Icebug Xperience - West Coast Trail "Wood and Island"

Icebug Xperience West Coast Trail, Icebugs tredagarsevent ute i Bohuslän, kunde trots allt arrangeras även i år! Med justeringar av antal löpare ute på banorna, tre etapper igång samtidigt och med ultraloppet redan på torsdagen fick vi vår efterlängtade upplevelse – lång löpning längs västkustens klippor, skogar och strandängar. Jag sprang en etapp av de ...

11 september, 2020 | ,

Trail- och ultralöpare som njuter med alla sinnen under alla årstider. Kryddar löpningen med spännande ultrautmaningar där upplevelsen är i fokus

Kontakt: [email protected]

Mål: Jag vill inspirera alla människor till att uppleva det unika med traillöpning, att de ska få njuta och glädjas över löpningen utan krav på distans eller fart.

Motto: Löpning är glädje!

[caption id="attachment_33683" align="alignnone" width="720"] Vy från västra delen av Bohus Malmön[/caption]

Icebug Xperience West Coast Trail, Icebugs tredagarsevent ute i Bohuslän, kunde trots allt arrangeras även i år! Med justeringar av antal löpare ute på banorna, tre etapper igång samtidigt och med ultraloppet redan på torsdagen fick vi vår efterlängtade upplevelse - lång löpning längs västkustens klippor, skogar och strandängar.

Jag sprang en etapp av de tre, den som startar på Bohus Malmön och slutar i Hovenäset. 24 km som bjuder på Bohusläns olika naturtyper, små kustsamhällen och gamla stenbrott. Det var också lite terapi för mig att springa just den sträckan eftersom det var här jag bröt förra årets ultra, då sprang vi från norr till söder och i år från andra hållet, men jag skulle få passera just den där bryggan som jag då efter 62 km blev sittande på och inte orkade fortsätta. Vill du läsa min race report från förra året finns den HÄR.

[caption id="attachment_33684" align="alignnone" width="655"] Bild från Icebug Xperience[/caption]

Min familj hade sommarstuga i Brastad när jag växte upp och pappa styrde ofta den lilla motorbåten till Bohus Malmöns yttersta klippor för att vi skulle få bada. Varma sommardagar låg det båtar förtöjda vid varje liten vik men han hittade alltid någon fin plats för oss att lägga till. Nu såg jag fram emot att få springa här och följa kustlinjen på land.

Eftersom jag sprang Open Track, utan nummerlapp och tidtagning, kunde jag starta strax efter de snabbaste damerna. Bland dem fanns Tove Alexandersson (orienteraren, skidorienteraren och skimoåkaren) och Anna Jönsson Haag (fd professionell skidåkerska). Det var häftigt att se dem sätta fart och ge sig av på banan, grymt starka!

[caption id="attachment_33685" align="alignnone" width="725"] Tove och Anna först över startlinjen! De kom även först i mål.[/caption]

Banan slingrade sig genom samhället och ut på Soteleden, en fint markerad vandringsled som man kan följa på egen hand. Över berg, grusvägar och ut på de öppna klipporna. Små regnskurar blåste förbi och vågorna skummade vitt när de slog upp och doften av salt och frisk västkust fyllde mig. Där i vinden trivdes jag!

[caption id="attachment_33686" align="alignnone" width="712"] Vind, vågor och saltstänk, hur underbart?![/caption]

Från västra spetsen på ön sprang vi norrut, över slät granit, över ljungtuvor och resterna av gamla stenbrott. Genom björnbärsbuskage på smala stigar och förbi de sötaste små fiskebodarna.

[caption id="attachment_33687" align="alignnone" width="720"] Så mysigt![/caption]

Sträckan på Bohus Malmön blev nästan 11 km och vid färjeläget stoppades tidtagningen för de tävlande. Jag pausade min klocka också och passade på att äta och dricka vid energistationen. Jag hade kommit ikapp några av tjejerna framför och det var mysigt att kura ihop sig i den lilla pasagerarhytten på färjan tillsammans med dem. De lite tröttare i benen eftersom de sprang drygt två mil dagen innan men glada och entusiastiska ändå.

