När är man redo för (sina första) 100 miles…?

Tvivel.

En snabb check efter synonymer säger ”osäkerhet” och ”ovisshet”.  Att tvivla kan innebära att vara osäker på om man klarar av en viss uppgift man föresatt sig. Som i mitt fall att springa 100 miles.

Att springa 100 miles är långt. Att dessutom göra det under Kullamannen Ultra gör inte distansen rent fysiskt längre, men den mentala känslan är definitivt att Kullamannens 100 miles är längre än andra 100 mileslopp. Jag VET att det inte är så, men när starten för mitt allra första 100-mileslopp närmar sig med snabba intervallsteg är det lätt att tvivla.

Kullamannen har definitivt en speciell plats i mitt trailhjärta. Snart ses vi igen…

Är jag redo för 100 miles på Kullaberg?

Har jag förberett mig på bästa sätt?

Borde jag valt ett lättare lopp?

Jag och Kullamannen har en historia tillsammans. Jag sprang mitt första ultralopp på Kullamannen 2014 och trots kramp både här och där var det en fantastisk upplevelse och gav direkt mersmak. Det var kul och utmanande att springa långt. Trots att jag knappt kunde gå dagen efter visste jag att jag skulle göra om det igen. Samtidigt blev jag kär i Kullaberg och Kullamannen. Naturen, myten, stämningen, dödens zon, fyrbranten och känslan av att göra något extremt har tagit mig tillbaka till Mölle år efter år. Jag har även sprungit ultra i svenska fjällen och i alperna men Kullamannen har en speciell plats i mitt hjärta.

Så när Kullamannen annonserade att deras ultra förlängs till 100 miles smög sig högmodet fram ur sin dvala. Detta var för lockande för att missa. Eftersom startplatserna på Kullamannen har en tendens att ta slut kastade jag tidigt in en anmälan. Sen kom funderingarna; hur tränar jag inför detta? Mitt tidigare distansrekord är 66km. Det är en viss skillnad.

Under sommaren och hösten har jag tränat mer, loggat fler höjdmeter och sprungit fler timmar än någonsin tidigare. Jag har klivit upp 5.30 på lördagar för att springa långpass på 3 timmar, för att sedan göra om proceduren dagen efter. Jag har sprungit i sol, regn, mörker, gått långa promenader och sprungit två gånger om dagen. Jag har tagit alla tillfällen som getts för att antingen springa eller gå. Jag har experimenterat med energi, salt, kläder, utrustning, olika löptempon och har varvat gång och löpning under långpassen för att spara energi. Allt för att vara så förberedd jag nånsin kan vara. Jag har ägnat otaliga timmar åt att planera loppet, gått igenom distansen, terrängen, alla höjdmeter, kollat kartor och filmer, planerat energiintag och tempo i huvudet. En lätt besatthet har utan tvekan infunnit sig. Jag har fått bita mig i tungan för att inte tråka ut alla i min närhet om detaljer som inte roar någon annan mig själv.

Starten av Kullamannen är alltid mäktig.

Nu är det fyra dygn kvar innan jag står på startlinjen och frågan kvarstår; är jag redo?

Svaret är JA!

Jag har gjort allt som JAG kan göra och utifrån mina förutsättningar hade jag inte kunnat göra särskilt mycket annorlunda. Jag kan inte vara mer förberedd. Känslan i kroppen är fantastisk. Jag känner mig stark, uthållig och mentalt stark. Jag har fått ordning på energiintag och utrustning och har en tydlig plan för loppet, och är beslutsam att följa den.

Jag är redo.

 

Alla som genomför årets Kullamannen Ultra får en klackring. Jag har sedan tidigare tre bältesspännen, så en klackring skulle göra sig fint i samlingen…

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Senaste blogginläggen

 • Vlog v24 Tony Hoffstrom
  Läs mer
 • Sjöloppet! Vinnare och banrekord! Fanny Ahlfors
  Läs mer
 • Välkommen till Beech 2019, Nackheland och Bocksten Trailrun! Andreas Lundblad
  Läs mer
 • Inför backyard premiären Karin Ådale
  Läs mer
 • Dan före dan före ÄBU Anna Carlsson
  Läs mer
 • Fem viktiga träningstips; #2 Bröderna Backa
  Läs mer
 • Eco Trail Stockholm - snart dags! Gunilla Kidmark
  Läs mer
 • Vilken go träningshelg i Idre! Peter Lindquist
  Läs mer
Se alla våra Inspiratörer

Spännande lopp

tis18jun18:15Amazing Trail6 km, 10 km, 20 kmRegion:StockholmAnmälanDeltagare

lör29junalldayalldayBocksten TrailRun5 km, 12 km, 23 km, 46 kmRegion:Halland

sön07jul10:00Mora Trail8 km, 15 km, 30 kmRegion:Dalarna

lör24augalldayallday2XU Idre Fjällmaraton12 km, 28 km, 45 kmRegion:DalarnaAnmälanDeltagare

lör24aug10:0016:00Stockholm Trail5 km, 10 km, 21 kmRegion:Stockholm

30aug(aug 30)09:0001sep(sep 1)15:00Icebug Xperience West Coast Trail72 kmRegion:Bohuslän

