Tävlingspremiär!

Prestationsångest

Förrförra helgen vart den äntligen av, min tävlingspremiär. Jag har ju varit anmäld till ett gäng tävlingar tidigare men antingen fått förhinder eller fegat ur i sista stund. Har kämpat lite med prestationsångest och inte tyckt det varit kul då jag alltid känt mig för långsam för att vara stolt över min prestation.

Men nu har jag äntligen lyckats vända dessa tankar. Dels har jag lyckats vända tankarna till att bara jämföra mig med mig själv, och dels så tror jag det beror på att jag själv känner att jag blivit så mycket bättre. Jag är rätt nöjd efter varje pass och känner att jag presterar bra med tanke på min bakgrund och förutsättningar.

Stavgångsintervaller med draghundsklubben.

Havstrailen

Så på söndagsmorgonen bar det iväg ner till Essvik utanför Sundsvall, tillsammans med Anna (och Anders som var chaufför) för att springa 8 km trail. Innan loppet hade jag satt upp en måltid som jag tänkte jobba mot och ha som morot, men när jag fick höra vad andra duktiga och snabba löpare sprang på, insåg jag rätt snabbt att den inte var realistisk. Lite självinsikt har man ju ändå.

Mitt nästa mål var att helt enkelt springa så fort jag kunde utan att gå upp i maxpuls. Simple as that. Vi kom igång strax efter kl 9 och jag fick ganska snart släppa Annas rygg, vid det här laget vet jag med mig att jag vinner på att inte gå ut för hårt utan hellre hålla igen lite till en början.

Hade fått info om att första 4 km skulle vara nerför och lätt, dock rätt halt. Jovisst, nerför var det ju verkligen men för en som är ovan att springa rätt teknisk trail så vill jag inte påstå att det var lätt. Jag höll på att storkna redan vid 3 km 😆

Men jag kämpade på och hade det ganska mysigt alldeles ensam ute i Essviks skogar. Efter ungefär 5.5 km så vart det lite lättare löpning igen och jag överraskade mig själv med att hålla riktigt bra fart för att vara jag. Vid denna tidpunkt var mina ben redigt mör så det hade jag inte väntat mig.

Önskar verkligen jag hade en fin bild att dela med mig av här, men pga platsbrist fick mobilen stanna vid starten. Utsikten var dock magisk när man kom ner mot havet ❤️

Sopslut

Hur som, vid 7km började klättringen upp mot mål. Och dämn, mina lår var döda. Slut. Kaputt. Första tanken var att sätta mig ner och ge upp men så fick jag upp en inre bild från Instagram på vad jag vill minnas var Emelie Forsberg som pressade sig upp för en backe med hjälp av händerna på knäna. Så på det viset tog jag mig uppför backen, som en liten snigel. När jag hade 400 meter kvar längtade jag hett efter en publik som skulle hejja på och ge lite energi in i mål. Men pga covid-19 så var det ju såklart helt tomt.

Vid 200 meter kvar så lyckades jag hitta lite tryck i benen för att kunna springa in i målet. Där stod Anna och hejade glatt på.

2 glada efter målgång.

Jag inser att det låter som att jag bestigit Kebnekaise eller liknande. Men icke, jag avverkade bara ca 300 höjdmeter. Det kan vara nog så jobbigt när man inte är van att springa så tekniskt.

Bra jobbat Sundsvall OK.

Ett plus i kanten till arrangören som fixat så fint trots dessa förutsättningar. Banan var galet bra uppmärkt och tydligt med info trots noll funktionärer.

Kan hända jag fick lite blodad tand på det här med tävling ändå. Ska nog ge det något försök till innan jag utvärderar vad jag tycker om tävlandet 😁

Efter detta bar det av raka vägen hem för lunch och vila. Kl 15 hade vi nämligen tempoträning 10km på cykel med draghundsklubben. Så man kan ju säga det som att jag körde 2 tävlingar samma dag. Gissa vem som sov gott sedan 😆

Det var allt för mig denna gång. Nu laddar jag för semester och kanske någon fin upplevelselöpning att dela med mig av framöver.
Må fint alla fina 🌸

//Madelene

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

#trailrunningsweden

Share the passion of trail

Trailkalendern
Trailkalendern
trail
kalendern
Podcast
Podcast
Podcast
Utrustning
UTRUSTNING
Utrustning
LÖPARRESOR
löparresor
STORE
löpargrupper
löpargrupper
Trailtour
TRAILTOUR
Utrustning
trails
TRAILS
TRAILS
kollektion
Kollektion
Trailkalendern

Hitta alla Sveriges traillopp på ett och samma ställe. Trailkartan ger en geografisk överblick över loppen som också delas in i kategorierna fjällopp, backyard ultra, 100-miles, nighttrail, skimo och fell race. Här hittar du garanterat din nästa utmaning!