[caption id="attachment_33688" align="alignnone" width="720"] Lite vila under färjeturen över till fastlandet.[/caption]

Framme på fastlandet startade jag klockan igen och sprang längs bilvägen upp och tog sedan in höger för att så småningom komma in i Bua naturreservat med en underbar ljunghed. Ljungen hade precis blommat färdigt men ändå kunde man ana den lila färgen.

[caption id="attachment_33689" align="alignnone" width="671"] Bua naturreservat[/caption]

På färjan hade jag blivit kall och tagit på mig löparjackan, här blev jag snabbt jättevarm och fick stanna och ta av mig igen och för en stund hade jag sällskap av två tjejer. Jag springer gärna ensam bitvis under ett lopp, det kan vara skönt att vila i sitt eget tempo och sällskap men det är också väldigt roligt att ha någon att prata med och dela upplevelsen med!

Banan gick fram till den lilla hamnen i Örn och bryggan där jag bröt loppet förra året. Jag minns att jag var helt urlakad, trött och törstig och att det just här fanns en extrainsatt energistation pga den ovanligt varma loppdagen. Det borde ha betytt att jag skulle fyllt på med energi och vätska, kanske vilat lite men sedan satt fart mot färjan och den sista milen på Bohus Malmön. Men istället blev jag sittande på bryggan och avslutade loppet. Nu var jag här igen, med pigga ben och klara tankar. En helt annan upplevelse men det var lika vackert som jag mindes det.

[caption id="attachment_33690" align="alignnone" width="720"] Bryggan i Örn[/caption]

Härifrån till målet i Hovenäs kände jag igen mig. När jag sprang här förra året var varje höjd, berg, skog och kohage väldigt långa och jobbiga att forcera. Nu med stark och pigg kropp kändes det så lätt. De gröna strandängarna precis bredvid vattnet, de vackra gamla slitna sjöbodarna, solens värme, ja allt var precis så där fantastiskt som jag hoppades. Banan var tydligt markerad hela vägen och jag hade även laddat ner rutten i klockan så det var enkelt att hitta rätt bland bergsknallar och skogspartier.

[caption id="attachment_33691" align="alignnone" width="720"] Ibland leder stigen in i tunnlar av växtlighet.[/caption]

Målet närmade sig, klockan räknade ner kilometer och jag sprang uppför den sista backen till mål. Funktionärer jublade men annars var det ju ingen publik och de löpare som startat före mig och gått i mål satt och åt sin lunchbox. Medaljen hämtade jag ut senare i tävlingscentrum i Ramsvik tillsammans med Icebug Xperience t-shirt och kåsa.

[caption id="attachment_33692" align="alignnone" width="720"] Drygt 23 km visade min klocka, hade jag genat någonstans?[/caption]

Det här året hade Icebug varje dag fördelat löparna på de tre etapperna, bussat dem till de olika startpunkterna vid olika tider och hämtat dem vid målen, allt för att det inte skulle vara för många deltagare på banan samtidigt. Och fast det blev ett logistiskt mer avancerat arrangemang lyckades Icebug ändå skapa äventyr och gemenskap längs banorna. Har du ännu inte sprungit Icebug Xperience har du verkligen något att se fram emot! Etapperna är drygt 20 km varje dag, på ultradistansen springer man alla tre i en följd, ca 82 km, och du väljer själv vilken fart du vill ha. Bara springa, gå/springa eller bara gå, valet är ditt.

[caption id="attachment_33693" align="alignnone" width="720"] Icebugs popup-butik i tävlingscentrum i Ramsvik[/caption]

Jag sprang i Icebugs nya modell Capra, vilket passade ovanligt bra eftersom den är utvecklad i samarbete med tour-vinnaren Tove Alexandersson. Den är framtagen just för berg och stenig löpning, samtidigt som mönstret i sulan greppade fint i leran på stigarna.

[caption id="attachment_33694" align="alignnone" width="720"] Capra på stenbrottslämningar[/caption]

Tack Icebug för ännu en oförglömlig löparupplevelse! Tack alla positiva funktionärer och glada löpare! Så roligt det är att springa traillopp!

