Vad har 2020 att bjuda på då?

Jag har ju börjat detta nya år med gymkort, löpförbud och träningspass på trainern, vad är det som händer! För att inte bli lika deppig som vädret så väljer...

10 januari, 2020 |

Jag har ju börjat detta nya år med gymkort, löpförbud och träningspass på trainern, vad är det som händer! För att inte bli lika deppig som vädret så väljer jag ändå att se det som att jag nu har tid att lägga den grunden som kanske alltid behövts men aldrig prioriterats.

Tävlingsmässigt så har jag efter domen om löpförbud valt att planera om året lite. Då jag känt en stress att bli kvitt från skadan och snabbt komma tillbaka till träningen för att ge mig själv en chans att nå de högt uppsatta mål jag haft för Lavaredo.
Förhoppningen är att löpträningen ska kunna återupptas till fullo i slutet på februari - mitten på mars. Detta hade i bästa fall och utan bakslag från höften gett mig fyra månader träning. Då ska man också ha i minnet att sedan juni har jag sprungit väldigt sparsamt just på grund av höften. Att först ta sig tillbaka till någon sorts grundform och sedan toppa upp till att vara i bra form för att prestera på ett ultralopp kändes långt i från realistiskt.

Därför har jag och Sondre i samförstånd lagt en start på Lavaredo på is. Det blir en DNS redan nu, vi satsar på en stark höstsäsongen då jag kommer springa två för mig helt nya lopp! Detta kommer ge mig ett större lugn till rehaben och slippa stressa igång löpningen för tidigt och kanske förstöra ännu mer. Det kommer också ge mig en hel sommar med bra träning.

Så första stora loppet för 2020 blir den 4 september i Schweiz. Ultra 3 Passes är en del av Ultra Tour Monte Rosa-helgen och bjuder på 100 kilometer och 6400 höjdmeter.

Med start i Italien tar man sig sedan genom ett till synes helt magiskt landskap innan man kommer tillbaka till Schweiz för målgång. Jag har väldigt goda minnen från den gången då jag sprang Matterhorn Ultraks och är väldigt taggad på att återvända till Schweiz.
Årets andra storlopp går den 17 oktober och då bär det av till Turkiet för att springa Cappadoccia Ultra Trail. 120 kilometer, 3700 höjdmeter runt den turkiska staden Ürgüp.

Några mindre lopp finns också på kalendern, Ursvik Ultra 45km och Aros Marathon 50km men jag hoppas kunna utöka med några till då denna nya planering lämnar en hel del mer utrymme för lopp på hemmaplan under sommaren. Vilka lopp måste jag absolut kolla in?

 

Senaste blogginläggen

  • Pryltest - Craft Nordlite Ultra / Pure Trail Niclas Bergqvist
    Läs mer
  • Men. Du är väl aldrig sjuk? Andreas Lundblad
    Läs mer
  • Att komma dit man är Malin Tidqvist
    Läs mer
  • 10 månader mot 10 mil - my experience Sara Costa
    Läs mer
Se alla våra Inspiratörer

Löpargrupper

För dig som vill upptäcka nya stigar på hemmaplan - ihop med andra.

Outnorth Trailtour

Vilka är landets bästa traillöpare över säsongen 2024? Vilket är det starkaste teamet? Från stränder, via klippor och fjäll till djupa skogar.

Trails of SWE c/o Dacia

Trails of SWE c/o Dacia är 4 lopp, 4 naturtyper, 4 sätt att uppleva vårt fantastiska land. Och 4 sätt att få använda hela din kapacitet, att våga vara grym.

Guider utrustning

Få hjälp inför ditt köp av skor, pannlampor eller löparryggsäck. I samarbete med Outnorth.

Trailkalendern

På fjället, längs havet, i skogen. Här hittar du alla svenska traillopp i en kalender.

Shop

Snyggkläderna, presentkort och löpargrupperna

Trailrunning Sweden AB
Hästtorget 6, 312 30 Laholm
VAT-nr SE559145416901
Email: [email protected]


Lägger till i kundvagnen

  • x
X
X