Isaberg - aktiviteter och träning för hela familjen

I samarbete med Isaberg bodde jag och min man där ett par dagar för att träna och uppleva en del av vad anläggningen har att erbjuda. För några år sedan när var vi på semester i närheten tog vi med mtb-cyklarna och testade deras mtb-banor och leder. Jag minns att jag blev överraskad över hur ...

12 november, 2020 | ,

Trail- och ultralöpare som njuter med alla sinnen under alla årstider. Kryddar löpningen med spännande ultrautmaningar där upplevelsen är i fokus

Kontakt: [email protected]

Mål: Jag vill inspirera alla människor till att uppleva det unika med traillöpning, att de ska få njuta och glädjas över löpningen utan krav på distans eller fart.

Motto: Löpning är glädje!

[caption id="attachment_34187" align="alignnone" width="720"] Isaberg[/caption]

I samarbete med Isaberg bodde jag och min man där ett par dagar för att träna och uppleva en del av vad anläggningen har att erbjuda. För några år sedan när var vi på semester i närheten tog vi med mtb-cyklarna och testade deras mtb-banor och leder. Jag minns att jag blev överraskad över hur mycket det fanns att göra och hur lite vi hann på vårt korta besök. Därför var det med stor förväntan som jag åkte dit igen, nu för att få längre tid att utforska området.

Isaberg ligger i  Småland i Hestra nära Gislaved med flera slalombackar i sluttningarna bakom och den lilla sjön Agnsjön framför. Det finns stugor av olika storlek, hotellboende och camping, restauranger och kiosker. Vi bodde i en liten men väldigt mysig och välplanerad stuga i området Ekorren, nära till reception och restaurang och med mtb-spår och hinderbana bakom knuten.

[caption id="attachment_34186" align="alignnone" width="720"] Isaberg, ett aktivitetscentrum för hela familjen.[/caption]

Vi packade med oss mtb cyklar, löparskor och jag tog även med våtdräkt ifall det skulle bli möjlighet för sim i sjön och vi bokade bastuflotten i förväg. Några dagar utan våra ungdomar med bara vår egen träning i fokus, en ny upplevelse för oss.

[caption id="attachment_34188" align="alignnone" width="720"] Ett par dagar med fokus på egen träning, hur underbart?[/caption]

Från Göteborg är det bara 1,5 h bilresa till Isaberg, snabbt och enkelt.

Mtb-leder och Bike Park

När vi installerat oss i stugan drog vi på träningskläderna och tog cyklarna för en tur på de närmsta mtb banorna. Jättefina skogsstigar och iordningställda banor som slingrar upp och ner längs bergssluttningen. Det finns mängder av leder med olika svårighetsgrad och olika längd, du väljer vad som passar dig bäst. Lång och enkel cykling eller tuff och teknisk? Har man inte egna cyklar går det såklart att hyra och att gå mtb-kurs.

Rodelbanan

Vi kollade in den nya rodelbanan och åkte ett par åk i den. Wow, det var som en riktig berg och dalbana! Eftersom det är bromsar på kälken bestämmer du farten själv, när den fick hög fart kittlade det i magen i de doserade kurvorna! En riktigt häftig upplevelse!

[caption id="attachment_34185" align="alignnone" width="720"] Rodelbanan, tjohoo![/caption]

Hinderbanan

Vidare till Hinderbanan! 16 hinder på 1,2 km med en fin blandning av både väldigt, väldigt svåra och riktigt enkla hinder. Klättra upp och ned i nät, springa upp på ramp, monkeybar, balansstänger, ninja steps och romerska ringar...det var en bra blandning där vi klarade av de flesta men jag förstår också vad jag behöver träna på för att klara fler, grepp- och armstyrka.

[caption id="attachment_34184" align="alignnone" width="960"] Oj så vingligt! Men om jag spände kroppen och lutade mig mot det övre repet var det lättare att hålla balansen och gå framåt.[/caption]

Ringarna var absolut svårast! På Isabergs hemsida finns filmer på varje hinder och hur de ska forceras, bra tips! (Länk till filmerna här.) Hinderbanan är en aktivitet som passar hela familjen där även yngre barn kan klara några hinder och de mest vältränade tonåringar hittar sina utmaningar. Några av hindren som jag tyckte var läskiga första gången jag testade kunde jag komma tillbaka till senare och klara av utan höjdpirr i magen, träning ger färdighet.