[caption id="attachment_33695" align="alignnone" width="720"] Icebug Xperience West Coast Trail vackra medalj.[/caption]

Prenumerera på Trailrunning Swedens nyhetsbrev

Senaste blogginläggen

 • ÖtillÖ World Championship 2021 - del 2 Linda Doktar
  Läs mer
 • Pryltest - Adidas Terrex Speed Pro SG Niclas Bergqvist
  Läs mer
 • Racerapport: Järvens bana Salming Idre Fjällmaraton! Peter Lindquist
  Läs mer
 • En skada kommer alltid i fel tid men låt inte det hindra äventyret Janne Svärdhagen
  Läs mer
 • Att börja om från början Tony Hoffstrom
  Läs mer
 • Val d'Aran 2021 Anna Carlsson
  Läs mer
 • Felspringspolitik. Och en terapeutisk rapport från Mora Trail Andreas Lundblad
  Läs mer
 • Äntligen måndag, äntligen Trailrunning Sweden-löpgrupp! Gunilla Kidmark
  Läs mer
Se alla våra Inspiratörer

Vi är sociala

Följ våra kanaler

#trailrunningsweden

Share the passion of trail

Kände att jag missade Hovs Hallar när vi var i Torekov och tältade i sommar. Sprang Skåneleden Etapp 16 (Båstad - Hovs Hallar) tur och retur idag. Väldigt fin etapp och stundtals riktigt teknisk. Hovs Hallar blir man verkligen tagen av. Kommer bli fler besök.

#hokafans #hokaoneone #timetofly #mafatespeed3 #salomonrunningswe #salomonruning #paceonearth #visithalland #trailrunningsweden
...

Lördagslöpning på Halleberg med ett härligt gäng.
Fina stigar och fina utsikter.
#trailrunning #trailrunningsweden #umarasports #salomon #vargönstrailrun
...

Snackrunda längs kusten idag. Tur för mina elever att jag inte undervisar engelska…allra helst samtidigt som jag springer och flåsar som en TBC-patient 😳🤯🤐 #timetoplay #fueledbyumara #salomonsverige #umarasports #trailrunninggotland #wisbyultralöparförening #gotlandultramarathon #trailrunning #ultrarunning #trailrunningsweden #gotlandtrailrun ...

Ravito 💦 rapide par June ✨
📸 coco_cook25
-
-
-
followourtrack ✅
fouleesbesancon ✔️
wgtn_the_crew ✔️
#activeplus4u
#compressport
#compressportrun
#compressportfrance #followourtrack
#compressportswitzerland #partagetontrail
#training #trailrunning #trailer #trailrunners #trailrunningviews #trailrunninglife #trailruns #trailrunningsweden #loverunning #runers #run
#running #runer #irun4ultra #runnersneed #photooftheday #sport #goodtraining #courir #runners_of_insta #samoenstrailtour2021
...

Trailsnack

Vårt diskussionsforum på Facebook

 

50 minutes ago

Magnus Rabe säkrar seger även i Black River Run (BRR) och befäster sig som Sveriges bästa 💯 miles traillöpare genom att vinna samtliga tävlingar i "The-Swedish-100-Miles-Challenge" 🎩🥇🎉
Detta blir en rejäl putsning av totaltiden som troligen kommer stå sig länge 💪🏻😃
Heja Magnus!!! 🏃🏼‍♂️

https://facebook.com/100057114018014/posts/…Inatt säkrade Magnus Rabe segern i BRR 💯 miles med 33 min marginal till 2:an Martin Scharp.
Magnus tar med detta även hem den sista deltävlingen i "The Swedish 100 Miles Challange" och vinner därmed samtliga deltävlingar. Han putsar därmed det tidigare sammanlagda rekordet med god marginal.
Vad det nya rekordet lyder och hur mycket kapning av det gamla rekordet det blir får vi återkomma med när detta står klart.
Stort Grattis Magnus, vilken uppvisning!!!
👏🏻👏🏻👏🏻🏃🏼‍♂️🎉🎉🎉😃
Sluttid i årets BRR:
160,00 km; 14:52:51; 5:35 min/km 🥇

