HeaderAD

Morgontass

Det här vädret alltså. Solen strålar från en klarblå himmel – dag efter dag. Vindarna är varma, och på eftermiddagspromenaden slänger både jag, och hunden, trånande blickar mot de trädgårdar i området som har pool. På kvällarna ligger grilldoften tung över kvarteret och både frukost och middag intas under parasollet. Semester-feeling, fast vanlig vardag i maj. Helt otroligt!

Sommarens första större utmaning närmar sig med stormsteg. Lite för fort till och med, kan jag tycka. Dagarna och kvällarna räcker inte riktigt till (gör de någonsin det?) och som grädde på moset råkade vi dra igång ett jätteprojekt i trädgården. Ja, och kanske råkade vi börja byta lite panel på huset också. Träningen kläms in lite här och lite där under veckorna utan någon egentlig plan. Men i helgen hade vi bestämt att vi någon dag skulle pausa alla måsten och springa ett längre pass.

Igår kväll kollade vi på vädret, tänkte att vi väljer den dag med lägst temperatur för vårt pass. Den dag med lägst temperatur var idag. Det skulle vara 29 grader. TJUGONIO!

En idé väcktes. Hur vore det om vi steg upp i ottan och sprang innan det hunnit bli så varmt? Sagt och gjort. Vi la oss tidigt. Satte väckarklockan på 05:00. Kaffe och frukostsmoothie i bilen och lätt grusiga ögon. Det ÄR någon speciellt att möta dagen ute i naturen. Att känna daggen i gräset mot benen och det enda som hörs är våra fotsteg och fågelsång. Solen gassade redan, men luften var fortfarande nattsval.

Underbart sätt att starta dagen!

Igår kväll packade vi våra västar med både regnjacka och byxa, laddade med massor av energi och fäste stavarna utanpå västen. Nu fanns det ju absolut ingen risk för regn, vi skulle inte springa så långt att vi behövde en massa energi, och stavar – hahahahah, vi är ju i Västmanland. Vår jordhög i trädgården är snudd på den högsta toppen vi kan stöta på i regionen. Men med två veckor kvar till loppet ville vi testa västarna med all obligatorisk utrustning.

Västmanlands-backe

Det var magiskt i skogen! Vi tog det lugnt och njöt av stillheten. Lyssnade på fågelsången och kände doften av liljekonvaljer. Temperaturen steg snabbt, och när rundade av passet fyra timmar senare hade temperaturen nått 27 grader.

Stillhet – bliss!

Morgonsolen, skogen, sällskapet – hurra!

Ikväll är jag trött, men otroligt nöjd över beslutet att springa tidigt idag. Långpass, yoga, lunch, ljudbok, snack om jakten på den perfekta skon (tar den någonsin slut) och iskaffe. Och ändå var hela eftermiddagen kvar.

Men imorgon – då blir det sovmorgon. Och kanske en sväng upp på jordhögen i trädgården.

Liknande inlägg by Josefin Forsell

Liknande inlägg

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

X
X