Icebug Backyard Trail 2018

Härliga granskog!

I söndags arrangerade Icebug sitt årliga Backyard Trail vid huvudkontorets bakgård i Jonsered. Just när bokskogen är som mest orange fick vi möjlighet att testa våra trailskor på de flesta underlag en sko ska klara av. Jag var anmäld till 16 km med 800 höjdmeter. Spännande!

Det här var nya stigar för mig, jag har aldrig sprungit i Jonsered tidigare. Ytterligare en rolig sak med traillopp, vi får se nya områden att återkomma till och utforska mer på egen hand.

Val av skor är ju alltid ett kärt ämne när det är dags för traillopp. Hur mycket av loppet går på hård asfalt eller grus, hur mycket mjuk skog? Har det regnat och stigarna är leriga, är det kallt och isigt, är det mycket stenig terräng eller kala berg? Vi vet ju att med bra skor blir känslan under loppet betydligt positivare och vad jag kunde läsa mig till skulle loppet erbjuda alla former av trailunderlag och bara lite grus och asfalt. Kraftigt mönstrade skor alltså så jag valde mina Icebug Acceleritas. Lätta och smala fast ändå tillräckligt breda för tåstrumpor, perfekta för det trippande steget. Inte dämpade, men det behöver jag inte på kortare distanser. Banläggaren jag talade med på väg till starten rekommenderade skor med metalldubb, själv hade han sprungit och snitslat banan med Icebugs skor Pytho4, samma sko som jag sprang tryggt i hela förra vintern på snö och is. Utanför kontoret hade Icebug dukat upp med massor av skor som löpare kunde låna och testa känslan i under loppet.

Icebug Acceleritas, så leriga som skor ska vara efter loppet.

Starten gick precis bakom kontoret vid Jonsereds fabriker, först för 16 km och en kort stund senare för 8 km. De båda banorna följdes åt och var snart inne i den närliggande naturen. Upp över och nedför bokskogens kullar och in på granskogens smala stigar. Väldigt vacker natur att springa i! Där stigen smalnade av var löparna tvungna att sakta in och snällt springa på led, för att springa om i egen takt när mossan bredde ut sig. Det kom två vätskekontroller rätt så tätt, straxt före 4 km och sedan vid 5,5 km. Vid den senare kontrollen stod ett band och spelade, en öppen eld spred grilldoft och det var härlig stämning bland de hjälsamma funktionärerna. Vi skulle ha med egen mugg eller kåsa att dricka ur, jag hade satt fast min i nummerlappsbältet. Lite meckigt att ta loss och veckla ut med stela fingrar men absolut värt för att inte använda engångsmuggar.

Vid ca 6,5 km delade sig banorna åt och vi som sprang 16 kilometer svängde vänster och tog oss brant upp på leriga stigar för att sedan springa en dryg kilometer längs Stora Ramsjön. Smal stig med massor av hala rötter, men så fint längs det stilla vattnet.

16 km banan

Sedan följde några kilometer av upp och ner i granskogen. Jag hade sedan en tid tillbaka haft sällskap av ett gäng glada tjejer och vi sprang och småpratade, väldigt trevligt och en bonus när benen börjar bli trötta och energinivån sjunker. Vid den sista vätskekontrollen nära 12 km tog jag vatten och sippade på en U-gel som jag haft med mig som reserv. Så gott med lite snabb energi för den sista biten hem!

Därefter kom vi snart tillbaka till början av banan och sprang samma tre kilometer till mål. Det som varit flera uppförsbackar i början fick vi nu glädjas över nedför, det var mina ben väldigt tacksamma för! Jag kunde rulla på riktigt fint, kul att den typen av backträning gett resultat.

Utför tjohoo!

Mot mål, spurta de sista hundra metrarna på kullerstensgatan, in på bakgården igen och under målportalen, så härligt! Vatten, banan och bars och en riktigt fin trämedalj. Tjejerna jag hade haft sällskap med kom strax och vi gratulerade varandra till ett fint lopp och att vi kämpat väl. Något magplask i leran och hala spångar hade stoppat upp farten men i mål var vi!