Liveresultat under loppet:


Grand Slam:
http://blackriverrun.se/TheSwedish100milesChalleng…;
... Se merSe mindre

Magnus Rabe säkrar seger även i Black River Run (BRR) och befäster sig som Sveriges bästa 💯 miles traillöpare genom att vinna samtliga tävlingar i The-Swedish-100-Miles-Challenge 🎩🥇🎉
Detta blir en rejäl putsning av totaltiden som troligen kommer stå sig länge 💪🏻😃
Heja Magnus!!! 🏃🏼‍♂️

https://www.facebook.com/100057114018014/posts/303000301613768/?d=n
22 hours ago

Jag undrar över hur ni torkar era skor?

Mina skor är nästan alltid våta efter turen, dvs de behövs torkas.

Jag har ett par Salomon Speedcross 4.

Jag brukar ta en morgontur fyra/fem dagar i veckan på ca 7/8 km, dvs jag springer på smala skogsstigar med stenar rötter mm (mina fötter blir blöta när jag springer i genom gräs med dagg!).

När jag startar min tur vill jag göra det med torra fötter.
... Se merSe mindre

Kommentarer på Facebook

Du skulle säker vinna på att ha två par skor. Bra att variera sig när man springer lite mer.

Ta ut innersulan och tryck i tidningspapper direkt efter turen. Ta bort pappret efter ett par timmar eller när du kommer från jobbet. Låt lufttorka över natten.

Tar ut sullan. I mer smellwell kuddar

Köp en skotork. De som blåser varmluft blir inte så varma att skorna tar skada, och om man ställer timern så är man ju i kontroll även om man är orolig

Säkert helt obra för skorna men jag sliter ofta ut dem oavsett och i skogen känns dämpning rätt skit samma. Jag ställer alla blöta skor på elementet i hallen.

Jag tar ut sulorna och matar i tidningspapper. Byter papper efter en timme. Torrt dagen efter även om skorna varit dyngsura.

Tycker det är skönt med halvtorra skor, format sig bättre på foten. I synnerhet på stig och i obanad terräng är det skönt.

Gör inte som jag och kör in en hårtork i skorna. Hårtorken blev överhettad och motorn smälte sönder.🙈😬

Skotork!

Skotork, 3 skor vxl mellan.

Luftar dem ute först, ur med innesulan bara. Sedan kör jag med en skotork från Jula som har 4 rör, ett utblås vid hälen och ett utblås i tåboxen och låg värme så torkar de skonsamt. Kör samma rutin när jag tvättar skorna, tvättar tre par just nu i en hink med ättika och vatten för att få dem luktfria och fräscha.

Skotork. Har hört att det inte är bra för skorna men det är väldigt effektivt 😁

Kör också skotork. Jag använder den här, som inte blir särskilt varm (lätt ljummen möjligtvis), mer som en fläkt. Torkar över natten ungefär. Har inte sett några negativa effekter hittils. www.decathlon.se/skotork-therm-ic-id_8330888.html

Jag sköljer skorna och använder nagelborste som tar bort smutsen. Sedan till skotorken. Låter kanske besvärligt men tar inte mer 2-3 minuter. Torken går varm flera gånger i veckan och hållit i många år. Har en billigare variant som liknar denna. Brukar trycka i två slangar i varje sko. www.biltema.se/hem/skovard/skotorkar/skotork-2000044312

Tar oftast bara ur sulorna och låter de självtorka. En gång per månad tvättar jag dom med såpa i ljummet vatten. Är de dyngsura köra jag en klassiskt skotprk med 4 snablar. Har även en tork som denna (bild) som jag lägger skorna på, uppochner ibland. 400W

Jag tar ut innersulan, hänger den på tork och sedan i med klassiska pjäxvärmare/pjäxtorkare. Vet inte om det är bra eller dåligt för skorna men de torkar fort.

