Första veckorna utan (tränings)-rutiner!

JoelNu har det gått en månad sen jag och min sambo Charlotta blev föräldrar för första gången och därmed första månaden med helt nya rutiner, eller ja,...

23 juli, 2020 |

Joel
Nu har det gått en månad sen jag och min sambo Charlotta blev föräldrar för första gången och därmed första månaden med helt nya rutiner, eller ja, mest ständiga försök att på något sätt förstå vad den nya lilla människan vill och för oss att landa i den nya vardagen.
Alla som är föräldrar känner säkert igen sig, att det inte går att förbereda sig för den första månaden som nybliven förälder.

Vid det här laget påverkas alla av Covid-19, men för oss blev det ännu tydligare under förlossningen då Charlotta fick vara ensam tills dess att det var dags för aktiv förlossning, först då fick jag komma in och vara med. Efter förlossningen fick jag vara kvar några timmar och sedan skiljas åt och åka hem, och Charlotta var kvar på BB med våran lilla tjej i ett dygn. Jobbigt och känslomässigt dygn men en väldigt förlösande och skön känsla att få åka och hämta dem!

Hem kom mamma och dotter och allting gick bra, sedan dess har vi som sagt försökt att anpassa oss till det nya livet.

Nu har det gått 6 veckor och det känns som det har hänt massor! Men framförallt har vi haft tid att vara hemma tillsammans och landat i det nya livet och försökt återhämta oss.
Det har varit väldigt behövligt att få vara bara hemma och inte tänka på något annat än just bara oss tre, och det är verkligen vad jag har gjort. Jag märkte snabbt att allt runtomkring blev väldigt oviktigt och att det fick vänta, som att träna t.ex. 

Träning är något som verkligen blivit sekundärt under den här första tiden som familj, eller i alla fall den egna träningen som man gör för sig själv. Jag släppte snabbt alla tankar på att göra ett visst antal träningspass de första veckorna och hade en målsättningen med att jag inte skulle tänka på att jag "måste" träna. Jag gjorde i princip inte gjorde ett träningspass första veckorna, och bara det var en stor omställning. Det som jag kan kalla träning är det statiska bärandet av ett barn, benböj och vaggande på pilatesbollen  samt alla barnvagnsturer! 

Men tillslut började det klia i benen och första löpturen sedan hon kom var under en otroligt fin sommarkväll där det inte kändes som att jag ville sluta springa. Känslan av att få vara ute och röra på sig efter många timmar inomhus var befriande! Mycket för att jag är van att till stor del kunna träna som mycket som jag vill för att jag mår bra av det. 
Under våren har veckorna bestått av 5-7 pass av olika slag, och x antal mil löpning och det har varit superkul att träna. Jag hade ett flow i träningen som gjorde att jag bara tog mig ut och fick för det mesta till riktigt bra pass, därför känns de senaste veckorna som en stor omställning, men jag har lärt mig en del av det redan. Det viktigaste är nog att det inte är några problem att faktiskt släppa alla tankar på din egna träning när det finns annat som är mer relevant. Det har varit nyttigt för mig att släppa alla tankar på min egna träning och enbart fokusera på att familjen ska må bra. Träningen kommer komma tids nog, och just nu är det något som får finnas när det funkar helt enkelt!

Men att efter det gå till max 3 träningspass på 1 månad har varit en utmaning, det går inte att säga annat.
Träningen ger så mycket energi i vardagen och den gör att man orkar med annat när dagarna känns tunga och tråkiga. Oftast släpper den tunga känslan under träningen och även efter. Det är den största lärdomen jag har tagit av min träning, att du behöver inte träna för att bli bättre, utan träna för att själv må bättre.

När sommaren är över och vardagen kommer igen vet jag att träningen kommer få mig att orka den mörka perioden som vi går in i igen, liksom alla andra år och vi behöver träningen för att vi ska må bra, det är en kraft alla skulle behöva känna.

Nu när vi har kommit in i det nya livet litegrann känner jag en riktigt stor lust till att komma tillbaka till träningen och kombinera det med en ny vardag. Det ska bli riktigt spännande att se hur det kommer att bli. Men framförallt ser jag fram emot att ha fler träningspass tillsammans med min dotter och sambo, där vi tillsammans kan skapa nya mål och ge oss förutsättningar till en bra och stark vardag!

Senaste blogginläggen

  • Pryltest - Craft Nordlite Ultra / Pure Trail Niclas Bergqvist
    Läs mer
  • Men. Du är väl aldrig sjuk? Andreas Lundblad
    Läs mer
  • Att komma dit man är Malin Tidqvist
    Läs mer
  • 10 månader mot 10 mil - my experience Sara Costa
    Läs mer
Se alla våra Inspiratörer

Löpargrupper

För dig som vill upptäcka nya stigar på hemmaplan - ihop med andra.

Outnorth Trailtour

Vilka är landets bästa traillöpare över säsongen 2024? Vilket är det starkaste teamet? Från stränder, via klippor och fjäll till djupa skogar.

Trails of SWE c/o Dacia

Trails of SWE c/o Dacia är 4 lopp, 4 naturtyper, 4 sätt att uppleva vårt fantastiska land. Och 4 sätt att få använda hela din kapacitet, att våga vara grym.

Guider utrustning

Få hjälp inför ditt köp av skor, pannlampor eller löparryggsäck. I samarbete med Outnorth.

Trailkalendern

På fjället, längs havet, i skogen. Här hittar du alla svenska traillopp i en kalender.

Shop

Snyggkläderna, presentkort och löpargrupperna

Trailrunning Sweden AB
Hästtorget 6, 312 30 Laholm
VAT-nr SE559145416901
Email: [email protected]


Lägger till i kundvagnen

  • x
X
X