I det mysiga målområdet fanns det fika och mat att köpa och snart var det dags för barnloppen att starta, 3 km för de äldre och 500 m för de yngre.

Snygg, enkel trämedalj i ett snöre runt halsen.

Ännu ett lopp som jag åker hem ifrån och känner en sådan där skön värme i magen. Att det är så roligt att springa tillsammans. Att man alltid träffar glada människor. Att inspireras av de otroligt snabba löparna som flyger fram samtidigt som det finns många löpare som jag, som tar det lugnare och njuter av upplevelsen längs banan, njuter av att kämpa tillsammans med andra och njuter av belöningen i mål. Tack Icebug för ett jättefint lopp när hösten kanske är som allra mest höstlig.

Hemma fortsätter vi att träna i backar och räknar ner till Kullamannen Trail. Mindre än två veckor kvar. Förmodligen mer lera och brantare backar. Spännande!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

#trailrunningsweden

Share the passion of trail

Trailkalendern
Trailkalendern
trail
kalendern
Podcast
Podcast
Podcast
Utrustning
UTRUSTNING
Utrustning
LÖPARRESOR
löparresor
STORE
löpargrupper
löpargrupper
Trailtour
TRAILTOUR
Utrustning
trails
TRAILS
TRAILS
kollektion
Kollektion
Trailkalendern

Hitta alla Sveriges traillopp på ett och samma ställe. Trailkartan ger en geografisk överblick över loppen som också delas in i kategorierna fjällopp, backyard ultra, 100-miles, nighttrail, skimo och fell race. Här hittar du garanterat din nästa utmaning!

Trailrunningpodden
Trailrunning
podden

Springa i skogen? Varför då? Elisabeth Hansson på Trailrunning Sweden tar reda på det. I möten med löpare, fantaster och arrangörer får vi insikter och utsikter i traillöpningens magi.

Utrustning för traillöpare

Att springa i skogen är enkelt och fritt. Bra funktionell utrustning kan ändå underlätta och göra traillöpningen ännu roligare. Därför vill vi på Trailrunning Sweden hjälpa dig att hitta rätt i djungeln av prylar.

Att springa i skogen är enkelt och fritt. Bra funktionell utrustning kan ändå underlätta och göra traillöpningen ännu roligare. Därför vill vi på Trailrunning Sweden hjälpa dig att hitta rätt i djungeln av prylar. Våra utrustningsguider finns inte för att tala om vilket varumärke eller modell som är bäst eller sämst. Däremot vill vi lyfta fram produkternas egenskaper för att den ska matcha de krav och önskemål du har som traillöpare och konsument. Vi har alla olika träningsbakgrund, ambitionsnivå och önskemål med vår traillöpning. Därför ska även vår utrustning se olika ut.

Löparresor
Löparresor

Våra löparresor och träningsläger är speciellt skapade för traillöpare. Resornas fokus ligger på upplevelser och att upptäcka ny vacker natur, äventyrslöpning helt enkelt! Vi brukar säga att en träningsresa med Trailrunning Sweden är till för dig som är nyfiken, som vågar utmana dig själv och som tror att livet bara kommer en gång.

Löpargrupper
Löpargrupper

Vi på Trailrunning Sweden tycker att det är fantastiskt att upptäcka nya stigar och löprundor i vår egen närmiljö. Det är ju en sådan kick att hitta en mysig stig som man inte visste fanns! Vill du upptäcka de här stigarna, bli inspirerad samt få sällskap ut på nya ställen? Då ska du från och med hösten 2020 börja träna med oss på din hemort. Fokus är äventyrslöpning där vi upplever naturen och spännande löpning. Ett pass i veckan under höst- och vårtermin, varje pass pågår i cirka en timme.

Trailtouren
Trailtour

Trailrunning Sweden Store TRAILTOUR finns för att stärka utvecklingen av svensk traillöpning och lyfta fram de talangfulla och konditionsstarka atleter som satsar seriöst på sporten. Touren sträcker sig från juni till oktober 2020, täcker distanser från 11 till 45 kilometer och utspelade sig på allt från fjälltoppar till sandstränder. 2020 års nyhet blir en avslutande jaktstart i samband med finalen på Icebug Backyard Trail. Din startposition lägger du grund för under året. Ta med dina 4 bästa poäng och gör om dem till sekunder. Först i mål vinner...!

