Förändringar

Snön kryper neråt nu. Kylan möter elden. Vindarna leker i trädkronorna och Torneträsk förvandlas till ett hav. Det här är den tid på året när jag känner mig som...

20 september, 2020 |

Snön kryper neråt nu. Kylan möter elden. Vindarna leker i trädkronorna och Torneträsk förvandlas till ett hav. Det här är den tid på året när jag känner mig som mest levande. Som mest närvarande, sårbar och på riktigt. Det är någonting med luften, med vemodet som berör mig på djupet och sätter känslorna utanpå. Som gör underligt ont men ändå är så vackert. 

Den här veckan lämnar jag Abisko för ett par månader. Kanske låter det inte som någon stor grej, men det är det. Vi har köpt en gård, jag och Roger, i Hälsingland, bara en mil från där jag växte upp. Det är läskigt, Roger han är en doer och jag är en thinker. Hans värld snurrar fortare än min. Och han flyttar inte “hem”. Vi flyttar inte, det säger jag till mig själv. Bara för några månader om året. Men jag slits ur bubblan. återgår till den där andra världen. Det är läskigt. Jag har varit i bubblan ett tag nu, tyckt om det. Jag är bra på bubblor, på världar där det är enkelt att stänga ute allt brus. Där jag kan andas fritt utan att behöva fundera så mycket. En bubbla som kan vara ensam ibland, men jag fyller den. Och jag riskerar egentligen inte så mycket. Behöver inte interagera så mycket med levande varelser förutom hundar. Och det räcker. 

Förändringar gör ont. “Visst gör det ont när knoppar brister, varför skulle annars våren tveka?”. Är det inte sant? Jag gillar inte förändringar, eller jo: jag gillar att börja om. Från början. Det gör jag inte i Hälsingland. Jag börjar om där jag slutade. Eller gör jag verkligen det? Kanske inte? Jag vet inte. Eller jo - det är klart jag vet. Det är klart att jag inte börjar om där jag slutade. Det är klart att tid gör någonting med en människa, oavsett. Och det är klart att jag aldrig kommer att lämna fjällen, att jag kommer tillbaka. Att själen kommer att få vara fri. Jag är bara rädd. Men förbemat rädd och det är jobbigt. Steady going är bra. Helt plötsligt är livet perfekt, bara för att det kommer att naggas lite i rötterna. Återigen en thinker. Jag önskar jag vore mer av en doer. 

När jag flyttade till Åre från Stockholm för sju år sedan så var jag någon annan än jag är idag. Så jävla rädd för allt men så motiverad att utmana det. Kanske har jag blivit lat på sistone men jisses vad jag har utmanat mig själv sedan dess. På alla sätt och vis. Blivit någon jag inte visste fanns men är så självklart jag. Och någonstans är jag faktiskt stolt, över de här små sakerna, såna som ni som läser säkert skrattar åt. Över att jag går ut och tältar själv, springer flera mil över fjället, drar pulka, gör upp eld. Att jag springer tävlingar i ultra trail (helt sjukt). Sådant som jag nuförtiden tar för givet men som egentligen är rätt nytt för mig. Sådant som från början vare WAY OUTSIDE my comfort zone. Så jag tänker att det som händer nu är bra: att det bara gäller att andas och ta en dag i taget. För trots allt är jag lika mycket skogstroll som fjällhäxa.  

 

Senaste blogginläggen

  • Pryltest - Craft Nordlite Ultra / Pure Trail Niclas Bergqvist
    Läs mer
  • Men. Du är väl aldrig sjuk? Andreas Lundblad
    Läs mer
  • Att komma dit man är Malin Tidqvist
    Läs mer
  • 10 månader mot 10 mil - my experience Sara Costa
    Läs mer
Se alla våra Inspiratörer

Löpargrupper

För dig som vill upptäcka nya stigar på hemmaplan - ihop med andra.

Outnorth Trailtour

Vilka är landets bästa traillöpare över säsongen 2024? Vilket är det starkaste teamet? Från stränder, via klippor och fjäll till djupa skogar.

Trails of SWE c/o Dacia

Trails of SWE c/o Dacia är 4 lopp, 4 naturtyper, 4 sätt att uppleva vårt fantastiska land. Och 4 sätt att få använda hela din kapacitet, att våga vara grym.

Guider utrustning

Få hjälp inför ditt köp av skor, pannlampor eller löparryggsäck. I samarbete med Outnorth.

Trailkalendern

På fjället, längs havet, i skogen. Här hittar du alla svenska traillopp i en kalender.

Shop

Snyggkläderna, presentkort och löpargrupperna

Trailrunning Sweden AB
Hästtorget 6, 312 30 Laholm
VAT-nr SE559145416901
Email: [email protected]


Lägger till i kundvagnen

  • x
X
X