HeaderAD

Nästa stopp Rumänien

Så börjar det närma sig nästa tävling. Och denna gång så är det en av säsongens stora utmaningar som väntar. Så det är med stor förväntan och med en stor respekt för kommande utmaning som jag hoppar på planet till Rumänien den 17/5.

Tävlingen som jag och resten av Team Billingen X-trail ska vara med på är Transylvania 100 km.

Så vad är det som väntar oss:
Kl 05:00 den 19/5 så går startskottet och vi ger oss ut på den 102 km långa banan. Start och mål är i byn Bran och nästan omgående så kommer vi ta oss upp i bergen för att ta dom första av dom totalt 6486 höjdmetrarna. Banan verkar vara en riktig utmaning med 6 st toppar som ska passeras. dessutom så utlovas att det på den högsta toppen som ligger på 2507 meter över havet ligger det en hel del snö kvar så det kommer bli halt och brant för att besegra den toppen.

Vilka utmaningar har vi framför oss:

Man kan ju lätt tänka att det bara är dom där 6486 höjdmetrarna som är utmaningen här. Men ju mer man funderar på tävlingen desto mer härliga och roliga utmaningar står man framför. En stor utmaning är vädret, Enligt rapporter så kan det bli ordentligt kallt uppe på topparna samtidigt som det förmodligen kommer vara ganska varmt och skönt i dalarna. Så vad ska man ha på sig, Hur mycket ska man bära med sig. Hur kommer snön på topparna att påverka, kommer man kunna springa eller är det att pulsa i djupsnö som gäller vilket även det kan påverka klädsel med mera. Klättra många höjdmeter är ju en sak men sen ska man ju ner med, på ett par ställen så kommer vi tappa 1500 höjdmeter på ca 1 mils löpning vilket kommer bli en ordentlig utmaning att klara utan att slå sönder benen för mycket.

Sen kom det ett mail från tävlingsledningen i går och då kom ännu en utmaning. Det står i utrustningslistan att vi kommer att få en visselpipa av tävlingsledningen. Min tanke var att det som vanligt är för att man ska kunna göra sig hörd om man går bort sig på berget, Men tydligen så är det för att vi ska kunna göra oss hörda i skogen för att skrämma bort alla björnar :).

Hur lägger jag upp träningen:

Då tiden mellan Åda och Rumänien är ganska knapp så hinner man ju inte med några underverk. Man får helt enkelt lita på att man har gjort jobbet i vinter. Men jag gillar att träna lite mer specifikt inför varje tävling. Vet inte om det egentligen gör så stor skillnad men det känns bra att veta att man har förberett sig så gott man kan när man väl står på startlinjen. För mig är det en stor del i den mentala uppladdningen. Så just nu lägger jag en hel del fokus på att vänja mig vid långa snabba utförslöpningar vilket var den delen som jag kände att jag tappade på under Åda. Jag jobbar även på bra med styrketräningen och rörlighetsträningen. Men som alltid så är det viktigaste att hitta träning som motiverar och är rolig, På det viset så orkar man med dom där få passen som bara är jobbiga.

Så sista tiden nu fram mot tävlingen så gäller det mest att bara bygga upp massa överskott i kroppen och att ställa in hjärnan på att detta kommer bli många timmar där man kommer få gräva ordentligt djupt, men även massa fina vyer och ett sånt där äventyr som är det roligaste jag vet.

Liknande inlägg by Kalle Andersson

Liknande inlägg

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

X
X