TRS Trails
TRS Trails

Här hittar du vackra trailrundor från olika delar av landet. Vi samlar stigar och leder som har det där lilla extra och som bara måste upplevas. Längden på löprundorna varierar och anges under respektive runda. Du kan själv vara med och bidra med din favoritrunda. Klicka på knappen och fyll i formuläret.

Kollektion
Kollektion

Att springa i skogen är enkelt och fritt. Bra funktionell utrustning kan ändå underlätta och göra traillöpningen ännu roligare. Därför vill vi på Trailrunning Sweden hjälpa dig att hitta rätt i djungeln av prylar.

Är du en stolt svensk traillöpare? Visa det genom att springa i Trailrunning Swedens specialdesignade kläder! Ska du springa ett lopp utomlands är det kul att visa varifrån du kommer. Och även om du håller dig hemmavid, så höjer ju snygga träningskläder både humör och löpsteg.

Shadow
Slider

Trail- och ultralöpare som njuter med alla sinnen under alla årstider. Kryddar löpningen med spännande ultrautmaningar där upplevelsen är i fokus

Född: 1971

Kontakt: [email protected]

Mål: Jag vill inspirera alla människor till att uppleva det unika med traillöpning, att de ska få njuta och glädjas över löpningen utan krav på distans eller fart.

Motto: Löpning är glädje!

Prenumerera på Trailrunning Swedens nyhetsbrev

Spännande lopp

04sepallday06alldayFeaturedIcebug Xperience West Coast Trail74 km (23 km + 29 km +22 km)Landskap:Bohuslän

04sep(sep 4)21:3006(sep 6)12:00FeaturedLudvika Trailweekend9 km, 10 km, 16 kmLandskap:Dalarna

lör05sep18:0020:00FeaturedMaxFastigheter Trail Run1km, 5km, 10kmLandskap:Västmanland

sön20sepalldayalldayFeaturedEdsvidsleden Trailrun14 km, 28 km, 56 kmLandskap:Västergötland

sön18oktalldayalldayFeaturedIcebug Backyard Trail Fall Edition8 km, 16 kmLandskap:Göteborg

lör28aug04:0019:00FeaturedIdre Fjällmaraton12 km, 28 km, 45 km, 84 kmLandskap:Dalarna

Senaste blogginläggen

 • Salig på Kyrkstigen Tony Hoffstrom
  Läs mer
 • 2019 vs 2020 ur ett träningsperspektiv Linda Doktar
  Läs mer
 • Första veckorna utan (tränings)-rutiner! Bröderna Backa
  Läs mer
 • Trailrunning Sweden startar löpargrupper! Välkommen till Göteborg/Härryda! Gunilla Kidmark
  Läs mer
 • 10 månader mot 10 mil Fysparet
  Läs mer
 • The Hill marathons 100 miles Anna Carlsson
  Läs mer
 • Åh, en ny löpargrupp vad skoj! Fast jag törs inte, har så dålig kondis! Peter Lindquist
  Läs mer
 • Tävlingspremiär! Madelene Jansson
  Läs mer
Se alla våra Inspiratörer
TRAILRUNNING SWEDEN
LÖPARRESOR
TRAILRUNNING SWEDEN
LÖPARRESOR

Våra löparresor och träningsläger är speciellt skapade för traillöpare. Resornas fokus ligger på upplevelser och att upptäcka ny vacker natur, äventyrslöpning helt enkelt! Vi brukar säga att en träningsresa med Trailrunning Sweden är till för dig som är nyfiken, som vågar utmana dig själv och som tror att livet bara kommer en gång.