Jag fick med uv-värmare med ett par kängor jag köpte och stoppar i dem i skorna direkt. De är suveräna. Sök på genzo skotork 👍

En riktigt gamnal skotork som blåser runstempererad luft gör jobbet hemma hos mig. Den är från 90-talet och har funkat till barnskor och löparskor sedan dess. En bra investering! 😊

View more comments

23 hours ago

Jag behöver skotips. Jag springer nu i ett par Altra Superior på kortare rundor och Asics GEL-Trabuco 9 på de längre. Älskar mina Altra men gillar inte Asics. Dels för att det är dålig kvalitet men också för att dom inte riktigt passar min fot.
Så jag skulle alltså behöva ett par andra skor med lite mer dämpning än Altra Superior för mina långrundor. Jag har testat Altra Lone Peak men tror att jag behöver några med lite högre drop. Jag har ett krav och det är att dom ska passa mina breda "ankfötter" :-). Det är ju delvis därför jag gillar Altra så mycket. För att alla tår får plats.
... Se merSe mindre

Kommentarer på Facebook

Har du testat Topo?

+1 på Topo Athletic. Footshape och med lite dropp 0-5 beroende på modell.

Jag har samma behov som du. Ankfötter med behov av dämpning och drop. (Dessutom storlek 36, vilket är extra svårt att få tag på 🙁). Jag hade ett par Inov8 Parkclaw som jag älskade. Lagom drop, superbred tåbox, skön dämpning men ändå ”markkontakt” och jättebra grepp på alla underlag. MEN skon slets ut på tok för snabbt. Sulan var intakt, men tyget utvändigt och invändigt blev sönderslitet på nolltid. Inte prisvärda med andra ord. Sedan har jag klickat hem och provat ett antal skor som enligt tester och beskrivningar ska vara breda men inte är det… Något par som passat på foten, men inte passat min löpstil (landar på fram-/mellanfot). Till sist fastnade jag för Salomon Speedcross 5 Wide, men blev besviken för att de har uselt grepp på trädrötter. Sedan har jag även köpt ett par Merrell Moab Speed gtx på rea. Tänkte de kunde vara varma och sköna när snögloppet kommer. De är rymliga och sköna, men dålig löpkänsla! Känns klumpiga att springa i, så de används nu för skogspromenader. På väg springer jag i mitt fjärde par (tror jag) Hoka Clifton Wide. Provade Hoka Speedgoat för terräng, men de var för smala. Någon här i gruppen tipsade mig nyligen om Hoka Evo Jaws. Det kanske blir nästa att testa. Lycka till!

Måste rekommendera norda 001, aningen bredare än speedgoat framtill men känns inte alls lika klumpiga betydligt med dämpning än Salomon, ruskigt bra grepp också. Tyvärr snordyra men dom verkar ha en betydligt bättre livslängd än dom flesta skor och är bättre för miljön än dom flesta👍

Om du gillar Altra så ta ett par med lite mer dämpning och stoppa in en hälkil. Fick tipset om hälkil efter att ha sålt mina splitternya Lone Peak på grund av smärta när jag sprang även korta sträckor (ovan med 0 drop). Nu har jag sprungit även längre rundor med Superior och hälkil och det var 👌🏼.

Om du väntar till oktober kanske New Balance Fresh Foam More Trail V2 vore ett alternativ. Asfaltsvarianten av denna modell är snormjuk utan att man sjunker ned i den och har väldigt bred tåbox för att vara av traditionell form. 4 mm drop.

Altra olympus, super sköna för långa rundor

Topo

Säger som andra, Topo. Jag har bara haft de hemma för test, upplevde det som jäkligt sköna, men lite klumpiga. Sprang dock aldrig med dom, då jag kände ganska omgående att de skulle returneras. Bikester.se har Topo.

1 day ago

Tar gärna emot tips på bra skor att använda när det är blött i spåren. Då sten och rötter blir väldigt hala. ... Se merSe mindre

Kommentarer på Facebook

Kolla VJ Sports skor. De har absolut bästa greppet! Här finns några modeller. Jag gillar XTRM. trailrunningsweden.se/utrustning/trailskor/vj/

VJ's är helt underbara på slirigt underlag - Jag kör med VJ Ultra när det bjuds på lite brötig terräng. www.vjsport.fi/se/ultra.html

Icebug har skor med bra grepp.