[caption id="attachment_34183" align="alignnone" width="720"] Nätet. Läskigt först att klättra över till andra sidan, men efter lite övning gick det smidigt.[/caption]

Traillöpning

Nästa dag som var blåsig och riktigt höstkall tog vi på oss löparkläderna, packade löparryggan med bananer och vatten och besåg de närmsta lederna för vandring/traillöpning. Vi började med Jättestigen, en kort led, bara 2,8 km, men med 155 hm.

[caption id="attachment_34179" align="alignnone" width="642"] Jättestigen[/caption]

Hög puls utlovades, och så blev det! Spännande klättring genom en smal, brant klippskreva upp till toppen och det gamla utkikstornet och sedan härlig löpning genom skidområdet och nedför serpetinbackar tillbaka till Isabergs aktivitetscentrum.

[caption id="attachment_34182" align="alignnone" width="720"] Vem blir inte sugen på en tur här?[/caption]

Vi fortsatte löpturen ner till sjön, till den fina sandstranden med badplats och kajakuthyrning och längs den lilla Sjöstigen runt en udde och vidare på mtb-stigar söderut längs sjön. Fina stigar genom lingonris och över bergsknallar täckta av vitmossa, väldigt lätt och skön löpning.

[caption id="attachment_34181" align="alignnone" width="720"] Skön löpning längs sjön.[/caption]

Jag tittade på kartan och letade efter enklare cykling och fastnade för Ettöleden till Isabergs Golfbana. Egentligen är det en vandringsled men det gick bra att cykla den, det var inte många vandrare ute denna blåsiga höstdag. På några partier med mycket rötter och stenar i nedförsbacke ledde jag cykeln. En del av leden gick genom hagar med gult gräs och gula löv och jag fick en riktigt skön naturupplevelse av hösten.

[caption id="attachment_34178" align="alignnone" width="720"] Ettöleden, en jättefin vandringsled[/caption]

Bastuflotte

På kvällen hade vi bokat bastuflotten och med pannlamporna tända gick vi ner till sjön i mörkret, väldigt mysigt! Bastun var varm och gungade mjukt på vågorna. Vi tog med lite gott att äta och dricka och dukade upp i det lilla omklädningsrummet utanför bastun.

[caption id="attachment_34177" align="alignnone" width="725"] Isabergs fina bastuflotte[/caption]

Vilken känsla att bli riktigt varm och avslappnad i bastun och sedan glida ner i den kalla sjön! Helt underbart. Jag provade en ny pannlampa, Explore 4RC från Silva, som är helt vattentät och som jag simmade med i mörkret.

[caption id="attachment_34189" align="alignnone" width="792"] Jag provade Silvas pannlampa Explore 4RC som är helt vattentät. Perfekt för sim och bad i mörker.[/caption]

Höghöjdsbanan

På vår sista dag på Isaberg blev det dags för min största utmaning, höghöjdsbanan. Jag är inte höjdrädd egentligen, men att vistas högt upp på små plattformar ser läskigt ut. Och att klättra och klänga över och på hinder högt upp känns ju obehagligt. Men detta var något jag vill utmana mig med och de lägre banorna skulle nog att gå bra?

Höghöjdsbanan Isaberg Tree Top Adventure har fyra olika svårighetsgrader; grön, blå, röd och svart, där grön är enklast och lägst och den svarta banan högst (upp till 15 m) och med mest krävande hinder.

[caption id="attachment_34190" align="alignnone" width="720"] Instruktören går noga igenom all säkerhetsutrustning och de olika banorna.[/caption]

Vår instruktör berättade om banorna och hur säkerhetselen fungerar. Det finns två vajrar med varsitt lås som ett i taget flyttas allteftersom man går vidare på banan. Ett lås i taget, det går inte att öppna båda samtidigt så man sitter alltid säkrad.

