Kylan utmanar

Jag är inte den som är den. Förutom när jag är den som tycker att det är svinkallt ute. Brukar kunna härda ut och motivera mig till...

5 februari, 2021 |

Jag är inte den som är den. Förutom när jag är den som tycker att det är svinkallt ute. Brukar kunna härda ut och motivera mig till löpning i de mest grisiga förhållanden även om det såklart kan vara motigt i hällregn, blåst och mörker. Men faktum är att det är först när temperaturen kryper ner mot -10 som jag börjar vackla i min övertygelse att löpning är bra för mig i alla lägen.

På något sätt behöver man inte ens kolla termometern. När det nyper i låren, istappar bildas i ögonfransarna, hörlurarna slutar fungera och pannlampan börjar flämta som ett discoljus, då vet man att det är riktigt kallt ute.

Mitt dilemma är att jag inte står ut med att springa på löpband. Är det något som dödar min motivation och lust så är det att springa på löpband. Bra pannbensträning säger vissa. Blaha säger jag.

Så idag klädde jag mig för att uthärda kylan och slog på autopiloten. Valde att köra ett intervallpass för att inte ha tid att reflektera över kylan. Intervallpass i kyla och snömodd kommer aldrig att hamna på topplistan över mina bästa pass men det är ett effektivt sätt att uthärda och bita ihop. Och samtidigt någon form av pannbensträning (som går att hantera till skillnad mot den på löpbandet).

En sak som är säker är att det är vackert ute när det är kallt.

Senaste blogginläggen

  • Pryltest - Craft Nordlite Ultra / Pure Trail Niclas Bergqvist
    Läs mer
  • Men. Du är väl aldrig sjuk? Andreas Lundblad
    Läs mer
  • Att komma dit man är Malin Tidqvist
    Läs mer
  • 10 månader mot 10 mil - my experience Sara Costa
    Läs mer
Se alla våra Inspiratörer

Löpargrupper

För dig som vill upptäcka nya stigar på hemmaplan - ihop med andra.

Outnorth Trailtour

Vilka är landets bästa traillöpare över säsongen 2024? Vilket är det starkaste teamet? Från stränder, via klippor och fjäll till djupa skogar.

Trails of SWE c/o Dacia

Trails of SWE c/o Dacia är 4 lopp, 4 naturtyper, 4 sätt att uppleva vårt fantastiska land. Och 4 sätt att få använda hela din kapacitet, att våga vara grym.

Guider utrustning

Få hjälp inför ditt köp av skor, pannlampor eller löparryggsäck. I samarbete med Outnorth.

Trailkalendern

På fjället, längs havet, i skogen. Här hittar du alla svenska traillopp i en kalender.

Shop

Snyggkläderna, presentkort och löpargrupperna

Trailrunning Sweden AB
Hästtorget 6, 312 30 Laholm
VAT-nr SE559145416901
Email: [email protected]


Lägger till i kundvagnen

  • x
X
X