Första intryck - Craft Nordlite Ultra

Craft har verkligen storsatsat 2023. En hel kollektion med trailspecifika kläder, ett antal intressant skor och ett konkurrenskraftigt elitlag med Ida Nilsson och Tim Tollefson i spetsen. Skorna beskrivs som...

31 augusti, 2023 |

Craft har verkligen storsatsat 2023. En hel kollektion med trailspecifika kläder, ett antal intressant skor och ett konkurrenskraftigt elitlag med Ida Nilsson och Tim Tollefson i spetsen.

Skorna beskrivs som en hybridmodell, perfekt för både asfalt, grusvägar och stigar av de lite enklare slaget.

Nordlite Ultra har ingen platta alls, utan istället används CR Foam som enligt Craft är en: "ultralätt och hållbart foam med responsiv stötdämpning som ger en mjuk och följsam löpkänsla på de flesta typer av underlag". Totalt får vi 38mm baktill, 32mm framtill och då ett drop på 6mm.

Mitt skor i storlek 44,5 väger in på 325g styck. Jag upplevde inte det som något negativt men nog gillar man när skor håller sig under 300g.

Under mina inledande dryga 40 kilometer i skorna så upplever jag det lite trångt i mellanfoten, om det är ett begreppet i skovärlden. Det finns plats för tårna att röra sig lite men jag skulle ändå säga att dessa lutar lite åt det smalare hållet.

Jag skulle också hålla med Craft att dessa skor gör sig bäst på grusvägar, elljusspår och asfalt. Testade några kilometer på stökig sörmlandsled och det var faktiskt ingen vidare angenäm upplevelse. Väldigt instabil känsla. Något vidare grepp på hala rötter och blöta bergsknallar fanns inte.

Den mjuka och följsamma löpkänslan som CR Foamet ska erbjuda håller sig ännu borta, skorna känns ganska stumma men om vi ska tro på andra på internet så är det något som blir bättre efter kanske 100km.

Jag är försiktigt positiv över skorna och september lär ge oss många timmar tillsammans.

Senaste blogginläggen

  • Pryltest - Craft Nordlite Ultra / Pure Trail Niclas Bergqvist
    Läs mer
  • Men. Du är väl aldrig sjuk? Andreas Lundblad
    Läs mer
  • Att komma dit man är Malin Tidqvist
    Läs mer
  • 10 månader mot 10 mil - my experience Sara Costa
    Läs mer
Se alla våra Inspiratörer

Löpargrupper

För dig som vill upptäcka nya stigar på hemmaplan - ihop med andra.

Outnorth Trailtour

Vilka är landets bästa traillöpare över säsongen 2024? Vilket är det starkaste teamet? Från stränder, via klippor och fjäll till djupa skogar.

Trails of SWE c/o Dacia

Trails of SWE c/o Dacia är 4 lopp, 4 naturtyper, 4 sätt att uppleva vårt fantastiska land. Och 4 sätt att få använda hela din kapacitet, att våga vara grym.

Guider utrustning

Få hjälp inför ditt köp av skor, pannlampor eller löparryggsäck. I samarbete med Outnorth.

Trailkalendern

På fjället, längs havet, i skogen. Här hittar du alla svenska traillopp i en kalender.

Shop

Snyggkläderna, presentkort och löpargrupperna

Trailrunning Sweden AB
Hästtorget 6, 312 30 Laholm
VAT-nr SE559145416901
Email: [email protected]


Lägger till i kundvagnen

  • x
X
X