[caption id="attachment_34191" align="alignnone" width="720"] Säkerhetsselen[/caption]

Sedan bar det av. Barnfamiljerna startade på de enklare banorna, det hade jag också velat men för att slippa stå i kö gick jag direkt på den röda banan. Svårigheterna började direkt, gå på smala brädor, en lina att balansera på, en zipline och jag hoppade till ett nät. Det var roligt men jag fick vara fokuserad och systematisk, ett hinder i taget, flytta med mig säkerhetslåsen och koncentrera mig på varje hinder.

[caption id="attachment_34193" align="alignnone" width="720"] Koncentration[/caption]

Efter den röda banan fortsatte jag till den svarta, den svåraste. Den går högre upp och den "kräver smidighet, balans, styrka och mod" som det står på hemsidan. Och det gör den verkligen. Här handlade det inte bara om att utmana sin höjdrädsla utan dessa hinder krävde även fysisk styrka. Jag fick ta i, sträcka mig, hålla hårt och klättra. Jag blev lite orolig inför varje hinder men liksom i ultralöpning fick jag inte tänka för långt fram, bara ta ett hinder i taget. Lösa en uppgift åt gången. Till slut var jag framme vid den avslutande ziplinen och det var faktiskt med darriga ben jag klättrade ner på marken, en jätterolig utmaning men också en fysisk ansträngning.

[caption id="attachment_34195" align="alignnone" width="720"] Ett av hindren på röd bana.[/caption]

Höghöjdsbanan är liksom de andra aktiviteterna på Isaberg något hela familjen kan göra tillsammans. Beroende på ålder väljer man olika svårighet men man delar den gemensamma upplevelsen.

[caption id="attachment_34196" align="alignnone" width="720"] Bild ur Isabergs informationsfolder.[/caption]

Tack Isaberg för en jättefin vistelse hos er! Nästa gång tar jag med mig hela familjen, jag är säker på att även ungdomarna kommer att uppskatta alla era aktiviteter.

Prenumerera på Trailrunning Swedens nyhetsbrev

Senaste blogginläggen

 • ÖtillÖ World Championship 2021 - del 2 Linda Doktar
  Läs mer
 • Pryltest - Adidas Terrex Speed Pro SG Niclas Bergqvist
  Läs mer
 • Racerapport: Järvens bana Salming Idre Fjällmaraton! Peter Lindquist
  Läs mer
 • En skada kommer alltid i fel tid men låt inte det hindra äventyret Janne Svärdhagen
  Läs mer
 • Att börja om från början Tony Hoffstrom
  Läs mer
 • Val d'Aran 2021 Anna Carlsson
  Läs mer
 • Felspringspolitik. Och en terapeutisk rapport från Mora Trail Andreas Lundblad
  Läs mer
 • Äntligen måndag, äntligen Trailrunning Sweden-löpgrupp! Gunilla Kidmark
  Läs mer
Se alla våra Inspiratörer

Vi är sociala

Följ våra kanaler

#trailrunningsweden

Share the passion of trail

Autumn run, feeling a LOT better today! Almost recovered completely from my cold, after barely moving in 24 hours, just sleeping, reading a book and waiting for the resting heart rate to get back to normal. It worked. But the 11 km obstacle race tomorrow at uppsalasurvival is probably too optimistic, so - WHO WANTS MY TICKET? 😀 I will be there to cheer you on, I promise! 🙌🍁
.
.
.
.
.
#runstreak #running #runshots #runnersofinstagram #trailrunning #trailrunner #instarun #runninggirl #naturephotography #natureshots #löpning #löpträning #jagspringer #naturfoto #laufen #laufenmachtglücklich #courseapied #hardlopen #løb #correr #trailrunningsweden #forest #forestrun #skogen #uppsalasurvivalrun2021 #autumn #autumncolors #höst
...

Lördagslöpning på Halleberg med ett härligt gäng.
Fina stigar och fina utsikter.
#trailrunning #trailrunningsweden #umarasports #salomon #vargönstrailrun
...

The first loop it’s done 😅. Legs feels good today. Now some food and then in to next one
,
,
,

#trailrunning #trailrunner #trailrun #trailrunners #trailrunninglife #trailrunningviews #trailruns #trailaddict #trailrunningaddict #trailrunningsweden #mossarun
...

