Vem är din förebild inom Löpning?

Vem är din förebild inom löpning? Oj, svår fråga finns ju så många bra löpare; Ida Nilsson, Emelie Forsberg, osv och dessutom en del ”locals” i Göteborg som är jätteduktiga och som jag brukar snegla på i samband med lopp häromkring.

 

Men, den största förebilden för mig är (och har alltid varit) farsan. Minns när jag var liten och vi knallade iväg till lokala konsumhandlaren. I en korg vid kassan såldes joggingskor för 49,95. Pappa köpte sig alltid nya skor från korgen en gång om året. -Det är viktigt med bra skor när man joggar Sofia! Så plockade han till sig ett par och slängde med ett paket piptobak i kundkorgen.

Ok, Sofia noterar! Viktigt med bra skor (även om de kommer från konsum).

Det var först i högstadiet som vi började springa ihop. Jag var en riktig pluggis när jag var liten och för att inte spräcka mitt medelbetyg pga att jag var för dålig i gympa började vi jogga ihop. Varje söndag cyklade vi iväg till joggingspåret, farsan joggade 4 varv (ALLTID 4 varv) och jag lyckades väl släpa mig runt två. Det var en härlig sak att göra tillsammans med sin pappa som alltid hade jobb i tankarna, men där i joggingspåret tvingades vi fokusera på annat som skapade en samhörighet.

Pappa och jag började så smått dra iväg på terrängtävlingar såsom höstmilen och vårmilen. Alltid i skogen och alltid ganska dåliga resultat tidsmässigt men vi hade roligt ihop och såg en glädje i löpningen.

Laddade inför höstmilen

Idag finns pappa ofta med mig i tankarna när jag är ute och springer, hur han kunde njuta av blommorna (som han kunde alla namn på), lyssna på fåglarna (som han inte kunde ett enda namn på) och långsamt på hans eget sätt att röra sig framåt i joggingspåret, aldrig ge upp och alltid ta sig i mål. Pappa hade en stor portion av något som vi brukar kalla

”Den Blekingska envisan”.

Det är något som man har inom sig om man kommer ifrån Blekinge. Då jag i alla fall till hälften kommer därifrån har jag fått en andel av den och jag förvaltar den väl. Det är viktigt att vara envis när man håller på med löpning, aldrig ge upp men samtidigt njuta av färden och upplevelsen -Allt detta var farsan personifierat!

Liknande inlägg by Sofia Hjortmo

Liknande inlägg

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

X
X