Att springa på fjället

Snö upp till låren på vissa ställen, nakna stigar på andra. Vinter och sommarfjäll i ett. Nåja, inte sommar. Vår. De blöta fötternas tid. Men det går fort nu...

4 juni, 2020 |

Snö upp till låren på vissa ställen, nakna stigar på andra. Vinter och sommarfjäll i ett. Nåja, inte sommar. Vår. De blöta fötternas tid. Men det går fort nu och sinnena registrerar naturen som vaknar till liv. Doften av mossa, ljung och fjällbjörk. Ljudet av jokkar och smältvatten blandad med fjällabbens skrik. Känslan av ris som river bara ben och solen som stundvis värmer. Jag registrerar allt och det lämnar mig hudlös, värnlös och hjälplöst förälskad. Och med ens förstår jag varför jag inte känner mig hemma i löparvärlden, varför jag inte känner mig som en löpare. Jag älskar inte att springa, känna lungorna skrika efter luft eller benen bara mala på. Stundvis tycker jag om det för det ger mig ett slags lugn, men stundvis gillar jag det inte alls. Men att att vara på fjället - springandes, gåendes, skidandes: det älskar jag villkorslöst. För att det tar bort det fula, det gråa, det dåliga. Gör det mig bättre? Det gör mig hel. Fri. Att rinna nedför stenarna, som vatten. Stanna, vända ansiktet mot vinden och låta ögonen tåras. Att vilja längre bort, ut. Lockelsen. Känslan av att förvandlas till ett djur, eller till ett fjällprinsessa. Och Scout är min varg. Som två barn leker vi medan tiden står stilla och tankarna tystnar. Om det är galenskap? Kanske. Eller är det precis detta som håller vansinnet borta. 

Senaste blogginläggen

  • Pryltest - Craft Nordlite Ultra / Pure Trail Niclas Bergqvist
    Läs mer
  • Men. Du är väl aldrig sjuk? Andreas Lundblad
    Läs mer
  • Att komma dit man är Malin Tidqvist
    Läs mer
  • 10 månader mot 10 mil - my experience Sara Costa
    Läs mer
Se alla våra Inspiratörer

Löpargrupper

För dig som vill upptäcka nya stigar på hemmaplan - ihop med andra.

Outnorth Trailtour

Vilka är landets bästa traillöpare över säsongen 2024? Vilket är det starkaste teamet? Från stränder, via klippor och fjäll till djupa skogar.

Trails of SWE c/o Dacia

Trails of SWE c/o Dacia är 4 lopp, 4 naturtyper, 4 sätt att uppleva vårt fantastiska land. Och 4 sätt att få använda hela din kapacitet, att våga vara grym.

Guider utrustning

Få hjälp inför ditt köp av skor, pannlampor eller löparryggsäck. I samarbete med Outnorth.

Trailkalendern

På fjället, längs havet, i skogen. Här hittar du alla svenska traillopp i en kalender.

Shop

Snyggkläderna, presentkort och löpargrupperna

Trailrunning Sweden AB
Hästtorget 6, 312 30 Laholm
VAT-nr SE559145416901
Email: [email protected]


Lägger till i kundvagnen

  • x
X
X