Vem har egentligen företräde?

Samtidigt som stigarna börjar slå sig fri från isen så börjar också cyklisterna vakna från vinterdvalan. Här har det varit en het potatis då det finns vissa som vill förbjuda cykling på sörmlandsleden pga. slitage men den fighten vill jag inte riktigt ge mig in i… Däremot undrar jag varför cyklister verkar tycka att man ...

15 mars, 2022 |

Stockholmsbaserad prylnörd som gillar att testa gränserna med långa lopp och höga toppar. Tränar just nu för Lavaredo Ultra Trail. Skriver om träningen och valen på vägen mot målet.

Kontakt: [email protected]

Mål: Uppleva naturen så mycket jag kan tillsammans med mina löparskor

Motto: Om drömmar inte skrämmer så är dom inte stora nog

Samtidigt som stigarna börjar slå sig fri från isen så börjar också cyklisterna vakna från vinterdvalan. Här har det varit en het potatis då det finns vissa som vill förbjuda cykling på sörmlandsleden pga. slitage men den fighten vill jag inte riktigt ge mig in i...

Däremot undrar jag varför cyklister verkar tycka att man som löpare ska kasta sig åt sidan för att de ska slippa bromsa, utan ens ett hej eller ögonkontakt? Egentligen borde ju detta inte vara ett problem men vissa cyklisters arrogans gör det till ett problem. Speciellt när det kommer 4-5 st och ingen verkar bry sig, då tryter tålamodet.

Jämför med landsvägscykling där bristen på hänsyn från bilisternas sida är påtaglig, lite så känner man sig som löpare på stigen.

Enligt naturvårdsverket gäller följande:
"Det finns inget allmänt förbud mot att cykla på motionsspår och vandringsleder. Men eftersom de är anlagda för dem som går eller springer måste du ta det lugnt och räkna med att de som springer eller går har företräde."

Men i praktiken så är man ju så illa tvungen att vika undan av ren självbevarelsedrift! Jaja, nog gnällt. Hoppas man träffar på några vettigare cyklister framöver

Senaste blogginläggen

 • PurePower Andreas Lundblad
  Läs mer
 • Race Report SM Ultratraillöpning - Aktivitus Trailrace 73 km Gunilla Kidmark
  Läs mer
 • Racerapport: SM Ultratrail Peter Lindquist
  Läs mer
 • Vem har egentligen företräde? Niclas Bergqvist
  Läs mer
Se alla våra Inspiratörer

Meny

X
X