Har du provat att springa som ett djur?

Har du provat att springa som ett djur? Vilket djur bor inom dig när du springer? Tror de flesta känner som jag -ibland trippande bergsget och ibland lufsig sengångare.
Jag har provat att springa en Alpacka! Detta hände en av de där otroligt ljumma junikvällarna som vi blivit så bortskämda med iår. Egentligen skulle jag avnjutit Alpackan i sällskap med Anders som är grundare av Alpackan. Hans inspirerande tankar kring Alpackan kan ni läsa här:
http://springlfa.se/brutala-the-alpaca-race/
Vill ni veta mer om Alpackor kan ni läsa här:
http://grovelsjonalpacka.se/index.html

Alpacka-rundan med start och mål i nosen

Alpackaspåret är -precis som det låter ett krävande, obanat trailspår som Anders stakat ut i Hisingsparken. Hans mål med rundan var att samla så många höjdmeter som möjligt på 10 km -och han lyckades bra (700 höjdmeter)- inför hans träning mot UTMB2017. Denna junidag tror hans plan var att ta sig runt 7 alpackor (och jag skulle hänga med på den sista rundan) men han fick bryta lite tidigare efter sjukdomskänslor.
Jag som var så laddad inför denna utmaning bestämde mig tillsammans med två andra löparvänner i IF Kville att prova att springa Alpackan själva. Kartan fanns i en klocka och vi drog iväg på den ”trailigaste” slinga jag någonsin sprungit. Rundan startar i Alpackans nos och letar sig ned längs halsen med mycket trixande under magen, för att sedan blir lite lugnare längs ryggen och tillbaka till nosen. -Fantastiskt roligt och krävande. En del felspringningar blev det då vi var lite för snabba för att klockans GPS skulle hinna med. Min löparvänner väntade fint på mig på ”topparna” -tur att det fanns lite blåbär att mumsa på under väntan 😉

Det blev en underbar kväll och jag kan varmt rekommendera denna härligt tur om du är sugen på en riktig trailutmaning höjdmässigt och en härlig naturupplevelse. Nästa gång får jag se om jag lyckas med par i Alpackor!!

Liknande inlägg by Sofia Hjortmo

Liknande inlägg

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

X
X