Mot 50 km!

Jag gillar att springa och jag har länge haft en tanke på att jag skulle vilja springa långt. Det som har hindrat mig är att jag är rädd för...

21 februari, 2021 |

Jag gillar att springa och jag har länge haft en tanke på att jag skulle vilja springa långt. Det som har hindrat mig är att jag är rädd för skador. Hellre kort utan skador än långt med skador. Men.. tanken med längre har börjat komma mer och mer.

Jag brukar ofta springa i ett motionsspår på 4,7 km. Spåret är i skogen med stigar men inte så kuperat. Min tanke är att jag ska springa det 10 varv och sen lägga till lite extra för att få ihop 50 km.

Jag tycker att det är flera fördelar med att springa flera varv eftersom jag då kan avbryta om det skulle börja göra ont. Jag ser det även som en mentalt rolig utmaning att springa runt, runt, runt i samma skog. Känns spännande att se hur huvudet reagerar.

Inför detta tänkte jag att jag såklart vill se till att jag äter bra både innan, under och efter och kontaktade därför ultra proffset Sophia Sundberg. Hon konstaterade rätt snabbt att jag behöver äta betydligt mer innan mina löppass.

Just nu ligger mitt fokus på att göra vissa utvalda pass från Sophia och ladda med extra energi innan passen, äta/dricka under och sen fylla på efter.

Jag tänkte uppdatera lite mer inför mina 50 km här på bloggen =)
.

Senaste blogginläggen

  • Pryltest - Craft Nordlite Ultra / Pure Trail Niclas Bergqvist
    Läs mer
  • Men. Du är väl aldrig sjuk? Andreas Lundblad
    Läs mer
  • Att komma dit man är Malin Tidqvist
    Läs mer
  • 10 månader mot 10 mil - my experience Sara Costa
    Läs mer
Se alla våra Inspiratörer

Löpargrupper

För dig som vill upptäcka nya stigar på hemmaplan - ihop med andra.

Outnorth Trailtour

Vilka är landets bästa traillöpare över säsongen 2024? Vilket är det starkaste teamet? Från stränder, via klippor och fjäll till djupa skogar.

Trails of SWE c/o Dacia

Trails of SWE c/o Dacia är 4 lopp, 4 naturtyper, 4 sätt att uppleva vårt fantastiska land. Och 4 sätt att få använda hela din kapacitet, att våga vara grym.

Guider utrustning

Få hjälp inför ditt köp av skor, pannlampor eller löparryggsäck. I samarbete med Outnorth.

Trailkalendern

På fjället, längs havet, i skogen. Här hittar du alla svenska traillopp i en kalender.

Shop

Snyggkläderna, presentkort och löpargrupperna

Trailrunning Sweden AB
Hästtorget 6, 312 30 Laholm
VAT-nr SE559145416901
Email: [email protected]


Lägger till i kundvagnen

  • x
X
X