Ut med det gamla

”Ut med det gamla och in med det nya” är väl någon form av gammal devis för att starta något nytt. Och det är vad jag står inför nu. Jag har så gott som alltid skött min träning själv och använt mig av de redskap och verktyg jag har i egenskap av löpcoach. Undantaget har varit när jag lärde mig crawla och gick ett antal kurser och även simmade med en mastersgrupp. Då stod någon på kanten och sa exakt vad jag skulle göra.

De senaste två åren har jag även skött (eller mer sanningsenligt misskött) simningen på egen hand. Masterstiderma har inte passat mig och således har jag harvat på själv. Utan egentliga mål utöver att hålla någon sorts acceptabel grundform. Och tränar jag på det sättet tenderar jag att göra det som faller mig in för stunden. Det senaste året har det varit framför allt löpning och mycket löpning i terräng.

Nu har det blivit dags att testa nytt för att råda bot på trytande inspiration och till viss del även motivation. Patrik och jag har tillsammans anlitat en coach som ska hjälpa oss med träningsupplägg de närmaste sex månaderna. Det kommer att betyda mer struktur och mer lågpulsträning.

I lördags gjorde vi ett skrattretande försök till maxpulstest och de senaste två löppassen har sprungits i en arbetspuls runt 65% av max (enligt Karvonen-beräkning).

Det är allt annat än lätt att springa med låg puls när man inte är van att göra det. Det är rent ut sagt förjävla svårt, frustrerande och på gränsen till provocerande. Jag upplever att jag är en hyfsat tålmodig person men i det här avseendet är jag otålig. Jag vill att det ska gå fort att lära sig och jag vill känna att jag kan. Helst igår.

Det här kan nog bli mer av en mental resa än jag först trodde. Stay tuned.

Liknande inlägg by Linda Doktar

Liknande inlägg

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

X
X