En batteribest i julklapp!

(Bildstrulet verkar, precis som Covid-19, vara något långvarigt man får dras med 🙂 Planen och förhoppningen är att 2022 ska bli ett år i ultralöpningens tecken. Då behövs en klocka med ett ordentligt batteri så det fick bli en kul julklapp från mig, till mig! Om man vill ha en klocka med orimligt mycket batteritid ...

4 januari, 2022 |

Stockholmsbaserad prylnörd som gillar att testa gränserna med långa lopp och höga toppar. Tränar just nu för Lavaredo Ultra Trail. Skriver om träningen och valen på vägen mot målet.

Kontakt: [email protected]

Mål: Uppleva naturen så mycket jag kan tillsammans med mina löparskor

Motto: Om drömmar inte skrämmer så är dom inte stora nog

(Bildstrulet verkar, precis som Covid-19, vara något långvarigt man får dras med :)
Planen och förhoppningen är att 2022 ska bli ett år i ultralöpningens tecken. Då behövs en klocka med ett ordentligt batteri så det fick bli en kul julklapp från mig, till mig!

Om man vill ha en klocka med orimligt mycket batteritid så har man i princip två alternativ, Coros Vertix eller Garmin Enduro. Då jag gillar helheten som Garmin erbjuder med bra app och hemsida så föll valet på en Enduro.

Jag lämnar nu min Forerunner 945 bakom mig och tackar för vår tid ihop. En grym klocka som kan göra allt men som har alldeles för kort batteritid. Alternativet att packa ner en powerbank i väskan och ladda klockan under pågående lopp har jag provat. Det fungerar att göra så, absolut men går det att slippa så gör jag gärna det!

I det vanliga träningsläget, med optisk pulsmätning så har jag nu 70h batteritid + 10h under helt perfekta förutsättningar med solsken. Risken att klockan dör pga batteribrist är numera minimal.

Uppoffringen man måste göra för denna batteritid är avsaknaden av kartor samt musik, för mig är det funktioner jag ändå sällan använder.

Senaste blogginläggen

 • Vägen till 100 miles - Säsong 2 - #1 Niclas Bergqvist
  Läs mer
 • Kullamannen 2021: Just himmel, hav och helvete Anna Carlsson
  Läs mer
 • Massiv loppångest Linda Doktar
  Läs mer
 • Race Report HOKA Torekov-Båstad 21 km Gunilla Kidmark
  Läs mer
Se alla våra Inspiratörer

Meny

X
X