Race Report - USWE Paradiset STHLM

Så var det äntligen dags att slänga på sig en nummerlapp igen, denna gång på hemmaplan när den absolut första upplagan av USWE Paradiset STHLM gick av stapeln. I perfekt...

17 september, 2023 |

Så var det äntligen dags att slänga på sig en nummerlapp igen, denna gång på hemmaplan när den absolut första upplagan av USWE Paradiset STHLM gick av stapeln.

I perfekt höstväder skulle dessa 26 kilometer springas, mestadels på fantastisk trevliga stigar men även en del obanat. Och myr...

Träningen inför årets stora mål, Kullamannen rullar på, med konstant trötta ben för tillfället så planen för dagen var mest att njuta av de fina stigarna. Jag valde att springa i de nya Craft Nordlite Ultra även om jag visste att jag skulle få ångra mig på vissa delar av banan.

Startskottet gick klockan 10:00 nere vid Rudans friluftsområde, planen om en lugn tur i skogen glömdes tillfälligt bort och jag tar min plats i den inledande tjurrusningen. Efter två kilometer tar vi oss under haningeleden och banan kommer nu visa upp sig från sin bästa sida enda tills vi återkommer till tunneln och de avslutande två kilometrarna.

Nog för att jag sprungit på dessa stigar i orimligt många timmar tidigare, så brukar det ske i betydligt lugnare tempo. Det får bära så länge det bär helt enkelt.

Efter dryga milen passeras en av banans höjdpunkter med teknisk löpning utmed Långsjön, tydligen glömde jag bort att lyfta på skallen för kamerans skull.

Som väntat kändes inte skorna helt optimala för underlaget men än så länge var det hanterbart.

En seg uppförsbacke tar oss upp till Tornberget och banans högsta punkt innan vi vänder nedåt igen och bjuds på härligt löpning nedför. Njutningen avslutas abrupt med en elak jäkel till backe efter drygt 15km.

Vid Paradiset fanns banans andra och sista vätskestation. Mina ben hade tackat för sig sedan en kilometer tillbaka, åter till grundplanen då.


Den obanade delen av banan var riktigt stygg mot mina fotleder, mest tack vare skovalet, Nordlite Ultra är verkligen inte gjorda för den typen av löpning. Dem trivdes mycket bättre på de avslutande två kilometerna på motionsspåret.


Paradiset STHLM kan mycket väl vara den finaste trailtävlingen vi har i Stockholmsområdet. Ja, jag må vara lite hemmablind men tycker nog inte andra tävlingar här omkring har lika fina banor.

Stort tack till trailrunningsweden för startplatsen och till Paradiset STHLMs alla fantastiska funktionärer som gjorde sitt yttersta för att vi alla löpare skulle få en så fin dag som möjligt i skogen.

Senaste blogginläggen

 • Race Report - USWE Paradiset STHLM Niclas Bergqvist
  Läs mer
 • Men. Du är väl aldrig sjuk? Andreas Lundblad
  Läs mer
 • Att komma dit man är Malin Tidqvist
  Läs mer
 • 10 månader mot 10 mil - my experience Sara Costa
  Läs mer
Se alla våra Inspiratörer

Trailkalendern

Guider utrustning

Löpargrupper

Trailtouren

X
X