En maxad fjällhelg

Vi fyllde alltså 30 (!) år förra veckan, och eftersom våra kära sambos känner oss så väl visste de exakt hur vi ville fira in den åldern. Med en...

29 september, 2020 |

Vi fyllde alltså 30 (!) år förra veckan, och eftersom våra kära sambos känner oss så väl visste de exakt hur vi ville fira in den åldern. Med en fjällhelg såklart! Därför packade vi iväg oss innan klockan slagit 13 i fredags för en helg i Saxnäs/Marsfjällen. Och vi utnyttjade den till fullo.

Innan ankomstdagen tillika fredagskvällen var över hade vi alla fyra kallbadat (såklart) och lyxat till det med en bastu innan sängen kallade efter en mysig kväll. Hösten hade visat sig på sin bästa sida, färgerna var helt fantastiska och vi var VÄLDIGT lagom peppade på en heldag ute kommande dag.

Beskrivning saknas.

Inte visste väl vi ändå inte att lördagen skulle bli en strålande höstdag eftersom SMHI envisades med att visa en prognos innehållande låga moln och regnstänk. Men efter att vi på förmiddagen och påbörjat en kortare vandring upp på Satsfjället med barnen började vi ana att, ett annars förhållandevis bra väder, skulle bli ännu bättre. Solen började att lysa upp fjällen extra mycket och vi blev såklart extra glada när det inte fanns ett regnmoln så långt ögat nådde. Det går en bilväg långt upp på fjället, så att man kommer över trädgränsen nästan på en gång och kan njuta av helt fantastiska vyer. Idealiskt när man vandrar med små barn.

Beskrivning saknas.

Beskrivning saknas.

Beskrivning saknas.

Beskrivning saknas.Beskrivning saknas.

 

En två och en halv timme senare, med en snabb lunch intagen, satt vi bröder i en bil utan våra familjer och tog oss till andra sidan sjön och ingången till Marsfjällen. För Joel var det första gången här, David har förälskat sig i området både en och två gånger tidigare under både sommar och vinter. Under det första året tillsammans med Camilla avverkade de Marsliden 7 summits, en småskalig löptävling som går över dessa sju fjälltoppar i obanad terräng. Men mer om det en annan gång. Nu fick vi ett par timmar på oss att utforska området själva, och det blev en riktig fullträff. Löpningen flöt på fantastiskt fint, omgivningen gav sällan skådad energi och plötsligt hade vi tagit oss 12 km och upp på Marsfjällets topp, områdets högsta med sina 1589 möh. Det var inte helt friktionsfritt eftersom vinden ökade i styrka sista biten och halva toppen var klädd i snö och is som gjorde nedvägen lite besvärligare. Men, nöjda och trötta befann vi oss tillbaka vid bilen strax innan skymningsdags och kom hem till en varm bastu och en kall sjö. Enormt tillfredsställda kunde vi i lugn och ro laga till vår älgfilé till en pasta och njuta av alkoholfria öl och ett glas vin + väldigt mycket andra kalorier för påfyllnad efter en lång dag. Mörkret sänkte sig snabbt, men i horisonten syntes Marsfjällen i kvällssolen en bra stund innan det blev helt kolsvart.

 

Beskrivning saknas.

Beskrivning saknas.

Beskrivning saknas.

Beskrivning saknas.

Beskrivning saknas.

Beskrivning saknas.

Söndagen började med en vandring i ungefär 500 meter innan regnet började. Med små barn och en hemfärdsdag som väntade valde vi att avbryta turen och åka hem till Umeå igen. Enormt tacksamma och tillfredsställda kan vi konstatera att 30+ började bra och kommer bli bättre än 20+!

Senaste blogginläggen

  • Pryltest - Craft Nordlite Ultra / Pure Trail Niclas Bergqvist
    Läs mer
  • Men. Du är väl aldrig sjuk? Andreas Lundblad
    Läs mer
  • Att komma dit man är Malin Tidqvist
    Läs mer
  • 10 månader mot 10 mil - my experience Sara Costa
    Läs mer
Se alla våra Inspiratörer

Löpargrupper

För dig som vill upptäcka nya stigar på hemmaplan - ihop med andra.

Outnorth Trailtour

Vilka är landets bästa traillöpare över säsongen 2024? Vilket är det starkaste teamet? Från stränder, via klippor och fjäll till djupa skogar.

Trails of SWE c/o Dacia

Trails of SWE c/o Dacia är 4 lopp, 4 naturtyper, 4 sätt att uppleva vårt fantastiska land. Och 4 sätt att få använda hela din kapacitet, att våga vara grym.

Guider utrustning

Få hjälp inför ditt köp av skor, pannlampor eller löparryggsäck. I samarbete med Outnorth.

Trailkalendern

På fjället, längs havet, i skogen. Här hittar du alla svenska traillopp i en kalender.

Shop

Snyggkläderna, presentkort och löpargrupperna

Trailrunning Sweden AB
Hästtorget 6, 312 30 Laholm
VAT-nr SE559145416901
Email: [email protected]


Lägger till i kundvagnen

  • x
X
X