Race Report - Salming Idre Fjällmaraton

Premiärupplagan präglades mest av ett ständigt hostande och allmän misär, fast vädret var fantastiskt! 2019 satt jag i bilen på väg upp, i knät fanns alvedon och strepsil, förnuftet...

27 augusti, 2022 |

Premiärupplagan präglades mest av ett ständigt hostande och allmän misär, fast vädret var fantastiskt! 2019 satt jag i bilen på väg upp, i knät fanns alvedon och strepsil, förnuftet vann vid Solna och bilen vändes hem. Så det var dags för revansch!

Väderprognoserna såg sådär ut, rätt behagliga temperaturer men med en hel del regn. Vid start var det iaf uppehåll. Klockan 08:00 släpptes vi lösa för en kul dag på fjället!

Dagen präglades mest av sugande myrmarker, hala stenar som gjorde nedförslöporna minst sagt intressanta och total avsaknad av fjällvyer.

Nya banläggningen kändes som en uppgradering, trots att det förekom en och annan svordom i ledet uppför de två sista stigningarna.

Överlag fungerade allt enligt plan, siktade på målgång runt 14:00, 6h tävlingstid men missade med 12min. Det kändes som godkänt, träningen har gått sådär sedan Dolomiti Extreme Trail så kan inte klaga.

Nått ska jag dock klaga på. Sportdrycken. Herregud så äcklig Enervits sportdryck är. Tänkte att den kanske skulle vara godare här än hemma men nä. Usch!

"Sikten" på väg ner från banans högsta punkt.

På fötterna: Altra Timp 4.0
På ryggen: Inov-8 Race Ultra Pro 2-1 (Mest för att min Salomon Adv Skin 12 gått sönder och reklamation pågår)

Fick med mig en co-driver för hemvägen och troligen återvänder vi tillsammans om ett år. Idre Fjällmaraton känns mer utmanade än övriga fjäll-lopp.

Veckan efter loppet har träningen flytit på ungefär som vanligt men med lite mindre distans. Planen är egentligen att springa Kullamannen 100 miles i november men det lutar mot en tidig DNS där tyvärr.

Senaste blogginläggen

  • Pryltest - Craft Nordlite Ultra / Pure Trail Niclas Bergqvist
    Läs mer
  • Men. Du är väl aldrig sjuk? Andreas Lundblad
    Läs mer
  • Att komma dit man är Malin Tidqvist
    Läs mer
  • 10 månader mot 10 mil - my experience Sara Costa
    Läs mer
Se alla våra Inspiratörer

Löpargrupper

För dig som vill upptäcka nya stigar på hemmaplan - ihop med andra.

Outnorth Trailtour

Vilka är landets bästa traillöpare över säsongen 2024? Vilket är det starkaste teamet? Från stränder, via klippor och fjäll till djupa skogar.

Trails of SWE c/o Dacia

Trails of SWE c/o Dacia är 4 lopp, 4 naturtyper, 4 sätt att uppleva vårt fantastiska land. Och 4 sätt att få använda hela din kapacitet, att våga vara grym.

Guider utrustning

Få hjälp inför ditt köp av skor, pannlampor eller löparryggsäck. I samarbete med Outnorth.

Trailkalendern

På fjället, längs havet, i skogen. Här hittar du alla svenska traillopp i en kalender.

Shop

Snyggkläderna, presentkort och löpargrupperna

Trailrunning Sweden AB
Hästtorget 6, 312 30 Laholm
VAT-nr SE559145416901
Email: [email protected]


Lägger till i kundvagnen

  • x
X
X