Trailrunningpodden
Trailrunning
podden

Springa i skogen? Varför då? Elisabeth Hansson på Trailrunning Sweden tar reda på det. I möten med löpare, fantaster och arrangörer får vi insikter och utsikter i traillöpningens magi.

Utrustning för traillöpare

Att springa i skogen är enkelt och fritt. Bra funktionell utrustning kan ändå underlätta och göra traillöpningen ännu roligare. Därför vill vi på Trailrunning Sweden hjälpa dig att hitta rätt i djungeln av prylar.

Att springa i skogen är enkelt och fritt. Bra funktionell utrustning kan ändå underlätta och göra traillöpningen ännu roligare. Därför vill vi på Trailrunning Sweden hjälpa dig att hitta rätt i djungeln av prylar. Våra utrustningsguider finns inte för att tala om vilket varumärke eller modell som är bäst eller sämst. Däremot vill vi lyfta fram produkternas egenskaper för att den ska matcha de krav och önskemål du har som traillöpare och konsument. Vi har alla olika träningsbakgrund, ambitionsnivå och önskemål med vår traillöpning. Därför ska även vår utrustning se olika ut.

Löparresor
Löparresor

Våra löparresor och träningsläger är speciellt skapade för traillöpare. Resornas fokus ligger på upplevelser och att upptäcka ny vacker natur, äventyrslöpning helt enkelt! Vi brukar säga att en träningsresa med Trailrunning Sweden är till för dig som är nyfiken, som vågar utmana dig själv och som tror att livet bara kommer en gång.

Löpargrupper
Löpargrupper

Vi på Trailrunning Sweden tycker att det är fantastiskt att upptäcka nya stigar och löprundor i vår egen närmiljö. Det är ju en sådan kick att hitta en mysig stig som man inte visste fanns! Vill du upptäcka de här stigarna, bli inspirerad samt få sällskap ut på nya ställen? Då ska du från och med hösten 2020 börja träna med oss på din hemort. Fokus är äventyrslöpning där vi upplever naturen och spännande löpning. Ett pass i veckan under höst- och vårtermin, varje pass pågår i cirka en timme.

Trailtouren
Trailtour

Trailrunning Sweden Store TRAILTOUR finns för att stärka utvecklingen av svensk traillöpning och lyfta fram de talangfulla och konditionsstarka atleter som satsar seriöst på sporten.

TRS Trails
TRS Trails

Här hittar du vackra trailrundor från olika delar av landet. Vi samlar stigar och leder som har det där lilla extra och som bara måste upplevas. Längden på löprundorna varierar och anges under respektive runda. Du kan själv vara med och bidra med din favoritrunda. Klicka på knappen och fyll i formuläret.

Kollektion
Kollektion

Att springa i skogen är enkelt och fritt. Bra funktionell utrustning kan ändå underlätta och göra traillöpningen ännu roligare. Därför vill vi på Trailrunning Sweden hjälpa dig att hitta rätt i djungeln av prylar.

Är du en stolt svensk traillöpare? Visa det genom att springa i Trailrunning Swedens specialdesignade kläder! Ska du springa ett lopp utomlands är det kul att visa varifrån du kommer. Och även om du håller dig hemmavid, så höjer ju snygga träningskläder både humör och löpsteg.

Shadow
Slider

Rastlös norrländsk tös som finner ro i skogen. Före detta otränad latmask som nu funnit lycka i traillöpningen och den fantastiska känslan av att faktiskt klara av det man aldrig trodde man kunde.

Född: 1985

Kontakt: [email protected]

Mål: Klara av att springa 50k.

Motto: Ingenting är omöjligt.

Prenumerera på Trailrunning Swedens nyhetsbrev

Spännande lopp

sön08novalldayFeaturedÅhus TrailRun5 km, 10 km, 21 kmLandskap:Skåne

sön21maralldayalldayFeaturedEdsvidsleden Trailrun14 km, 28 km, 56 kmLandskap:Västergötland

lör27mar10:00FeaturedHoka Torekov-Båstad21,2 kmLandskap:SkåneAnmälanDeltagare

sön18apralldayFeaturedIsaberg 50010,5 kmLandskap:Småland

lör28aug04:0019:00FeaturedSalming Idre Fjällmaraton12 km, 28 km, 45 km, 84 kmLandskap:DalarnaAnmälanDeltagare

03sepallday05alldayFeaturedIcebug Xperience West Coast Trail74 km (23 km + 29 km +22 km)Landskap:Bohuslän

