Vad har 2020 att bjuda på då?

Jag har ju börjat detta nya år med gymkort, löpförbud och träningspass på trainern, vad är det som händer! För att inte bli lika deppig som vädret så väljer jag ändå att se det som att jag nu har tid att lägga den grunden som kanske alltid behövts men aldrig prioriterats.

Tävlingsmässigt så har jag efter domen om löpförbud valt att planera om året lite. Då jag känt en stress att bli kvitt från skadan och snabbt komma tillbaka till träningen för att ge mig själv en chans att nå de högt uppsatta mål jag haft för Lavaredo.
Förhoppningen är att löpträningen ska kunna återupptas till fullo i slutet på februari – mitten på mars. Detta hade i bästa fall och utan bakslag från höften gett mig fyra månader träning. Då ska man också ha i minnet att sedan juni har jag sprungit väldigt sparsamt just på grund av höften. Att först ta sig tillbaka till någon sorts grundform och sedan toppa upp till att vara i bra form för att prestera på ett ultralopp kändes långt i från realistiskt.

Därför har jag och Sondre i samförstånd lagt en start på Lavaredo på is. Det blir en DNS redan nu, vi satsar på en stark höstsäsongen då jag kommer springa två för mig helt nya lopp! Detta kommer ge mig ett större lugn till rehaben och slippa stressa igång löpningen för tidigt och kanske förstöra ännu mer. Det kommer också ge mig en hel sommar med bra träning.

Så första stora loppet för 2020 blir den 4 september i Schweiz. Ultra 3 Passes är en del av Ultra Tour Monte Rosa-helgen och bjuder på 100 kilometer och 6400 höjdmeter.

Med start i Italien tar man sig sedan genom ett till synes helt magiskt landskap innan man kommer tillbaka till Schweiz för målgång. Jag har väldigt goda minnen från den gången då jag sprang Matterhorn Ultraks och är väldigt taggad på att återvända till Schweiz.
Årets andra storlopp går den 17 oktober och då bär det av till Turkiet för att springa Cappadoccia Ultra Trail. 120 kilometer, 3700 höjdmeter runt den turkiska staden Ürgüp.

Några mindre lopp finns också på kalendern, Ursvik Ultra 45km och Aros Marathon 50km men jag hoppas kunna utöka med några till då denna nya planering lämnar en hel del mer utrymme för lopp på hemmaplan under sommaren. Vilka lopp måste jag absolut kolla in?

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Stockholmsbaserad prylnörd som gillar att testa gränserna med långa lopp och höga toppar. Tränar just nu för Lavaredo Ultra Trail. Skriver om träningen och valen på vägen mot målet.

Född: 1985

Kontakt: n[email protected]

Mål: Uppleva naturen så mycket jag kan tillsammans med mina löparskor

Motto: Om drömmar inte skrämmer så är dom inte stora nog

Prenumerera på Trailrunning Swedens nyhetsbrev

Spännande lopp

sön15maralldayFeaturedÅhus TrailRun5 km, 10 km, 21 kmLandskap:Skåne

sön15mar07:0015:00FeaturedEdsvidsleden Trailrun14 km, 28 km, 56 kmLandskap:Västergötland

sön19apralldayFeaturedIsaberg 50010,5 kmLandskap:Småland

lör09majalldayalldayFeaturedKolmårdstrailen0,5 km, 6 km, 10 km, 21 kmLandskap:Östergötland

sön17majalldayalldayFeaturedIcebug Backyard Trail Spring Edition6 km, 16 kmLandskap:Göteborg

lör22aug04:0019:00FeaturedIdre Fjällmaraton12 km, 28 km, 45 km, 84 kmLandskap:DalarnaAnmälanDeltagare

04sepallday06alldayFeaturedIcebug Xperience West Coast Trail74 km (23 km + 29 km +22 km)Landskap:Bohuslän

Senaste podcasts

Senaste blogginläggen

 • Spring med vilken kropp du vill! Peter Lindquist
  Läs mer
 • In i vinternatten igen Bo Johansson
  Läs mer
 • Förenkla vardagen med matkasse Fanny Ahlfors
  Läs mer
 • De viktigaste inläggen är svårast att skriva Andreas Lundblad
  Läs mer
 • Motivation saknas! Fysparet
  Läs mer
 • Nytt distansrekord! Malin Tidqvist
  Läs mer
 • Gott Nytt Träningsår! Gunilla Kidmark
  Läs mer
 • Vad har 2020 att bjuda på då? Niclas Bergqvist
  Läs mer
Se alla våra Inspiratörer

Löparresor med Trailrunning Sweden

Våra löparresor och träningsläger är speciellt skapade för traillöpare. Resornas fokus ligger på upplevelser och att upptäcka ny vacker natur, äventyrslöpning helt enkelt! Vi brukar säga att en träningsresa med Trailrunning Sweden är till för dig som är nyfiken, som vågar utmana dig själv och som tror att livet bara kommer en gång.Våra löparresor passar traillöpare på olika nivåer. Genom att erbjuda olika längder och hastigheter på löppassen, får både elitmotionären och den som mixar jogg med promenad sitt lystmäte. Alla får träning! För att få ut det bästa av resan är det dock bra om du orkar jogga ca 10 km.

Trailresa Tjeckien

Löparweekend Sälenfjällen

Idre Fjällmaraton
buss & boende

previous arrow
next arrow
Slider

Trailrunning Sweden Store

Trailrunning Sweden Store är webbutiken som är helt specialiserad på en enda målgrupp - människor som älskar löpning i skog och berg. I Trailrunning Sweden Store har vi grejerna som höjer din traillöpning till nya sköna nivåer. Här hittar du bara det som gäller trailrunning. Vi har sållat bort allt annat. Här kan du känna dig trygg med att du får hjälp och råd från personer som verkligen kan traillöpning.

Specialist

trailskor

Löparkläder

kittad för äventyr

Ryggsäckar

Utmana mörkret

Pannlampor

Traillöparens alla

tillbehör

previous arrow
next arrow
Slider
X
X