Mossarun 24h Ultra.
One Goal achieved 51km i am now an Ultra runner. 😃😃
There are a few hours left and this old body is very tired.
,
,
,

#trailrunning #trailrunner #trailrun #trailrunners #trailrunninglife #trailrunningviews #trailruns #trailaddict #trailrunningaddict #trailrunningsweden #asics #asicsmagicspeed #running #run #runnersofinstagram #runners #aktivöresjö #mossarun #runultraphoto #runultra #ultrarunner #ultrarunners
...

Tresticklan nationalpark. Ett av upplevelsepassen på vår trailhelg i Dalsland 22-24 oktober. Dessutom boende och mat på fantastiska @baldersnas herrgård. Två platser kvar att boka…✨🍂 #trailrunningsweden #trailresa #baldersnäs #löparweekend ...

Tog en liten mysrunda idag och bara övade in mig lite på passet vi ska springa med löpargruppen på måndag. Tycker det är skönt att känna igen mig vid korsningar och bara ryggmärgsmässigt ta rätt väg osv. Sådana här pass är dock bara så goa. Jag hade ingen som helst aning om hur snabbt eller långsamt jag sprang. Hade ingen tid att passa. Jag reagerade någon gång över att klockan signalerade "kilometer passerad", men kollade inte vilken kilometer. Jag bara lekte mig fram i terrängen, ibland lite snabbare, ibland lite långsammare. Ibland gick jag. Ibland fotade jag. 100% på känsla för vad som kändes rätt där och då.

Hade jag varit en bättre löpare om jag hade fortsatt springa som jag gjorde då jag var asfaltslöpare och körde uppföljning/målsättning på varje pass? Ja, tveklöst. Jag hade varit snabbare, bättre och hade slagit nya personliga rekordtider. Men vet ni vad, jag väljer faktiskt att vara en sämre och långsammare löpare, men ha roligt på nästan alla pass. Det är liksom aldrig en tröskel längre till att ge mig ut och springa. Inget tvång. Ingen press. Ingen ångest för att jag inte lyckades nå dagens målsättning med passet - eftersom jag nästan aldrig har en målsättning med passet. Däremot får jag ändå till tröskelträning, intervallträning, backträning osv - fast på ett mer lekfullt sätt. Vissa pass lägger jag mig bara i perfekt tröskelfart. Andra pass busar jag med naturen och får till perfekta korta- eller långa intervaller. Ibland känner jag bara för att trycka på rejält i backar, så väl uppför som nedför. Jag fortsätter att utvecklas som löpare således och det märks när jag springer 5 mil och känner mig fräschare nu mot för vad 5 km kändes i typ samma tempo för inte så många år sedan. Framför allt så har jag dock roligt. Tänk att jag för inte så många år sedan trodde att löpning verkligen var något man bara kunde hata och avsky.

#blioslagbar #trailrunning #löpning #löparglädje #trailpeter #ultralöpare #ultratraining #runforfun #ultratrail #rörelseinatur #outdoor #naturelover #trailrunningsweden #instarun #ultrarunner #jagspringer #movementinnature #traillöpning #älskalöpning
...

Missa inte KM Natt i fina Fjärdhundra den 21/9! Spring en lätta bana utom tävlan om du vill prova på!
Meddela dina tränare om du behöver låna pannlampa!

#orientering #svenskorientering #träningsglädje #friskvård #familjeaktivitet #skogslöpning #orienteering #trailrunningsweden #terräng #suunnistus #kartor #maps #intellektuellidrott #hittaut #nonamesport #friluftslivetsår #luftenärfri
...

Trailsnack

Vårt diskussionsforum på Facebook

 

55 minutes ago

Magnus Rabe säkrar seger även i Black River Run (BRR) och befäster sig som Sveriges bästa 💯 miles traillöpare genom att vinna samtliga tävlingar i "The-Swedish-100-Miles-Challenge" 🎩🥇🎉
Detta blir en rejäl putsning av totaltiden som troligen kommer stå sig länge 💪🏻😃
Heja Magnus!!! 🏃🏼‍♂️

https://facebook.com/100057114018014/posts/…Inatt säkrade Magnus Rabe segern i BRR 💯 miles med 33 min marginal till 2:an Martin Scharp.
Magnus tar med detta även hem den sista deltävlingen i "The Swedish 100 Miles Challange" och vinner därmed samtliga deltävlingar. Han putsar därmed det tidigare sammanlagda rekordet med god marginal.
Vad det nya rekordet lyder och hur mycket kapning av det gamla rekordet det blir får vi återkomma med när detta står klart.
Stort Grattis Magnus, vilken uppvisning!!!
👏🏻👏🏻👏🏻🏃🏼‍♂️🎉🎉🎉😃
Sluttid i årets BRR:
160,00 km; 14:52:51; 5:35 min/km 🥇