27sepallday29alldaySWEARE ÅRE TRAIL TOUR7 km, 14 km, 24 km, sprintRegion:JämtlandAnmälanDeltagare

känslan av att vara oslagbar

2XU Idre Fjällmaraton

Läs mer

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Hitta ditt distrikt

Löparresor med Trailrunning Sweden

Våra löparresor och träningsläger är speciellt skapade för traillöpare. Resornas fokus ligger på upplevelser och att upptäcka ny vacker natur, äventyrslöpning helt enkelt! Vi brukar säga att en träningsresa med Trailrunning Sweden är till för dig som är nyfiken, som vågar utmana dig själv och som tror att livet bara kommer en gång.Våra löparresor passar traillöpare på olika nivåer. Genom att erbjuda olika längder och hastigheter på löppassen, får både elitmotionären och den som mixar jogg med promenad sitt lystmäte. Alla får träning! För att få ut det bästa av resan är det dock bra om du orkar jogga ca 10 km.

Österrike - Fullbokad

Sälenfjällen

previous arrow
next arrow
Slider

Podcast

Vi gillar traillöpning och vi gillar att snacka! Därför blev Trailrunningpodden och Idre Fjällmaratonpodden till. I Trailrunningpodden möter Elisabeth löpare och profiler för att snacka om trailrunning, träning, mål och äventyr. I Idre Fjällmaratonpodden går Per Forsberg på djupet i fjällmaraton och fjällöpning.

Senaste podcast

Trailrunning podden #4 – Erik Ahlström

7 maj, 2019
Från "bästa svängen Hökarängen" i Sällskapsresan till en global kamp mot fimparna i hans initiativ "Plogga". Vi har träffat Erik Ahlström, mannen som aldrig slutar…

Trailrunning-podden #3 – Lena Trillelv

25 april, 2019
Ironman, swimrun och framför allt - trail. Lena Trillelv tävlade mycket förra året, och hon gjorde det bra. Bland annat vann hon Dubbeldöden på Kullamannen.…

TRAILRUNNING

PODDEN

med Elisabeth Hansson

Lyssna

IDRE FJÄLLMARATON

podden

med Per Forsberg

Lyssna

Trailrunning Sweden Store

Trailrunning Sweden Store är webbutiken som är helt specialiserad på en enda målgrupp - människor som älskar löpning i skog och berg. I Trailrunning Sweden Store har vi grejerna som höjer din traillöpning till nya sköna nivåer. Här hittar du bara det som gäller trailrunning. Vi har sållat bort allt annat. Här kan du känna dig trygg med att du får hjälp och råd från personer som verkligen kan traillöpning.

Specialist

trailskor

Löparkläder

kittad för äventyr

Ryggsäckar

Utmana mörkret

Pannlampor

Traillöparens alla

tillbehör

previous arrow
next arrow
Slider

Trail

Kalendern

Alla svenska traillopp

Hitta ditt lopp

Sveriges bästa

Traillöpning

Lyssna

Spana in vår

kollektion

Läs mer

Trailrunning Sweden Store Trailtour

Trailrunning Sweden Store TRAILTOUR vill stärka utvecklingen av svensk traillöpning och lyfta fram de talangfulla och konditionsstarka atleter som satsar seriöst på sporten. Touren sträcker sig över åtta månader, täcker distanser från 10 till 80 kilometer och utspelar sig på allt från fjälltoppar till sandstränder. Slutsegrarna är värdiga titeln Sveriges mest kompletta traillöpare.

29 juni, 2019 Varberg

29 juni, 2019 Varberg

29 juni, 2019 Varberg

Bocksten Trailrun
23 km

7 juli, 2019 Mora

7 juli, 2019 Mora

7 juli, 2019 Mora

Mora Trail 15 km

Mora Trail 15 km

Mora Trail
15 km

24 aug, 2019 Idre

2XU Idre Fjällmaraton
45 km

14 sep, 2019 Västerås

14 sep, 2019 Västerås

14 sep, 2019 Västerås

Ängsö Trail Run
25 km

5 okt, 2019 Härnösand

5 okt, 2019 Härnösand

5 okt, 2019 Härnösand

Härnö Trail 21 km

Härnö Trail 21 km

Härnö Trail
21 km

12 okt, 2019 Borås

12 okt, 2019 Borås

12 okt, 2019 Borås

Rya Åsar Trail run
11,6 km

Rya Åsar Trail run
11,6 km

Rya Åsar Trail run
11,6 km

26 okt, 2019 Sollentuna

26 okt, 2019 Sollentuna

26 okt, 2019 Sollentuna

Night Trail Run 10 km

Night Trail Run 10 km

Night Trail Run
10 km

2 nov, 2019 Mölle

2 nov, 2019 Mölle

2 nov, 2019 Mölle

Kullamannen
44 km

previous arrow
next arrow
Slider
X
X