Planering inför nästa säsong

Året är snart till ända och vi kan se fram emot ett nytt kapitel, vända blad, se ny möjligheter etc. Årskiftet kan innebära många olika saker, men frågan är om du verkligen är redo för nästa år? Bara om du gjort en årsplanering! Det kan låta jobbigt eller för seriöst, men faktum är att alla har nytta av att reflektera över nästa säsong, oavsett ambitionsnivå. Det kan ge en större insikt i varför och hur du tränar, men framförallt ger det mycket inspiration att ta med in i 2019.

Vi har mycket att se tillbaka till under 2018, men det tar vi i ett senare inlägg. Nu fokuserar vi på vad som komma skall! Vi är otroligt peppade på säsongen 2019, för att vi tror att det kommer bli riktigt bra. Vi ska höja vår lägstanivå, tävla mer och träna mer. Men vi ska framförallt ha kul! Det är ju ändå grunden i varför vi håller på med löpning. Vi bröder har däremot en förmåga att sväva iväg i våra planer när vi pratar med varandra och har svårt att få ned något konkret på papper, vilket gör planeringen lite onödig. Det är mycket lättare att kunna följa planeringen eller se tillbaka på den om det faktiskt är nedskrivet!

Därför kommer vi att ta hjälp utav planeringsguiden här på trailrunningsweden.se. Den ger många bra tips att tänka på, och framförallt rätt verktyg till att strukturera upp din kommande säsong. Hur noggrann planeringen är bestämmer du såklart själv, men ett tips är att inte göra den för detaljerad. Vi kommer till exempel att följa den säsongsplanering som presenteras för att det upplägget på tävlings- och träningsperioderna stämmer bra för oss. Vi har sen en plan för vilka pass vi behöver göra för att få den träning vi behöver i de olika perioderna, men vi detaljplanerar inte varje vecka utan anpassar oss efter hur livet ser ut just då. En planering i detalj håller oftast inte då det övriga livet kommer emellan, men det är viktigt att tänka ut vilka pass som är nödvändiga för att du ska nå dina mål.

Vi har börjat kolla på vilka tävlingar vi ska springa nästa sommar, eller vilka utmaningar vi vill genomföra. Allt behöver nämligen inte vara en tävling, utan det kan vara en personlig utmaning för oss som vi vill genomföra också. Men, vi vill gärna ha tips! Vilket lopp eller utmaning har ni som vi ska vara med på! Kommentera gärna eller skriv till oss 🙂

Vi är också nyfikna på era planer! Vilka mål eller lopp har ni under 2019?

Foto: AXA Fjällmaraton

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Tvillingbröder som helst springer tillsammans och tränar för att prestera genom att uppleva. Vill inspirera fler till att våga utmana sig själva och ha löpningen som en naturlig del i vardagen.

Född: 1990

Kontakt: [email protected]

Mål: Anta större utmaningar och utvecklas varje år med en aktiv livsstil

Prenumerera på Trailrunning Swedens nyhetsbrev

Spännande lopp

lör24augalldayalldayFeatured2XU Idre Fjällmaraton12 km, 28 km, 45 kmRegion:DalarnaAnmälanDeltagare

lör24aug10:0016:00FeaturedStockholm Trail5 km, 10 km, 21 kmRegion:Stockholm

30aug(aug 30)09:0001sep(sep 1)15:00FeaturedIcebug Xperience West Coast Trail72 kmRegion:Bohuslän

lör14sepalldayalldayFeaturedÄngsö Trail Run6 km, 12 km, 25 km, 50 kmRegion:Västmanland

lör21sep11:00FeaturedVästgötaloppet trail7,5 km, 11 km, 17 km, 27 kmRegion:VästergötlandAnmälanDeltagare

27sepallday29alldayFeaturedSWEARE ÅRE TRAIL TOUR7 km, 14 km, 24 km, sprintRegion:JämtlandAnmälanDeltagare

lör28sep11:0016:00FeaturedÖved Trail5 km, 10 kmRegion:Skåne

lör05okt11:00FeaturedHärnö Trail9 km, 21 kmRegion:Ångermanland

lör12okt12:3015:00FeaturedRya Åsar Trail Run11,6 kmRegion:VästergötlandAnmälanDeltagare

lör26okt18:0020:00FeaturedNight Trail Run5 km, 10 km, 30 kmRegion:Stockholm

Senaste blogginläggen

 • Egentligen persade jag på halvmaraton i våras... Andreas Lundblad
  Läs mer
 • Vlog V33 - Spränger milvallen på loppet 6 Sjöar Tony Hoffstrom
  Läs mer
 • -Hur kan du springa utan klocka? Gunilla Kidmark
  Läs mer
 • Racerapport: Stranda Fjord Trail Race Peter Lindquist
  Läs mer
 • Vertical K Bo Johansson
  Läs mer
 • Swimrun på hemmaplan Linda Doktar
  Läs mer
 • Inför Idre Fjällmara Mikael Antonsson
  Läs mer
 • Pryltest - Coros Apex Niclas Bergqvist
  Läs mer
Se alla våra Inspiratörer

Löparresor med Trailrunning Sweden

Våra löparresor och träningsläger är speciellt skapade för traillöpare. Resornas fokus ligger på upplevelser och att upptäcka ny vacker natur, äventyrslöpning helt enkelt! Vi brukar säga att en träningsresa med Trailrunning Sweden är till för dig som är nyfiken, som vågar utmana dig själv och som tror att livet bara kommer en gång.Våra löparresor passar traillöpare på olika nivåer. Genom att erbjuda olika längder och hastigheter på löppassen, får både elitmotionären och den som mixar jogg med promenad sitt lystmäte. Alla får träning! För att få ut det bästa av resan är det dock bra om du orkar jogga ca 10 km.

uswe sandstone camp

previous arrow
next arrow
Slider

Trailrunning Sweden Store

Trailrunning Sweden Store är webbutiken som är helt specialiserad på en enda målgrupp - människor som älskar löpning i skog och berg. I Trailrunning Sweden Store har vi grejerna som höjer din traillöpning till nya sköna nivåer. Här hittar du bara det som gäller trailrunning. Vi har sållat bort allt annat. Här kan du känna dig trygg med att du får hjälp och råd från personer som verkligen kan traillöpning.

Specialist

trailskor

Löparkläder

kittad för äventyr

Ryggsäckar

Utmana mörkret

Pannlampor

Traillöparens alla

tillbehör

previous arrow
next arrow
Slider
X
X