4 OKTOBER 2020

I samarbete med

TRAILRESA
TJECKIEN
12-16 MAJ 2021

I samarbete med

LÖPARWEEKEND
SÄLENFJÄLLEN
1-4 JULI 2021

I samarbete med

BUSS & BOENDE
SALMING IDRE FJÄLLMARATON
27-29 AUGUSTI 2021

I samarbete med

Slider
GUIDER
UTRUSTNING
GUIDER
UTRUSTNING

Att springa i skogen är enkelt och fritt. Bra funktionell utrustning kan ändå underlätta och göra traillöpningen ännu roligare. Därför vill vi på Trailrunning Sweden hjälpa dig att hitta rätt i djungeln av prylar.

TRAILSKOR
TRAILSKOR

Att hitta rätt trailsko kan vara en rejäl utmaning. Vad du som traillöpare vill ha på fötterna beror på vilket underlag du har tänkt springa på, det beror på tycke och smak, på just dina fötters beskaffenhet och på vilken känsla just du är ute efter.

Att hitta rätt trailsko kan vara en rejäl utmaning. Vad du som traillöpare vill ha på fötterna beror på vilket underlag du har tänkt springa på, det beror på tycke och smak, på just dina fötters beskaffenhet och på vilken känsla just du är ute efter.

LÖPARRYGGSÄCK
LÖPARRYGGSÄCK

För oss traillöpare som vill vara ute och njuta av naturens stigar i timmar blir löparryggsäcken nästintill ett nödvändigt tillbehör. Förutom vätska och energi kan vi lätt ta med oss några extra stödplagg för snabba väderomslag, och lite sjukvårdsmaterial om olyckan skulle vara framme.

För oss traillöpare som vill vara ute och njuta av naturens stigar i timmar blir löparryggsäcken nästintill ett nödvändigt tillbehör. Förutom vätska och energi kan vi lätt ta med oss några extra stödplagg för snabba väderomslag, och lite sjukvårdsmaterial om olyckan skulle vara framme.

PANNLAMPOR
PANNLAMPOR

Med en bra pannlampa är du fri att springa var du vill ändå! Fundera över hur du ska använda pannlampan, hur starkt ljus och hur lång batteritid du behöver till dina aktiviteter. Ska du främst ha lampan för att springa på gångvägar eller gator till och från elljusspåret, eller tänker du tävla i night trail?

Med en bra pannlampa är du fri att springa var du vill ändå! Fundera över hur du ska använda pannlampan, hur starkt ljus och hur lång batteritid du behöver till dina aktiviteter. Ska du främst ha lampan för att springa på gångvägar eller gator till och från elljusspåret, eller tänker du tävla i night trail?

Slider
Trailrunning Sweden
podcasts

Vi gillar traillöpning och vi gillar att snacka! Därför blev Trailrunningpodden och Idre Fjällmaratonpodden till. I Trailrunningpodden möter Elisabeth löpare och profiler för att snacka om trailrunning, träning, mål och äventyr. I Idre Fjällmaratonpodden går Per Forsberg på djupet i fjällmaraton och fjällöpning.

Vi gillar traillöpning och vi gillar att snacka! Därför blev Trailrunningpodden och Idre Fjällmaratonpodden till. I Trailrunningpodden möter Elisabeth löpare och profiler för att snacka om trailrunning, träning, mål och äventyr. I Idre Fjällmaratonpodden går Per Forsberg på djupet i fjällmaraton och fjällöpning.

Vi gillar traillöpning och vi gillar att snacka! Därför blev Trailrunningpodden och Idre Fjällmaratonpodden till. I Trailrunningpodden möter Elisabeth löpare och profiler för att snacka om trailrunning, träning, mål och äventyr. I Idre Fjällmaratonpodden går Per Forsberg på djupet i fjällmaraton och fjällöpning.

Trailrunning
podden
Trailrunning podden

med Elisabeth Hansson

Idre fjällmarton
podden
Idre fjällmaraton podden

med Per Forsberg

PlayPause
Slider
X
X