När är man redo för (sina första) 100 miles…?

Tvivel.

En snabb check efter synonymer säger ”osäkerhet” och ”ovisshet”.  Att tvivla kan innebära att vara osäker på om man klarar av en viss uppgift man föresatt sig. Som i mitt fall att springa 100 miles.

Att springa 100 miles är långt. Att dessutom göra det under Kullamannen Ultra gör inte distansen rent fysiskt längre, men den mentala känslan är definitivt att Kullamannens 100 miles är längre än andra 100 mileslopp. Jag VET att det inte är så, men när starten för mitt allra första 100-mileslopp närmar sig med snabba intervallsteg är det lätt att tvivla.

Kullamannen har definitivt en speciell plats i mitt trailhjärta. Snart ses vi igen…

Är jag redo för 100 miles på Kullaberg?

Har jag förberett mig på bästa sätt?

Borde jag valt ett lättare lopp?

Jag och Kullamannen har en historia tillsammans. Jag sprang mitt första ultralopp på Kullamannen 2014 och trots kramp både här och där var det en fantastisk upplevelse och gav direkt mersmak. Det var kul och utmanande att springa långt. Trots att jag knappt kunde gå dagen efter visste jag att jag skulle göra om det igen. Samtidigt blev jag kär i Kullaberg och Kullamannen. Naturen, myten, stämningen, dödens zon, fyrbranten och känslan av att göra något extremt har tagit mig tillbaka till Mölle år efter år. Jag har även sprungit ultra i svenska fjällen och i alperna men Kullamannen har en speciell plats i mitt hjärta.

Så när Kullamannen annonserade att deras ultra förlängs till 100 miles smög sig högmodet fram ur sin dvala. Detta var för lockande för att missa. Eftersom startplatserna på Kullamannen har en tendens att ta slut kastade jag tidigt in en anmälan. Sen kom funderingarna; hur tränar jag inför detta? Mitt tidigare distansrekord är 66km. Det är en viss skillnad.

Under sommaren och hösten har jag tränat mer, loggat fler höjdmeter och sprungit fler timmar än någonsin tidigare. Jag har klivit upp 5.30 på lördagar för att springa långpass på 3 timmar, för att sedan göra om proceduren dagen efter. Jag har sprungit i sol, regn, mörker, gått långa promenader och sprungit två gånger om dagen. Jag har tagit alla tillfällen som getts för att antingen springa eller gå. Jag har experimenterat med energi, salt, kläder, utrustning, olika löptempon och har varvat gång och löpning under långpassen för att spara energi. Allt för att vara så förberedd jag nånsin kan vara. Jag har ägnat otaliga timmar åt att planera loppet, gått igenom distansen, terrängen, alla höjdmeter, kollat kartor och filmer, planerat energiintag och tempo i huvudet. En lätt besatthet har utan tvekan infunnit sig. Jag har fått bita mig i tungan för att inte tråka ut alla i min närhet om detaljer som inte roar någon annan mig själv.

Starten av Kullamannen är alltid mäktig.

Nu är det fyra dygn kvar innan jag står på startlinjen och frågan kvarstår; är jag redo?

Svaret är JA!

Jag har gjort allt som JAG kan göra och utifrån mina förutsättningar hade jag inte kunnat göra särskilt mycket annorlunda. Jag kan inte vara mer förberedd. Känslan i kroppen är fantastisk. Jag känner mig stark, uthållig och mentalt stark. Jag har fått ordning på energiintag och utrustning och har en tydlig plan för loppet, och är beslutsam att följa den.

Jag är redo.

 

Alla som genomför årets Kullamannen Ultra får en klackring. Jag har sedan tidigare tre bältesspännen, så en klackring skulle göra sig fint i samlingen…

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Upplevelselöpare som snöat in på ultratrail. Springer lika mycket för att uppleva som för att prestera och springer därför gärna i svenska fjäll och Alperna. Min blogg handlar om allt detta samt annat relaterat till min träning.