Jag köpte Topo, deras Ultra terräng med bred tåbox, testat på hala klippor och stenar , funkar bra.

Altra Lonepeak eller King

Har sprungit i otaliga sorters skor och bäst grepp hittills utan metalldubb har VJ erbjudit. Makalöst bra grepp på blöta stenar, rötter och spångar. Icebug kommer stark tvåa. Tråkiga är bara att har man väl testat ett par skor med bra grepp, så får man otroligt svårt att gilla andra skor efteråt när man märker hur halkiga de är i jämförelse.

Då är det låg sula som gäller👍 Föreslår Icebug spirit 8, hårdare stabilare sula, underbart grepp. VJ Intgrator. Mjukare sula underbart grepp. Mvh orienterare

+1 på VJ; har XTRM, MAXx och Spark. XTRM och spark har lägre drop och aggressivare sula, XTRM och MAXx har rockplate samt kevlar i ovantyget, XTRM lite smalare läst. Spark är nyaste trailmodellen och lättast, XTRM populär bland swimrunners. Springer Max 20k med XTRM och Spark, 15 och uppåt i MAXx. Ultra har jag provat på, och den har klart mest dämpning. På hala stockar biter dock inget gummi, så alternativ 1 är att lära sig hoppa över, alternativ 2 att köra heldubbat och alternativ 3 att skruva i 1-2 dubbar mitt under sulan - ungefär vid hålfoten.

Jag säger också VJ ultra eller icebug 😀

Altra mt 2, vibram sula. Har aldrig halkat med dom

Använder mina dubbade vinterskor ibland, funkar kanon när det är blött och rötter.. på sten får man fäste oxå... ibland.. inte😃

Jag tycker Saucony Peregrine funkar bra på allt utom is

View more comments

7 days ago

Efter att ha sprungit runt i skogen med mina gamla Salomon skor (dålig sula) så känner jag att det är dags att införskaffa sig ett par nya.

Jag har tittat på Salomon Speedcross 5 (med eller utan Goretex) & Salomon Wild Wildcross.

Någon som har erfarenhet av dessa skor? Jag springer till 90% i skogen så behöver ett par skor som klarar av leriga, blöta & lite tuffare underlag!
... Se merSe mindre

Efter att ha sprungit runt i skogen med mina gamla Salomon skor (dålig sula) så känner jag att det är dags att införskaffa sig ett par nya.

Jag har tittat på Salomon Speedcross 5 (med eller utan Goretex) & Salomon Wild Wildcross.

Någon som har erfarenhet av dessa skor? Jag springer till 90% i skogen så behöver ett par skor som klarar av leriga, blöta & lite tuffare underlag!

Kommentarer på Facebook

Välj bort Goretex så mår fötter och skor bättre. Och miljön.

Är inne på mitt 3:e par speedcross 5, är supernöjd och dom passar min fot och mitt löpsteg perfekt 🤩

Kolla in cross. Lägre drop. Grymt bra sula. De har gjort cross 2 lite längre. Både ettan o tvåan finns där ute.

Jag springer med speedcross och det funkar fint. 👍 jag har inte goretex då jag föredrar att vatten kan ta sig ur skon och inte bli tung. Jag springer i sån terräng så blöt blir skon hur som helst.

Speedcross 5 är utmärkt till hundpromenader (och faktist till cykling också) men rätt kass som löpsko. Gäller både med och utan goretex. Tidigare modeller var bättre. Kolla in Cross pro istället, bättre markkontakt.

köpte speedcross för löpning blev en "vanlig sko" då jag inte tyckte om den som löparsko. Jag har använder Salming eller Icebug. Men viktiga är inte vad andra tycker. Känner man att skon sitter bra och du LITAR på den när det gäller fäste på underlag så ska man välja den skon.

Jag har speedcross 5 utan gortex och är supernöjd. 👍😊

Har speedcross 5 och tycker om dem i grov terräng, inte för grusväg eller asfalt, då är de inte bra och slits fort. Köpte speedcross utan Goretex den här gången och jag blir blöt om fötterna, förra paret var äldre modell speedcross med goretex och höll mig nästan alltid torr om fötterna.

