Winter Trail – Upplevelse, dubbelseger och banrekord

Vårt första deltagande i Höga Kusten Winter Trail blev en succé på alla håll och kanter. Arrangemanget var på topp och alla deltagare var lyriska både före, under och efter loppet! Upplevelsen uppfyllde alla förväntingar och det var så roligt att få vara en del av den härliga atmosfär som fanns under dagen, och även hela helgen. Till råga på allt så lyckades vi med en dubbelseger på 25 km med en kross av det tidigare banrekordet. Och, det var snabbare än tiden vi sprang på i somras.

Tillsammans med vår hejaklack (Charlotta, Camilla och Carla) åkte vi till Friluftsbyn från Umeå tidigt lördag morgon. Termometern visade +7 grader, en lite annan temperatur än vi väntat oss (förra året var det nämligen runt -15 grader).Väl på plats bussades vi ganska omgående ut till start och uppladdningen kunde började på riktigt! Det var så härligt att känna förväntan stiga bland alla löpare på den korta promenaden mot starten, och sedan nervositeten och ivern som blandades ju fler minuter som gick. Musik spelades högt, löpare försvann ut i skogen och den sista kontrollen på utrustning och packning gjordes. De vanliga, men obligatoriska, förberedelserna mattades tillslut ut och snart stod vi 260 löpare tillsammans och var redo!

En klockren sammanfattning av vad som väntade oss löpare!

När startskottet ljöd tog Joel kommandot längst fram i startfältet med David bakom, vilket var en liten överenskommelse med de andra som stod längst fram (eftersom de flesta skulle springa 35 eller 50 km). Banan började med en lång uppförsbacke på ett skoterspår som efter ca 2 km gick in i skogen och nationalparken. Förutsättningarna var oerhört bra. Helgen innan gick HK Winter Hike av stapeln och 200 personer trampade då upp ett spår med hjälp av snöskor till oss som vi sprang på. Kalla nätter och varma dagar gjorde spåren hårda och fina, och det gick fantastiskt bra att springa på! Fältet bakom oss spräcktes upp ganska snabbt och det var ett par löpare som gjorde oss sällskap de kommande fyra kilometrarna, när vi började klättringen upp mot Tärnättvattnet, Slåttdalsskrevan och till sist Slåttdalsberget. Stigningen gick förvånandsvärt bra, David fick feeling tidigt på loppet och började livesända på Instagram vilket kan beskriva att vi kände oss starka. Vi kunde småprata med andra löpare, och det visade sig att två av de som hängde på oss skulle springa 50 km och därmed hade börjat i ett rasande tempo! Vyerna var fantastiska och vi njöt till fullo av att få springa i Höga Kusten igen.

Efter en skön utförslöpa till Entré Syd fick vi äta en varm korv och halva loppet var i princip avverkat. Vi skiljdes från våra 50 km vänner och fortsatte vidare med en kille som kommit ikapp oss och tävlade i vår klass. Tillsammans tog vi oss igenom de mentalt jobbiga 9 km som följde innan vi kom fram till den brutala avslutningen, Skuleberget! David hade haft kommandot en längre bit och tog även täten uppför berget, samtidigt som Joel och vår konkurrent hamnade en bit efter. Sista delen är verkligen en skräckblandad förtjusning, då benen skriker av att behöva klättra brant uppför samtidigt som man är så nära målet! David gick fortsatt starkt och kunde börja nedförslöpningen ensam, men plötsligt fick även Joel kraft och tog sig förbi vår konkurrent och ikapp David. Tillslut kunde vi springa in tillsammans till en dubbelseger, och det var så oerhört roligt att få göra det! Det gick alltså snabbare att springa nu på vintern än i somras. Vi kan tacka det hårda och isiga underlaget för det som gömde alla rötter och stenar, och med perfekt grepp kunde vi slappna av och bara låta benen löpa! Även 50 km klassen stod för ett imponerande banrekord, med över timmen bättre än tidigare år och då var det samma Sebastian Pokorny som vann. Respekt!

Det var så otroligt roligt att springa och få träffa många löpare både under och efter loppet. Vi hängde kvar ett tag och hejade på alla hjältar som tog sig i mål! Det är så imponerande att se alla som utmanar sig själva och genomför loppet, för det är inte enkelt. Väl i mål är det helt klart värt allt slit, och alla är så peppade på mer redan efter ett par minuter.. Vi tackar så mycket för en härlig atmosfär och många trevliga möten under dagen, det är ju det som gör det här till en upplevelse utöver det vanliga!