Född: 1976

Kontakt: [email protected]

Mål: Att genom löpning uppleva nya platser i Sverige och världen, och samtidigt utmana mig själv.

Motto: Ett liv i rörelse.

Prenumerera på Trailrunning Swedens nyhetsbrev

Spännande lopp

lör24augalldayalldayFeatured2XU Idre Fjällmaraton12 km, 28 km, 45 kmRegion:DalarnaAnmälanDeltagare

lör24aug10:0016:00FeaturedStockholm Trail5 km, 10 km, 21 kmRegion:Stockholm

30aug(aug 30)09:0001sep(sep 1)15:00FeaturedIcebug Xperience West Coast Trail72 kmRegion:Bohuslän

lör14sepalldayalldayFeaturedÄngsö Trail Run6 km, 12 km, 25 km, 50 kmRegion:Västmanland

lör21sep11:00FeaturedVästgötaloppet trail7,5 km, 11 km, 17 km, 27 kmRegion:VästergötlandAnmälanDeltagare

27sepallday29alldayFeaturedSWEARE ÅRE TRAIL TOUR7 km, 14 km, 24 km, sprintRegion:JämtlandAnmälanDeltagare

lör28sep11:0016:00FeaturedÖved Trail5 km, 10 kmRegion:Skåne

lör05okt11:00FeaturedHärnö Trail9 km, 21 kmRegion:Ångermanland

lör12okt12:3015:00FeaturedRya Åsar Trail Run11,6 kmRegion:VästergötlandAnmälanDeltagare

lör26okt18:0020:00FeaturedNight Trail Run5 km, 10 km, 30 kmRegion:Stockholm

Senaste blogginläggen

 • Egentligen persade jag på halvmaraton i våras... Andreas Lundblad
  Läs mer
 • Vlog V33 - Spränger milvallen på loppet 6 Sjöar Tony Hoffstrom
  Läs mer
 • -Hur kan du springa utan klocka? Gunilla Kidmark
  Läs mer
 • Racerapport: Stranda Fjord Trail Race Peter Lindquist
  Läs mer
 • Vertical K Bo Johansson
  Läs mer
 • Swimrun på hemmaplan Linda Doktar
  Läs mer
 • Inför Idre Fjällmara Mikael Antonsson
  Läs mer
 • Pryltest - Coros Apex Niclas Bergqvist
  Läs mer
Se alla våra Inspiratörer

Löparresor med Trailrunning Sweden

Våra löparresor och träningsläger är speciellt skapade för traillöpare. Resornas fokus ligger på upplevelser och att upptäcka ny vacker natur, äventyrslöpning helt enkelt! Vi brukar säga att en träningsresa med Trailrunning Sweden är till för dig som är nyfiken, som vågar utmana dig själv och som tror att livet bara kommer en gång.Våra löparresor passar traillöpare på olika nivåer. Genom att erbjuda olika längder och hastigheter på löppassen, får både elitmotionären och den som mixar jogg med promenad sitt lystmäte. Alla får träning! För att få ut det bästa av resan är det dock bra om du orkar jogga ca 10 km.

uswe sandstone camp

previous arrow
next arrow
Slider

Trailrunning Sweden Store

Trailrunning Sweden Store är webbutiken som är helt specialiserad på en enda målgrupp - människor som älskar löpning i skog och berg. I Trailrunning Sweden Store har vi grejerna som höjer din traillöpning till nya sköna nivåer. Här hittar du bara det som gäller trailrunning. Vi har sållat bort allt annat. Här kan du känna dig trygg med att du får hjälp och råd från personer som verkligen kan traillöpning.

Specialist

trailskor

Löparkläder

kittad för äventyr

Ryggsäckar

Utmana mörkret

Pannlampor

Traillöparens alla

tillbehör

previous arrow
next arrow
Slider
X
X