Senaste blogginläggen

 • Västkustens nya lopp: Göteborg Trail Run 22 km Gunilla Kidmark
  Läs mer
 • Äntligen mörker Linda Doktar
  Läs mer
 • PB vecka! Fanny Ahlfors
  Läs mer
 • Höststigar Tony Hoffstrom
  Läs mer
 • Back to backyard Anna Carlsson
  Läs mer
 • En maxad fjällhelg Bröderna Backa
  Läs mer
 • Pryltest - Nike Wildhorse 6 Niclas Bergqvist
  Läs mer
 • Kan en skada inspirera? Peter Lindquist
  Läs mer
Se alla våra Inspiratörer
TRAILRESA
TJECKIEN
12-16 MAJ 2021

I samarbete med

LÖPARWEEKEND
SÄLENFJÄLLEN
1-4 JULI 2021

I samarbete med

BUSS & BOENDE
SALMING IDRE FJÄLLMARATON
27-29 AUGUSTI 2021

I samarbete med

Slider
GUIDER
UTRUSTNING
GUIDER
UTRUSTNING

Att springa i skogen är enkelt och fritt. Bra funktionell utrustning kan ändå underlätta och göra traillöpningen ännu roligare. Därför vill vi på Trailrunning Sweden hjälpa dig att hitta rätt i djungeln av prylar.

TRAILSKOR
TRAILSKOR

Att hitta rätt trailsko kan vara en rejäl utmaning. Vad du som traillöpare vill ha på fötterna beror på vilket underlag du har tänkt springa på, det beror på tycke och smak, på just dina fötters beskaffenhet och på vilken känsla just du är ute efter.

Att hitta rätt trailsko kan vara en rejäl utmaning. Vad du som traillöpare vill ha på fötterna beror på vilket underlag du har tänkt springa på, det beror på tycke och smak, på just dina fötters beskaffenhet och på vilken känsla just du är ute efter.

LÖPARRYGGSÄCK
LÖPARRYGGSÄCK

För oss traillöpare som vill vara ute och njuta av naturens stigar i timmar blir löparryggsäcken nästintill ett nödvändigt tillbehör. Förutom vätska och energi kan vi lätt ta med oss några extra stödplagg för snabba väderomslag, och lite sjukvårdsmaterial om olyckan skulle vara framme.

För oss traillöpare som vill vara ute och njuta av naturens stigar i timmar blir löparryggsäcken nästintill ett nödvändigt tillbehör. Förutom vätska och energi kan vi lätt ta med oss några extra stödplagg för snabba väderomslag, och lite sjukvårdsmaterial om olyckan skulle vara framme.

PANNLAMPOR
PANNLAMPOR

Med en bra pannlampa är du fri att springa var du vill ändå! Fundera över hur du ska använda pannlampan, hur starkt ljus och hur lång batteritid du behöver till dina aktiviteter. Ska du främst ha lampan för att springa på gångvägar eller gator till och från elljusspåret, eller tänker du tävla i night trail?

Med en bra pannlampa är du fri att springa var du vill ändå! Fundera över hur du ska använda pannlampan, hur starkt ljus och hur lång batteritid du behöver till dina aktiviteter. Ska du främst ha lampan för att springa på gångvägar eller gator till och från elljusspåret, eller tänker du tävla i night trail?

Slider
Trailrunning Sweden
podcasts

Vi gillar traillöpning och vi gillar att snacka! Därför blev Trailrunningpodden och Idre Fjällmaratonpodden till. I Trailrunningpodden möter Elisabeth löpare och profiler för att snacka om trailrunning, träning, mål och äventyr. I Idre Fjällmaratonpodden går Per Forsberg på djupet i fjällmaraton och fjällöpning.

Vi gillar traillöpning och vi gillar att snacka! Därför blev Trailrunningpodden och Idre Fjällmaratonpodden till. I Trailrunningpodden möter Elisabeth löpare och profiler för att snacka om trailrunning, träning, mål och äventyr. I Idre Fjällmaratonpodden går Per Forsberg på djupet i fjällmaraton och fjällöpning.

Vi gillar traillöpning och vi gillar att snacka! Därför blev Trailrunningpodden och Idre Fjällmaratonpodden till. I Trailrunningpodden möter Elisabeth löpare och profiler för att snacka om trailrunning, träning, mål och äventyr. I Idre Fjällmaratonpodden går Per Forsberg på djupet i fjällmaraton och fjällöpning.

Trailrunning
podden
Trailrunning podden

med Elisabeth Hansson

Idre fjällmarton
podden
Idre fjällmaraton podden

med Per Forsberg

PlayPause
Slider
X
X