Våra löparresor och träningsläger är speciellt skapade för traillöpare. Resornas fokus ligger på upplevelser och att upptäcka ny vacker natur, äventyrslöpning helt enkelt! Vi brukar säga att en träningsresa med Trailrunning Sweden är till för dig som är nyfiken, som vågar utmana dig själv och som tror att livet bara kommer en gång.

public
LÖPARWEEKEND SÄLEN
25-28 JUNI 2020
public
IDRE FJÄLLMARATON
BUSS & BOENDE
21-23 AUGUSTI 2020
public
TRAILRESA TJECKIEN
12-16 MAJ 2021
Slider
GUIDER
UTRUSTNING
GUIDER
UTRUSTNING

Att springa i skogen är enkelt och fritt. Bra funktionell utrustning kan ändå underlätta och göra traillöpningen ännu roligare. Därför vill vi på Trailrunning Sweden hjälpa dig att hitta rätt i djungeln av prylar.

TRAILSKOR
TRAILSKOR

Att hitta rätt trailsko kan vara en rejäl utmaning. Vad du som traillöpare vill ha på fötterna beror på vilket underlag du har tänkt springa på, det beror på tycke och smak, på just dina fötters beskaffenhet och på vilken känsla just du är ute efter.

Att hitta rätt trailsko kan vara en rejäl utmaning. Vad du som traillöpare vill ha på fötterna beror på vilket underlag du har tänkt springa på, det beror på tycke och smak, på just dina fötters beskaffenhet och på vilken känsla just du är ute efter.

LÖPARRYGGSÄCK
LÖPARRYGGSÄCK

För oss traillöpare som vill vara ute och njuta av naturens stigar i timmar blir löparryggsäcken nästintill ett nödvändigt tillbehör. Förutom vätska och energi kan vi lätt ta med oss några extra stödplagg för snabba väderomslag, och lite sjukvårdsmaterial om olyckan skulle vara framme.

För oss traillöpare som vill vara ute och njuta av naturens stigar i timmar blir löparryggsäcken nästintill ett nödvändigt tillbehör. Förutom vätska och energi kan vi lätt ta med oss några extra stödplagg för snabba väderomslag, och lite sjukvårdsmaterial om olyckan skulle vara framme.

PANNLAMPOR
PANNLAMPOR

Med en bra pannlampa är du fri att springa var du vill ändå! Fundera över hur du ska använda pannlampan, hur starkt ljus och hur lång batteritid du behöver till dina aktiviteter. Ska du främst ha lampan för att springa på gångvägar eller gator till och från elljusspåret, eller tänker du tävla i night trail?

Med en bra pannlampa är du fri att springa var du vill ändå! Fundera över hur du ska använda pannlampan, hur starkt ljus och hur lång batteritid du behöver till dina aktiviteter. Ska du främst ha lampan för att springa på gångvägar eller gator till och från elljusspåret, eller tänker du tävla i night trail?

Slider
Trailrunning Sweden
podcasts

Vi gillar traillöpning och vi gillar att snacka! Därför blev Trailrunningpodden och Idre Fjällmaratonpodden till. I Trailrunningpodden möter Elisabeth löpare och profiler för att snacka om trailrunning, träning, mål och äventyr. I Idre Fjällmaratonpodden går Per Forsberg på djupet i fjällmaraton och fjällöpning.

Vi gillar traillöpning och vi gillar att snacka! Därför blev Trailrunningpodden och Idre Fjällmaratonpodden till. I Trailrunningpodden möter Elisabeth löpare och profiler för att snacka om trailrunning, träning, mål och äventyr. I Idre Fjällmaratonpodden går Per Forsberg på djupet i fjällmaraton och fjällöpning.

Vi gillar traillöpning och vi gillar att snacka! Därför blev Trailrunningpodden och Idre Fjällmaratonpodden till. I Trailrunningpodden möter Elisabeth löpare och profiler för att snacka om trailrunning, träning, mål och äventyr. I Idre Fjällmaratonpodden går Per Forsberg på djupet i fjällmaraton och fjällöpning.

Trailrunning
podden
Trailrunning podden

med Elisabeth Hansson

Idre fjällmarton
podden
Idre fjällmaraton podden

med Per Forsberg

PlayPause
Slider
X
X