Liveresultat under loppet:


Grand Slam:
http://blackriverrun.se/TheSwedish100milesChalleng…;
... Se merSe mindre

Magnus Rabe säkrar seger även i Black River Run (BRR) och befäster sig som Sveriges bästa 💯 miles traillöpare genom att vinna samtliga tävlingar i The-Swedish-100-Miles-Challenge 🎩🥇🎉
Detta blir en rejäl putsning av totaltiden som troligen kommer stå sig länge 💪🏻😃
Heja Magnus!!! 🏃🏼‍♂️

https://www.facebook.com/100057114018014/posts/303000301613768/?d=n
22 hours ago

Jag undrar över hur ni torkar era skor?

Mina skor är nästan alltid våta efter turen, dvs de behövs torkas.

Jag har ett par Salomon Speedcross 4.

Jag brukar ta en morgontur fyra/fem dagar i veckan på ca 7/8 km, dvs jag springer på smala skogsstigar med stenar rötter mm (mina fötter blir blöta när jag springer i genom gräs med dagg!).

När jag startar min tur vill jag göra det med torra fötter.
... Se merSe mindre

Kommentarer på Facebook

Du skulle säker vinna på att ha två par skor. Bra att variera sig när man springer lite mer.

Ta ut innersulan och tryck i tidningspapper direkt efter turen. Ta bort pappret efter ett par timmar eller när du kommer från jobbet. Låt lufttorka över natten.

Tar ut sullan. I mer smellwell kuddar

Köp en skotork. De som blåser varmluft blir inte så varma att skorna tar skada, och om man ställer timern så är man ju i kontroll även om man är orolig

Säkert helt obra för skorna men jag sliter ofta ut dem oavsett och i skogen känns dämpning rätt skit samma. Jag ställer alla blöta skor på elementet i hallen.

Jag tar ut sulorna och matar i tidningspapper. Byter papper efter en timme. Torrt dagen efter även om skorna varit dyngsura.

Tycker det är skönt med halvtorra skor, format sig bättre på foten. I synnerhet på stig och i obanad terräng är det skönt.

Gör inte som jag och kör in en hårtork i skorna. Hårtorken blev överhettad och motorn smälte sönder.🙈😬

Skotork!

Skotork, 3 skor vxl mellan.

Luftar dem ute först, ur med innesulan bara. Sedan kör jag med en skotork från Jula som har 4 rör, ett utblås vid hälen och ett utblås i tåboxen och låg värme så torkar de skonsamt. Kör samma rutin när jag tvättar skorna, tvättar tre par just nu i en hink med ättika och vatten för att få dem luktfria och fräscha.

Skotork. Har hört att det inte är bra för skorna men det är väldigt effektivt 😁

Kör också skotork. Jag använder den här, som inte blir särskilt varm (lätt ljummen möjligtvis), mer som en fläkt. Torkar över natten ungefär. Har inte sett några negativa effekter hittils. www.decathlon.se/skotork-therm-ic-id_8330888.html

Jag sköljer skorna och använder nagelborste som tar bort smutsen. Sedan till skotorken. Låter kanske besvärligt men tar inte mer 2-3 minuter. Torken går varm flera gånger i veckan och hållit i många år. Har en billigare variant som liknar denna. Brukar trycka i två slangar i varje sko. www.biltema.se/hem/skovard/skotorkar/skotork-2000044312

Tar oftast bara ur sulorna och låter de självtorka. En gång per månad tvättar jag dom med såpa i ljummet vatten. Är de dyngsura köra jag en klassiskt skotprk med 4 snablar. Har även en tork som denna (bild) som jag lägger skorna på, uppochner ibland. 400W

Jag tar ut innersulan, hänger den på tork och sedan i med klassiska pjäxvärmare/pjäxtorkare. Vet inte om det är bra eller dåligt för skorna men de torkar fort.

