November testar oss rejält

Okej, vi är halvvägs in i november och ser egentligen inte ljuset i tunneln riktigt än, men det är påväg!November har testat oss rejält det här året....

17 november, 2020 |

Okej, vi är halvvägs in i november och ser egentligen inte ljuset i tunneln riktigt än, men det är påväg!
November har testat oss rejält det här året. Vanligtvis brukar man inte se fram emot den här månaden just för att mörket blir mer påtagligt samtidigt som snön brukar lysa med sin frånvaro de senaste åren. November kan med andra ord vara en riktigt jobbig månad att ta sig igenom, och i år får vi lägga till Corona till vardagen på det.

Det har regnat otroligt mycket detta november, som gör också att dagarna blir grå och trista. När man står inne och kollar ut kan det lätt bli att lusten försvinner för att sticka ut och träna, man är lite frusen inne och tänker att det är ännu kallare ute.

Ändå är just november kanske årets viktigaste månad att träna under, för att utmana sig själv och faktiskt komma ut och få den där energin som löpningen/promenaden gör.
Vi vet också att när vi väl är ute glömmer vi lätt att det regnar, blåser och är mörkt, då genomför vi träningspasset och blir stärkta av det.

Beskrivning saknas.
Typiskt bild för årets november..

Igår var en typiskt sådan dag, inomhus frös jag och när jag kollade ut blev jag otroligt omotiverad av det gråa, regniga väder. Jag bestämde mig därför för att springa på kvällen, när mörkret fallit och jag med hjälp av pannlampan kunde ta mig runt i skogen.

Så när mörkret kommit,  tog jag på mig kläderna, öppnade dörren och hade bestämt mig för att börja springa direkt och inte stanna för något förrän jag var ordentligt varm. Eventuella bilder fick vänta tills efter passet var genomfört, då jag var klar och lätt kunde ta mig hem.

Utanför möttes jag av blåst och väldigt finfördelat regn, det var som en dimma som gjorde mig dyblöt direkt. Men jag tog sikte mot motionsspåret i skogen som är en av mina standardrundor och började springa. Motvind och regn påväg till skogen byttes till enbart regn under själva löpturen. Det är väldigt skönt att man kan springa skyddad från vinden inne i skogen, vilket gör att det inte alls blir lika kallt!
Värmen kommer snabbt i kläderna och regnjackan skyddar mig från att bli blöt rakt igenom och jag kan ta mig igenom passet. Börjar med att tänka att 5 km räcker idag, när jag stannade klockan hade jag sprungit 11 km och tagit mig runt det långa varvet som jag ville.

Pannlampan gjorde skogen upplyst framför mig, och jag påminns igen om hur kul det är att springa med pannlampan i mörket. Kan man bara acceptera att det är mörkt runtomkring och du inte ser någonting övrigt är det riktigt skönt att springa på i mörkret. Det ger löpningen en ny dimension som man inte får på övriga året.
All förståelse för att många tycker det är läskigt att springa själv i en mörk skog, men alla borde testa det!

 

Beskrivning saknas.
Lampa från Silva och en regnjacka som är bra för löpning gör underverk för den påfrestande novemberlöpningen

 

Här kommer lite tips inför mörkerlöpningen som kan vara bra att tänka på!

- Ja, det är kallt ute till en början, men du blir snabbt varm oavsett väder när du börjar röra på dig.

- Skaffa en bra pannlampa, det är A och O. En bra pannlampa gör att du ser allting mycket bättre, och att det blir kul att upptäcka mörkret! Satsar du istället på en billigare lampa med sämre styrka, passform och batteritid kommer du inte göra lika många träningspass med den. Det är fakta.

- Stick ut och spring i skogen med pannlampan och en kompis, det gör att du inte är ensam och att ni tillsammans kan vänja er vid mörkret i skogen.

- Skaffa en BRA vind och regnjacka för löpning som andas! En jacka som bara stänger in fukten gör att du blir dyblöt, och inte direkt längtar till nästa träningspass.

- Sätt inte för höga mål! Ge dig ut med en sträcka du minst ska springa, det spelar ingen roll om det är 2, 5, 8, 10 eller 20 km, men ju lägre mål du sätter desto enklare är det att uppnå den och det brukar alltid bli så att du är ute längre än vad du tänkt.

- Det är en uppfriskande känsla att träna i skitväder, när du känner regnet och vinden. Vi är skapta för att kunna vara ute i kalla förhållanden, så låt inte vädret stoppa dig varje gång!

 - TA DIG UTANFÖR DÖRREN, och börja spring direkt. Då finns ingen återvändo och du kommer genomföra löpningen!

Och vi ger samma råd till novemberträningen som till regeringen ger till samhället i coronatider, HÅLL I och HÅLL UT.

 

Senaste blogginläggen

  • Pryltest - Craft Nordlite Ultra / Pure Trail Niclas Bergqvist
    Läs mer
  • Men. Du är väl aldrig sjuk? Andreas Lundblad
    Läs mer
  • Att komma dit man är Malin Tidqvist
    Läs mer
  • 10 månader mot 10 mil - my experience Sara Costa
    Läs mer
Se alla våra Inspiratörer

Löpargrupper

För dig som vill upptäcka nya stigar på hemmaplan - ihop med andra.

Outnorth Trailtour

Vilka är landets bästa traillöpare över säsongen 2024? Vilket är det starkaste teamet? Från stränder, via klippor och fjäll till djupa skogar.

Trails of SWE c/o Dacia

Trails of SWE c/o Dacia är 4 lopp, 4 naturtyper, 4 sätt att uppleva vårt fantastiska land. Och 4 sätt att få använda hela din kapacitet, att våga vara grym.

Guider utrustning

Få hjälp inför ditt köp av skor, pannlampor eller löparryggsäck. I samarbete med Outnorth.

Trailkalendern

På fjället, längs havet, i skogen. Här hittar du alla svenska traillopp i en kalender.

Shop

Snyggkläderna, presentkort och löpargrupperna

Trailrunning Sweden AB
Hästtorget 6, 312 30 Laholm
VAT-nr SE559145416901
Email: [email protected]


Lägger till i kundvagnen

  • x
X
X