My Icebug Backyard Trail - Yxsjön i Mölnlycke

I vår är de flesta loppen inställda pga av covid-19, så även Icebugs vårlopp i skogarna bakom sitt huvudkontor i Jonsered. Men istället fick ett hundratal löparglada människor chansen...

29 maj, 2020 |
En stor del av gänget som sprang My Icebug Backyard Trail med mig.

I vår är de flesta loppen inställda pga av covid-19, så även Icebugs vårlopp i skogarna bakom sitt huvudkontor i Jonsered. Men istället fick ett hundratal löparglada människor chansen att med hjälp av Icebug ordna sina egna Backyard Trailevent runt om i landet. Max 20 deltagare och med något olika inriktning på löppassen men ändå med den gemensamma inställningen att sprida rörelseglädje och gemenskap.

Jag fick frågan av Jonas, Icebugs eventansvarige, om jag inte ville leda ett gäng löpsugna på min finaste stig och visa dem var jag trivs som bäst? Jo, självklart, vilket roligt initiativ! Trots att det nu finns mängder av virtuella lopp att springa så saknar jag den fysiska gemenskapen, glädjen i att träffas i skogen och springa tillsammans, så detta verkade som ett jättebra alternativ till loppen vi saknar.

Jag valde direkt min favoritrunda runt Yxsjön i Mölnlycke där jag bor. Ibland springer jag hemifrån runt den, då blir det ca 16 km, men tar man bilen dit och bara springer runt sjön är det knappt 10 km. Den är rätt så kuperad och inte alls lättsprungen med massor av rötter och knixig stig, men än så länge är den relativt oupptäckt och har inte blivit alltför upptrampad. Att springa nära vattnet och se hur man transporterar sig längs strandlinjen är härligt, och med de små öarna i mitten lockas man till swimrun, jodå, varma sommardagar simmar jag över sjön där den är som smalast för att svalka mig och fortsätter sen löpturen.

Icebug ordnade med anmälan och skickade ut medaljer och buffar som jag skulle dela ut till deltagarna och jag fick en jättefin tröja att ha som ledare.

Icebug Xperience-tröjan

Snälla Umara skänkte sportdryck, tillräckligt mycket för att räcka både till start/mål och som smakprov till alla deltagare.

Sportdryck från Umara.

Den 17 maj var det dags, jag tog på snyggtröjan och årets nya Icebug  Acceleritas 8 och åkte lite nervös för att möta upp mina deltagare. 20 glada löpare från när och fjärran (ja det var löpare både från Uddevalla och Halmstad, så roligt att de ville resa långt för att springa med mig!) samlades vid gamla Benarebyskolan i Mölnlycke. Goodiebagen med medalj och buff delade jag ut i förväg om vi skulle komma tillbaka till parkeringen vid olika tidpunkt.

Yeay, nu kör vi! Från parkeringen följde vi asfaltsvägen några hundra meter innan vi skuttade in i skogen, korsade paddocken vid ett stall och plötsligt var vi inne i skog som kändes nästan som vildmark.

Hopp och skutt, det var många nedfallna träd att ta sig över.

Detta, att få springa med ett långt led av löpare bakom sig och kolla så att alla hänger med, gå i de branta backarna och stanna för fotopauser, vilken känsla det är! Höra deras kommentarer om hur vackert det är, vad grön mossan är, låta dem plaska genom våta partier och vila en stund på sandstranden, det ger mig en sådan glädje och lycka!

Löparglädje!

Några löpare sprang lite fortare, de hade sällskap av min man som visade vägen, och vi andra tog oss fram i lugnare takt. När vi sprungit ungefär 8 km kom vi fram till klipphällar med badbrygga och vi var flera som tog ett snabbt, svalkande dopp innan vi fortsatte den sista biten.

Vi som badade, jätteskönt!

Fin Icebug Trail-medalj, mycket springsnack och utbyte av rundor att besöka, flera nya löparvänner och tacksamhet över att kunna springa i vår fina natur, allt det fick jag med mig från årets version av My Icebug Backyard Trail.

Tack Icebug för att ni så innovativt hittar nya sätt för oss att springa ihop trots inställda lopp, tack Umara för sportdryck, tack Benarebyskolans vänner för lån av parkering (toppenfin festlokal att hyra, just saying) men framförallt TACK till alla er som kom och sprang min finaste Icebug Backyard Trail! Det var fantastiskt roligt!

En del av mitt härliga gäng vid Yxsjön.

Senaste blogginläggen

  • Pryltest - Craft Nordlite Ultra / Pure Trail Niclas Bergqvist
    Läs mer
  • Men. Du är väl aldrig sjuk? Andreas Lundblad
    Läs mer
  • Att komma dit man är Malin Tidqvist
    Läs mer
  • 10 månader mot 10 mil - my experience Sara Costa
    Läs mer
Se alla våra Inspiratörer

Löpargrupper

För dig som vill upptäcka nya stigar på hemmaplan - ihop med andra.

Outnorth Trailtour

Vilka är landets bästa traillöpare över säsongen 2024? Vilket är det starkaste teamet? Från stränder, via klippor och fjäll till djupa skogar.

Trails of SWE c/o Dacia

Trails of SWE c/o Dacia är 4 lopp, 4 naturtyper, 4 sätt att uppleva vårt fantastiska land. Och 4 sätt att få använda hela din kapacitet, att våga vara grym.

Guider utrustning

Få hjälp inför ditt köp av skor, pannlampor eller löparryggsäck. I samarbete med Outnorth.

Trailkalendern

På fjället, längs havet, i skogen. Här hittar du alla svenska traillopp i en kalender.

Shop

Snyggkläderna, presentkort och löpargrupperna

Trailrunning Sweden AB
Hästtorget 6, 312 30 Laholm
VAT-nr SE559145416901
Email: [email protected]


Lägger till i kundvagnen

  • x
X
X