Jag fick med uv-värmare med ett par kängor jag köpte och stoppar i dem i skorna direkt. De är suveräna. Sök på genzo skotork 👍

En riktigt gamnal skotork som blåser runstempererad luft gör jobbet hemma hos mig. Den är från 90-talet och har funkat till barnskor och löparskor sedan dess. En bra investering! 😊

View more comments

23 hours ago

Jag behöver skotips. Jag springer nu i ett par Altra Superior på kortare rundor och Asics GEL-Trabuco 9 på de längre. Älskar mina Altra men gillar inte Asics. Dels för att det är dålig kvalitet men också för att dom inte riktigt passar min fot.
Så jag skulle alltså behöva ett par andra skor med lite mer dämpning än Altra Superior för mina långrundor. Jag har testat Altra Lone Peak men tror att jag behöver några med lite högre drop. Jag har ett krav och det är att dom ska passa mina breda "ankfötter" :-). Det är ju delvis därför jag gillar Altra så mycket. För att alla tår får plats.
... Se merSe mindre

Kommentarer på Facebook

Har du testat Topo?

+1 på Topo Athletic. Footshape och med lite dropp 0-5 beroende på modell.

Jag har samma behov som du. Ankfötter med behov av dämpning och drop. (Dessutom storlek 36, vilket är extra svårt att få tag på 🙁). Jag hade ett par Inov8 Parkclaw som jag älskade. Lagom drop, superbred tåbox, skön dämpning men ändå ”markkontakt” och jättebra grepp på alla underlag. MEN skon slets ut på tok för snabbt. Sulan var intakt, men tyget utvändigt och invändigt blev sönderslitet på nolltid. Inte prisvärda med andra ord. Sedan har jag klickat hem och provat ett antal skor som enligt tester och beskrivningar ska vara breda men inte är det… Något par som passat på foten, men inte passat min löpstil (landar på fram-/mellanfot). Till sist fastnade jag för Salomon Speedcross 5 Wide, men blev besviken för att de har uselt grepp på trädrötter. Sedan har jag även köpt ett par Merrell Moab Speed gtx på rea. Tänkte de kunde vara varma och sköna när snögloppet kommer. De är rymliga och sköna, men dålig löpkänsla! Känns klumpiga att springa i, så de används nu för skogspromenader. På väg springer jag i mitt fjärde par (tror jag) Hoka Clifton Wide. Provade Hoka Speedgoat för terräng, men de var för smala. Någon här i gruppen tipsade mig nyligen om Hoka Evo Jaws. Det kanske blir nästa att testa. Lycka till!

Måste rekommendera norda 001, aningen bredare än speedgoat framtill men känns inte alls lika klumpiga betydligt med dämpning än Salomon, ruskigt bra grepp också. Tyvärr snordyra men dom verkar ha en betydligt bättre livslängd än dom flesta skor och är bättre för miljön än dom flesta👍

Om du gillar Altra så ta ett par med lite mer dämpning och stoppa in en hälkil. Fick tipset om hälkil efter att ha sålt mina splitternya Lone Peak på grund av smärta när jag sprang även korta sträckor (ovan med 0 drop). Nu har jag sprungit även längre rundor med Superior och hälkil och det var 👌🏼.

Om du väntar till oktober kanske New Balance Fresh Foam More Trail V2 vore ett alternativ. Asfaltsvarianten av denna modell är snormjuk utan att man sjunker ned i den och har väldigt bred tåbox för att vara av traditionell form. 4 mm drop.

Altra olympus, super sköna för långa rundor

Topo

Säger som andra, Topo. Jag har bara haft de hemma för test, upplevde det som jäkligt sköna, men lite klumpiga. Sprang dock aldrig med dom, då jag kände ganska omgående att de skulle returneras. Bikester.se har Topo.

1 day ago

Tar gärna emot tips på bra skor att använda när det är blött i spåren. Då sten och rötter blir väldigt hala. ... Se merSe mindre

Kommentarer på Facebook

Kolla VJ Sports skor. De har absolut bästa greppet! Här finns några modeller. Jag gillar XTRM. trailrunningsweden.se/utrustning/trailskor/vj/

VJ's är helt underbara på slirigt underlag - Jag kör med VJ Ultra när det bjuds på lite brötig terräng. www.vjsport.fi/se/ultra.html

Icebug har skor med bra grepp.

