HeaderAD

Vad är ditt mål?

Tänkte skriva ett par rader om ett ämne som jag funderar mycket på och något som är väldigt användbart nu på hösten när mornarna är mörkare och temperaturen sjunker.

Man hör ofta att det är viktigt att ha mål med sin träning för att få en bra kontinuitet och ett resultat med sin träning.
Men hur sätter man ett mål?

För mig är det väldigt viktigt med mål och att ha en ”målflagga” i slutet på en träningsperiod. När jag jobbar och hjälper andra med att sätta mål så brukar jag förklara det som att det ska vara som en magnet i målet, något som man bara dras mot. Vad det är kan bara du bestämma. För vissa är det att vinna en speciell tävling, för andra är det att genomföra ett lopp och för andra är det att klara av att jogga 2 km i löpspåret hemma, allt detta är bra mål. Det viktiga är att det är något som du verkligen vill och brinner för.

Vad gör ett mål för dig och din träning?
För mig så gör målet som hägrar långt där borta att jag orkar upp dom där tidiga mörka mornarna för att träna, att jag kör den där sista intervallen, att jag ger mig ut även om vädrets makter försöker stoppa mig, men framförallt så gör det att jag tycker det är roligt att träna, att jag vet att all träning leder mig mot det som är bland det roligaste jag vet, att stå på startlinjen redo för ett nytt äventyr.

Jag vet att alla inte vill träna mot ett mål, att det inte passar alla och då ska man självklart inte ha det. Men känner ni att ni inte riktigt kommer igång med träningen som ni vill, sätt er ner och fundera på vad du vill med din träning. Sätt upp ett mål så hoppas jag att du hittar glädjen i träningen.

Så vad är ditt mål?

Liknande inlägg by Kalle Andersson

Liknande inlägg

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

X
X