VJ IRock 2 långtest.

VJ IRock 2 långtest.

80 mil avklarade i dessa skor.

VJ IRock 2

Skorna fungerar bra även blöta.

Mitt omdöme är överlag positivt. Det mest utmärkande är absolut greppet, det är fenomenalt på de flesta underlag, ren blankis är enda gången jag fått oväntat släpp. Man kommer på sig själv med att springa på extra blöta branta ställen bara för att testa 😃.

Jag har testat dem på vintern, jag har testat dem i fjällen, på spång, på blött och torrt underlag och greppet sviker inte. De är lätta och jag har nötit både asfalt och hårda grusvägar utan större problem med stötdämpningen. Jag trodde också gummit skulle slitas snabbare med tanke på hur mjukt butylgummit är men det har klarat sig förvånandsvärt bra.

Jag har också badat och simmat med skorna och där är dom grymma, tömmer sig snabbt och behåller greppet bra även på blött underlag.

Nackdelar
Några nackdelar jag upplevt. Skorna är lite styva i materialet, det tar tid att vänja fötterna och jag får fortfarande lite skav och blåsor om jag springer långt (till saken hör att jag brukar aldrig få detta annars, brukar kunna springa en mara i sprillans nya skor utan problem) Jag upplever också att det är svårt att verkligen få dem att sitta tajt, har haft mer snedtramp än vanligt med dem men ju längre jag sprungit ju mjukare har de blivit och lättare att få dem sitta bra.
Dom funkar inte för mig att springa på vintern, plösen blir hård i kallt väder och skär rakt in i min fot. Riktigt jobbigt, men där finns ju andra alternativ från VJ som jag ska testa i vinter 😁
Slutsats, fantastiskt grepp men passformen på min fot är inte optimal. (kan ju tillägga att jag gillar när skorna sitter som en andra hud 🙄😁)
Skorna får ändå 👟👟👟👟👟👟👟👟 (8) av 10 möjliga trailskor. En del kanske undrar hur jag kan ge så högt betyg trots en del blåsor och passforms negativism. Kan bara säga att jag tycker detär så viktigt att kunna lita på greppet i ett par trailskor är så det överväger de få negativa saker jag kunde hitta.

 

/Fysfarsan

Fysmorsan ger samma betyg på skorna men tycker passformen på skorna är perfekt så hon kan inte hålla med om den delen av kritiken.

Liknande inlägg by Fysparet

Liknande inlägg

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

X
X