Jag köpte Topo, deras Ultra terräng med bred tåbox, testat på hala klippor och stenar , funkar bra.

Altra Lonepeak eller King

Har sprungit i otaliga sorters skor och bäst grepp hittills utan metalldubb har VJ erbjudit. Makalöst bra grepp på blöta stenar, rötter och spångar. Icebug kommer stark tvåa. Tråkiga är bara att har man väl testat ett par skor med bra grepp, så får man otroligt svårt att gilla andra skor efteråt när man märker hur halkiga de är i jämförelse.

Då är det låg sula som gäller👍 Föreslår Icebug spirit 8, hårdare stabilare sula, underbart grepp. VJ Intgrator. Mjukare sula underbart grepp. Mvh orienterare

+1 på VJ; har XTRM, MAXx och Spark. XTRM och spark har lägre drop och aggressivare sula, XTRM och MAXx har rockplate samt kevlar i ovantyget, XTRM lite smalare läst. Spark är nyaste trailmodellen och lättast, XTRM populär bland swimrunners. Springer Max 20k med XTRM och Spark, 15 och uppåt i MAXx. Ultra har jag provat på, och den har klart mest dämpning. På hala stockar biter dock inget gummi, så alternativ 1 är att lära sig hoppa över, alternativ 2 att köra heldubbat och alternativ 3 att skruva i 1-2 dubbar mitt under sulan - ungefär vid hålfoten.

Jag säger också VJ ultra eller icebug 😀

Altra mt 2, vibram sula. Har aldrig halkat med dom

Använder mina dubbade vinterskor ibland, funkar kanon när det är blött och rötter.. på sten får man fäste oxå... ibland.. inte😃

Jag tycker Saucony Peregrine funkar bra på allt utom is

View more comments

7 days ago

Efter att ha sprungit runt i skogen med mina gamla Salomon skor (dålig sula) så känner jag att det är dags att införskaffa sig ett par nya.

Jag har tittat på Salomon Speedcross 5 (med eller utan Goretex) & Salomon Wild Wildcross.

Någon som har erfarenhet av dessa skor? Jag springer till 90% i skogen så behöver ett par skor som klarar av leriga, blöta & lite tuffare underlag!
... Se merSe mindre

Efter att ha sprungit runt i skogen med mina gamla Salomon skor (dålig sula) så känner jag att det är dags att införskaffa sig ett par nya.

Jag har tittat på Salomon Speedcross 5 (med eller utan Goretex) & Salomon Wild Wildcross.

Någon som har erfarenhet av dessa skor? Jag springer till 90% i skogen så behöver ett par skor som klarar av leriga, blöta & lite tuffare underlag!

Kommentarer på Facebook

Välj bort Goretex så mår fötter och skor bättre. Och miljön.

Är inne på mitt 3:e par speedcross 5, är supernöjd och dom passar min fot och mitt löpsteg perfekt 🤩

Kolla in cross. Lägre drop. Grymt bra sula. De har gjort cross 2 lite längre. Både ettan o tvåan finns där ute.

Jag springer med speedcross och det funkar fint. 👍 jag har inte goretex då jag föredrar att vatten kan ta sig ur skon och inte bli tung. Jag springer i sån terräng så blöt blir skon hur som helst.

Speedcross 5 är utmärkt till hundpromenader (och faktist till cykling också) men rätt kass som löpsko. Gäller både med och utan goretex. Tidigare modeller var bättre. Kolla in Cross pro istället, bättre markkontakt.

köpte speedcross för löpning blev en "vanlig sko" då jag inte tyckte om den som löparsko. Jag har använder Salming eller Icebug. Men viktiga är inte vad andra tycker. Känner man att skon sitter bra och du LITAR på den när det gäller fäste på underlag så ska man välja den skon.

Jag har speedcross 5 utan gortex och är supernöjd. 👍😊

Har speedcross 5 och tycker om dem i grov terräng, inte för grusväg eller asfalt, då är de inte bra och slits fort. Köpte speedcross utan Goretex den här gången och jag blir blöt om fötterna, förra paret var äldre modell speedcross med goretex och höll mig nästan alltid torr om fötterna.

