Pryltest - Hoka One One Torrent 2

Oceaner med tid har passerat sedan jag sprang med Hoka One One sist, det var ingen vidare positiv upplevelse men nyfikenheten efter lanseringen av Torrent 2 blev för stor...

11 september, 2020 |

Oceaner med tid har passerat sedan jag sprang med Hoka One One sist, det var ingen vidare positiv upplevelse men nyfikenheten efter lanseringen av Torrent 2 blev för stor så under sommaren har jag och Hoka One One återförenats och Torrent 2 har blivit årets sommarflört!

Det var kärlek från första steget på stigen, obesvarad kärlek förvisso då mitt första par började gå sönder redan efter knappa 30km. Som tur var så löste Trailrunningsweden Store detta i all hast och skickade ett nytt par till mig. Sedan dess har problemet med hållbarheten inte visat sig mer. Vad jag sett och läst på nätet så ska inte detta vara sanningen om Torrents hållbarhet utan det ska tvärtemot vara en sko som håller riktigt bra och länge. Det stämmer också bättre med min uppfattning efter de 100km jag fått ihop i det nya paret.

Jag skriver av det hela som ett måndagsexemplar, det händer alla tillverkare ibland men sköts det snyggt med retur och leverans av ett par nya skor!

Torrent 2 kan nog räknas som den perfekta instegsmodellen till Hoka One One och maximalt dämpade skor. Med Hoka mått mätt en ganska låg sula (23-18mm). Det passar mig bättre och jag känner mig inte alls lika klumpig som med exempelvis Altra Olympus(34mm) på fötterna.

Tåutrymmet är inte överdrivet generöst men tillräckligt för att det inte ska vara obekvämt.

Med ett bekvämt dropp på 5mm passar den de flesta löparna och fötterna känns väl skyddade mot elaka genomslag på stigarna utan att för den delen ta bort all markkänsla.

Tycker det blivit svårt att kritisera greppet på trailskor som kommer ut nu. Nästan alla har bra grepp där man kan begära det och nästan alla brister på framförallt hala bergsknallar eller såphala spänger, där metalldubb är att föredra.

Hursomhelst. Sulan är lite omarbetad från version ett med ett nytt sulmönster. Dobbarna är 5mm och klarar som sagt det man kan kräva av ett par nya skor. Nu under hösten med leriga stigar har skorna klarat sig riktigt bra.

Så. Årets sommarflört ser ut att bli ett mer långvarigt förhållande, Hoka One One Torrent 2 har tagit sig in i skorotationen. Det brukar vara ett bra betyg .

Senaste blogginläggen

  • Pryltest - Craft Nordlite Ultra / Pure Trail Niclas Bergqvist
    Läs mer
  • Men. Du är väl aldrig sjuk? Andreas Lundblad
    Läs mer
  • Att komma dit man är Malin Tidqvist
    Läs mer
  • 10 månader mot 10 mil - my experience Sara Costa
    Läs mer
Se alla våra Inspiratörer

Löpargrupper

För dig som vill upptäcka nya stigar på hemmaplan - ihop med andra.

Outnorth Trailtour

Vilka är landets bästa traillöpare över säsongen 2024? Vilket är det starkaste teamet? Från stränder, via klippor och fjäll till djupa skogar.

Trails of SWE c/o Dacia

Trails of SWE c/o Dacia är 4 lopp, 4 naturtyper, 4 sätt att uppleva vårt fantastiska land. Och 4 sätt att få använda hela din kapacitet, att våga vara grym.

Guider utrustning

Få hjälp inför ditt köp av skor, pannlampor eller löparryggsäck. I samarbete med Outnorth.

Trailkalendern

På fjället, längs havet, i skogen. Här hittar du alla svenska traillopp i en kalender.

Shop

Snyggkläderna, presentkort och löpargrupperna

Trailrunning Sweden AB
Hästtorget 6, 312 30 Laholm
VAT-nr SE559145416901
Email: [email protected]


Lägger till i kundvagnen

  • x
X
X