Har speedcross 5 och gillar dem! Mitt andra par. De sitter bra på foten och är trygga att springa med på de flesta underlag. Jag bytte från hoka speedgoat, ett märke som jag hade haft i 2 år, då jag behövde mer drop för ena hälens skull. Salomons drop är 10 mm medan hokas är 4 mm. Gore-tex är för min del helt onödigt. Jag blir blöt om fötterna om det är blött men jag fryser inte av det och blir ändå svettig inifrån. Men, jag har förstått att de som springer i snöslask uppskattar Gore-tex. Det är ju kallare då och man blir kanske inte lika varm inifrån.

Inget GT! Blir aldrig torrt om det kommer in väta. Utan GT så torkar det snabbt och är mycket mer ventilerad att springa i.

Jag är besviken på Speedcross 5 tycker de är snorhala på trädrötter.

View more comments

2 days ago

Maken överraskade helt spontant med en lättviktspannlampa inför vintern!

Jag googlade bums efter reflexbanor i Skatås/Göteborg, men hittade bara inlägg från 2018 som senast.

Tips på reflexbanor som är ”aktiva” nu?
... Se merSe mindre

Maken överraskade helt spontant med en lättviktspannlampa inför vintern! 

Jag googlade bums efter reflexbanor i Skatås/Göteborg, men hittade bara inlägg från 2018 som senast. 

Tips på reflexbanor som är ”aktiva” nu?

Kommentarer på Facebook

reflexbanor.com GMOK’s reflexrunda i Skatås är aktiv.

Tjoloholms slott brukar ha en fin runda på ca 6km

Om du orkar ta dig till Trollhättan så har vi en jättefin reflexbana här. Går att springa både som 7km och 11km.

Tjolöholms slott som nämnt ovan har en supertrevlig runda. Sedan har du reflexbana i Skatås över Getryggen mm, lite svårt att förklara men man kan komma in på den från Bertilssons parkering t.ex.. Du har också en bana som utgår från Herkulesgården och går över Rambo mosse mm men har för mig att den är 9 km och inte bara 4 km som det står på kartan ovan (kan vara en förlängning). I gruppen FK Herkules kan man säkert fråga om mer info. Rundan vid Finnsjön är nice också, kuperad men fin (finns på kartan/siten ovan).

Ta kontakt med närliggande orienteringsklubb. De flesta har reflexbanor ute. 😊

Lackarebäck o Herkules är utmanande, tekniska reflexbanor i Mölndal. Rekommenderas!

2 days ago

Hej.

Har en tanke att besöka Ljungdalen och Storsjö snart. Vet någon om någon enklare trailbana i närheten?
... Se merSe mindre

Poddar

Här samlar vi alla för Trailrunningpodden och Idre Fjällmaratonpodden. Trevlig lyssning!

 

Strava

Gå med i Trailrunning Swedens klubb på Strava och peppa ihop!

 

En av Sveriges mest meriterade löpare, @idanilssi är tillbaka efter långdragna skadebekymmer. https://trailrunningsweden.se/2021/07/19/ida-nilsson-jag-orkar-vara-trott-lange/

Löpargruppen i Göteborg-Härryda - vilken dundersuccé. Fullbokad inför hösten med 50 löpare på nån timme. https://trailrunningsweden.se/lopargrupper/goteborg-harryda/

Fem tjejer tycker till om nya MOAB FLIGHT från Merrell. https://trailrunningsweden.se/2021/06/10/moab-flight/

Intervju med Sebastian Ljungdahl. https://trailrunningsweden.se/2021/06/04/fran-oldrickare-till-skyrunner/

Jämn kamp mellan Fredrik Bakkman och Sebastian Ljungdahl i @skatasryggar . Karin Nilsson vann damklassen.

Efter positiva besked kring höstens motionslopp har det lagts till många spännande lopp i Trailkalendern. https://trailrunningsweden.se/trailkalendern

Nyhetsbrev

Prenumerera på våra nyhetsbrev och få tillgång till specialerbjudanden.

 

Meny

X
X