Har speedcross 5 och gillar dem! Mitt andra par. De sitter bra på foten och är trygga att springa med på de flesta underlag. Jag bytte från hoka speedgoat, ett märke som jag hade haft i 2 år, då jag behövde mer drop för ena hälens skull. Salomons drop är 10 mm medan hokas är 4 mm. Gore-tex är för min del helt onödigt. Jag blir blöt om fötterna om det är blött men jag fryser inte av det och blir ändå svettig inifrån. Men, jag har förstått att de som springer i snöslask uppskattar Gore-tex. Det är ju kallare då och man blir kanske inte lika varm inifrån.

Inget GT! Blir aldrig torrt om det kommer in väta. Utan GT så torkar det snabbt och är mycket mer ventilerad att springa i.

Jag är besviken på Speedcross 5 tycker de är snorhala på trädrötter.

View more comments

2 days ago

Maken överraskade helt spontant med en lättviktspannlampa inför vintern!

Jag googlade bums efter reflexbanor i Skatås/Göteborg, men hittade bara inlägg från 2018 som senast.

Tips på reflexbanor som är ”aktiva” nu?
... Se merSe mindre

Maken överraskade helt spontant med en lättviktspannlampa inför vintern! 

Jag googlade bums efter reflexbanor i Skatås/Göteborg, men hittade bara inlägg från 2018 som senast. 

Tips på reflexbanor som är ”aktiva” nu?

Kommentarer på Facebook

reflexbanor.com GMOK’s reflexrunda i Skatås är aktiv.

Tjoloholms slott brukar ha en fin runda på ca 6km

Om du orkar ta dig till Trollhättan så har vi en jättefin reflexbana här. Går att springa både som 7km och 11km.

Tjolöholms slott som nämnt ovan har en supertrevlig runda. Sedan har du reflexbana i Skatås över Getryggen mm, lite svårt att förklara men man kan komma in på den från Bertilssons parkering t.ex.. Du har också en bana som utgår från Herkulesgården och går över Rambo mosse mm men har för mig att den är 9 km och inte bara 4 km som det står på kartan ovan (kan vara en förlängning). I gruppen FK Herkules kan man säkert fråga om mer info. Rundan vid Finnsjön är nice också, kuperad men fin (finns på kartan/siten ovan).

Ta kontakt med närliggande orienteringsklubb. De flesta har reflexbanor ute. 😊

Lackarebäck o Herkules är utmanande, tekniska reflexbanor i Mölndal. Rekommenderas!

2 days ago

Hej.

Har en tanke att besöka Ljungdalen och Storsjö snart. Vet någon om någon enklare trailbana i närheten?
... Se merSe mindre

Poddar

Här samlar vi alla för Trailrunningpodden och Idre Fjällmaratonpodden. Trevlig lyssning!

 

Strava

Gå med i Trailrunning Swedens klubb på Strava och peppa ihop!

 

En av Sveriges mest meriterade löpare, @idanilssi är tillbaka efter långdragna skadebekymmer. https://trailrunningsweden.se/2021/07/19/ida-nilsson-jag-orkar-vara-trott-lange/

Löpargruppen i Göteborg-Härryda - vilken dundersuccé. Fullbokad inför hösten med 50 löpare på nån timme. https://trailrunningsweden.se/lopargrupper/goteborg-harryda/

Fem tjejer tycker till om nya MOAB FLIGHT från Merrell. https://trailrunningsweden.se/2021/06/10/moab-flight/

Intervju med Sebastian Ljungdahl. https://trailrunningsweden.se/2021/06/04/fran-oldrickare-till-skyrunner/

Jämn kamp mellan Fredrik Bakkman och Sebastian Ljungdahl i @skatasryggar . Karin Nilsson vann damklassen.

Efter positiva besked kring höstens motionslopp har det lagts till många spännande lopp i Trailkalendern. https://trailrunningsweden.se/trailkalendern

Nyhetsbrev

Prenumerera på våra nyhetsbrev och få tillgång till specialerbjudanden.

 

Meny

X
X