Liknande inlägg by Bröderna Backa

Liknande inlägg

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Senaste blogginläggen

 • Fanny Ahlfors

  Hänger och klättrar på det mesta och ser världen som en stor lekplats full av utmaningar. Vill springa massor med berg och fjäll samt simma på coola ställen framöver och har mycket att dela med mig av.

  Visa artiklar
 • Gunilla Kidmark

  Trail- och ultralöpare som njuter med alla sinnen under alla årstider. Kryddar löpningen med spännande ultrautmaningar, där upplevelsen är i fokus

  Visa artiklar
 • Patrik Söderqvist

  Ultralöpare, swimrunner och traillöpare som ofta hakar på saker utan större eftertanke med mottot ”allt är möjligt”. Älskar äventyr och att sikta högt. Drivs av att göra allt på mitt eget sätt.

  Visa artiklar
 • Bo Johansson

  Jag skriver om loppen, upplevelserna och känslorna därute, om förberedelser och en del praktiska tips. Framförallt vill jag inspirera till att våga testa att våga flytta ribban och sätta utmanande mål. Det skall inte vara lätt, men det skall vara möjligt.

  Visa artiklar
 • Peter Lindquist

  Berg- och skogstokig hobbymotionär, traillöpare och äventyrare, som springer för att njuta av naturen och ha roligt, men som också har stora horn i pannan när det vankas tävling.

  Visa artiklar
 • Anna Carlsson

  Ultralöpare som helst springer stig och obanat. Skriver om charmen med att springa långt och länge, om att försöka förflytta mina egna gränser samt livet på fjället tillsammans med min malamute Scout.

  Visa artiklar
 • Bröderna Backa

  Tvillingbröder som helst springer tillsammans och tränar för att prestera genom att uppleva. Vill inspirera fler till att våga utmana sig själva och ha löpningen som en naturlig del i vardagen.

  Visa artiklar
 • Cecilia Jagestedt

  Träning har för mig blivit en livsstil, löpningen har blivit meditation. Jag tränar för att må bra, vara stark och för att kunna springa hinderbana som är bland det roligaste jag vet.

  Visa artiklar
 • Linda Doktar

  Swimrunner och löpcoach som älskar äventyr som tar mig ut till nya platser och ger uthållighet. Vill genom bloggen väcka nyfikenhet kring Swimrun, Trailrunning och ultralöpning.

  Visa artiklar
 • Fysparet

  Vi heter Jörgen Stagreus och Marie Kinnander och kallas Fysparet. Vi älskar träning i alla dess former men brinner mest för trailrunning och att stå på händer lite varstans.

  Visa artiklar
 • Andreas Lundblad

  Om äventyr, nomadliv, löpning, skidåkning i Sverige, Europa och Världen. Andreas bloggar även flitigt om teorin att springa tillräckligt långsamt för att kunna vinna.

  Visa artiklar
 • Niclas Bergqvist

  Stockholmsbaserad prylnörd som gillar att testa gränserna med långa lopp och höga toppar. Tränar just nu för Lavaredo Ultra Trail. Skriver om träningen och valen på vägen mot målet.

  Visa artiklar
Se alla våra Inspiratörer

Spännande lopp

sön26maj08:00Blekinge River Trail9,5 km, 20 km, 50 km Region:Blekinge

lör01jun11:0016:00Skatås ryggar7 km, 14 km, 21 kmRegion:Göteborg

lör15junalldayalldayEcoTrail Stockholm8 km, 16 km, 32 km, 45 km, 80 kmRegion:StockholmAnmälanDeltagare

tis18jun18:15Amazing Trail6 km, 10 km, 20 kmRegion:StockholmAnmälanDeltagare

lör29junalldayalldayBocksten TrailRun5 km, 12 km, 23 km, 46 kmRegion:Halland

lör24augalldayallday2XU Idre Fjällmaraton12 km, 28 km, 45 kmRegion:DalarnaAnmälanDeltagare

lör24aug10:0016:00Stockholm Trail5 km, 10 km, 21 kmRegion:Stockholm

30aug(aug 30)09:0001sep(sep 1)15:00Icebug Xperience West Coast Trail72 kmRegion:Bohuslän

27sepallday29alldaySWEARE ÅRE TRAIL TOUR7 km, 14 km, 24 km, sprintRegion:JämtlandAnmälanDeltagare

känslan av att vara oslagbar

2XU Idre Fjällmaraton

Läs mer

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Hitta ditt distrikt

Löparresor med Trailrunning Sweden

Våra löparresor och träningsläger är speciellt skapade för traillöpare. Resornas fokus ligger på upplevelser och att upptäcka ny vacker natur, äventyrslöpning helt enkelt! Vi brukar säga att en träningsresa med Trailrunning Sweden är till för dig som är nyfiken, som vågar utmana dig själv och som tror att livet bara kommer en gång.Våra löparresor passar traillöpare på olika nivåer. Genom att erbjuda olika längder och hastigheter på löppassen, får både elitmotionären och den som mixar jogg med promenad sitt lystmäte. Alla får träning! För att få ut det bästa av resan är det dock bra om du orkar jogga ca 10 km.

Österrike - Fullbokad

Sälenfjällen

previous arrow
next arrow
Slider

Podcast

Vi gillar traillöpning och vi gillar att snacka! Därför blev Trailrunningpodden och Idre Fjällmaratonpodden till. I Trailrunningpodden möter Elisabeth löpare och profiler för att snacka om trailrunning, träning, mål och äventyr. I Idre Fjällmaratonpodden går Per Forsberg på djupet i fjällmaraton och fjällöpning.

Senaste podcast

Trailrunning podden #4 – Erik Ahlström

7 maj, 2019
Från "bästa svängen Hökarängen" i Sällskapsresan till en global kamp mot fimparna i hans initiativ "Plogga". Vi har träffat Erik Ahlström, mannen som aldrig slutar…

Trailrunning-podden #3 – Lena Trillelv

25 april, 2019
Ironman, swimrun och framför allt - trail. Lena Trillelv tävlade mycket förra året, och hon gjorde det bra. Bland annat vann hon Dubbeldöden på Kullamannen.…

TRAILRUNNING

PODDEN

med Elisabeth Hansson

Lyssna

IDRE FJÄLLMARATON

podden

med Per Forsberg

Lyssna

Trailrunning Sweden Store

Trailrunning Sweden Store är webbutiken som är helt specialiserad på en enda målgrupp - människor som älskar löpning i skog och berg. I Trailrunning Sweden Store har vi grejerna som höjer din traillöpning till nya sköna nivåer. Här hittar du bara det som gäller trailrunning. Vi har sållat bort allt annat. Här kan du känna dig trygg med att du får hjälp och råd från personer som verkligen kan traillöpning.

Specialist

trailskor

Löparkläder

kittad för äventyr

Ryggsäckar

Utmana mörkret

Pannlampor

Traillöparens alla

tillbehör

previous arrow
next arrow
Slider

Trail

Kalendern

Alla svenska traillopp

Hitta ditt lopp

Sveriges bästa

Traillöpning

Lyssna

Spana in vår

kollektion

Läs mer

Trailrunning Sweden Store Trailtour

Trailrunning Sweden Store TRAILTOUR vill stärka utvecklingen av svensk traillöpning och lyfta fram de talangfulla och konditionsstarka atleter som satsar seriöst på sporten. Touren sträcker sig över åtta månader, täcker distanser från 10 till 80 kilometer och utspelar sig på allt från fjälltoppar till sandstränder. Slutsegrarna är värdiga titeln Sveriges mest kompletta traillöpare.

26 maj, 2019 Mörrum

Blekinge River Trail 50 km

1 juni, 2019 Göteborg

Skatås ryggar
21,1 km

15 juni, 2019 Stockholm

Ecotrail Stockholm 80 km

29 juni, 2019 Varberg

29 juni, 2019 Varberg

29 juni, 2019 Varberg

Bocksten Trailrun
23 km

7 juli, 2019 Mora

7 juli, 2019 Mora

7 juli, 2019 Mora

Mora Trail 15 km

Mora Trail 15 km

Mora Trail
15 km

24 aug, 2019 Idre

2XU Idre Fjällmaraton
45 km

14 sep, 2019 Västerås

14 sep, 2019 Västerås

14 sep, 2019 Västerås

Ängsö Trail Run
25 km

5 okt, 2019 Härnösand

5 okt, 2019 Härnösand

5 okt, 2019 Härnösand

Härnö Trail 21 km

Härnö Trail 21 km

Härnö Trail
21 km

12 okt, 2019 Borås

12 okt, 2019 Borås

12 okt, 2019 Borås

Rya Åsar Trail run
11,6 km

Rya Åsar Trail run
11,6 km

Rya Åsar Trail run
11,6 km

26 okt, 2019 Sollentuna

26 okt, 2019 Sollentuna

26 okt, 2019 Sollentuna

Night Trail Run 10 km

Night Trail Run 10 km

Night Trail Run
10 km

2 nov, 2019 Mölle

2 nov, 2019 Mölle

2 nov, 2019 Mölle

Kullamannen
44 km

previous arrow
next arrow
Slider

Senaste trailrundan

Senaste från trailköket

Senaste loppet

X
X