Behöver tomten hjälp? Böcker om runstreak, mat, träning, upplevelser och njutning!

Här får du tre fantastiska böcker om löpning. Lite olika inriktning men med den gemensamma nämnaren att löpning är glädje, njutning och lycka. På ditt sätt, där du är.  Runstreak...

16 december, 2019 |
Frostig morgonlöpning

Här får du tre fantastiska böcker om löpning. Lite olika inriktning men med den gemensamma nämnaren att löpning är glädje, njutning och lycka. På ditt sätt, där du är. 

Runstreak - att springa varje dag

Runstreak - att springa varje dag av Daniel Karlsson, Whip Media

Det här är en härlig inspirationsbok både för inbitna löpare och för alla som skulle vilja, men ännu inte vågat, bli löpare. Daniel som arbetar som trollkarl avslöjar här sitt kanske största nummer, träningstrolleri!

Runstreak, att springa varje dag. Är det inte farligt? Hur långt springer du? Springer du när du är sjuk? För en del människor kan det vara provocerande att jag springer varje dag, berättar Daniel. Att de dövar sitt eget dåliga samvete angående träning genom att berätta hur hysteriskt och fanatiskt det är. När runstreak egentligen, om den sker i samklang med kroppen, är en konsekvens av en sund inställning till daglig rörelse. För att räknas som runstreak ska man springa i valfri hastighet, minst en mile, 1,6 km, varje dygn. Många löpare har även lagt till regeln om minst 20 minuters löpning, men Daniel håller sig till 1,6 km för att det enkelt ska passa in i vardagslivet med jobb och familj.

I boken berättar Daniel om hur han förändrade sin syn på träning och framförallt synen på löpning. Hur han gjorde löpningen till ett vacker plats där han gärna spenderar tid samtidigt som han njuter av naturupplevelsen. Daniel förklarar varför runstreak kan vara ett bra sätt för nya löpare att bli vana vid att springa samtidigt som löparen blir stolt och allt starkare. Han besvarar vanliga frågor om runstreak, skriver om skor, kläder och utrustning och låter andra runstreakare berätta om sin kärlek till daglig löpning och hur det har förändrat både deras syn på löpning och på sig själva. En hyllning till löpningen så som var och en av oss utformar den för att passa just oss.

 

Ät spring njut av Billy White

Ät spring njut - En bok om två passioner, traillöpning och riktigt god mat av Billy White, Gawell Förlag

Billy White känner du säkert igen? Han är Trailrunning Swedens egen kock som ger oss nya, goda recept varje vecka. Tänk, här är en hel bok med hans matlagning OCH inspiration till traillöpning!

Ja Billy älskar matlagning och att njuta av god mat. Och sedan sju år tillbaka är han även löpare och älskar att njuta av löpning i naturen. I den här boken skriver han om båda sina passioner och hur han har utvecklat sin matlagning för att passa löparen och den aktiva, tränande människan. Jag tycker om att läsa recepten där jag kan känna igen mig i den akuta hungern efter ett långpass - maten ska lagas snabbt och vara mättande, och hur han gör egna energibars att ha med i ryggan och smoothies med extra nyttigt innehåll. Billy delar med sig av recept som verkar enkla att följa med makalöst vackra bilder. Jag blir nyfiken! Soppor, sallader och pastarätter, bröd, frukostar och efterrätter. Den här boken ger mig massor av inspiration i köket.

Men detta är inte bara en kokbok. Den handlar även om löpning och Billys möten med några av världens bästa ultratraillöpare. Han springer med dem i deras hemmamiljöer, de pratar mat, träning och näring och lagar mat tillsammans. Även om de har olika stort matintresse märker han att de alla lägger ner mycket tid och energi på att lära sig det de behöver om kosten för att kunna träna så effektivt som möjligt. Han lär sig också att hur viktigt det är med tålamod, att springa ultradistanser är krävande och det tar lång tid att bygga upp uthålligheten. Njut av löpningen och njut av att äta bra mat. Lyssna på kroppen - njuter du är du på rätt väg.

Ät spring njut kom nyligen till final på World Gourmand cookbook awards i kategorin för sport.

 

Dagbok från Moonvalley

Dagbok från Moonvalley, träning, tävling, mat och inspiration för ett gott liv i takt med årstiderna av Emelie Forsberg, Ida Nilsson och Mimmi Kotka, Gawell Förlag

Det här är en underbar bok! Med ett så vackert och glänsande omslag längtar man efter att få sätta sig tillrätta i soffan och läsa, fascineras och titta på de vackra bilderna. Du känner säkert till de tre svenska professionella ultratraillöparna Emelie Forsberg, Ida Nilsson och Mimmi Kotka? (De tre är faktiskt med i Billy Whites bok.) De springer långa bergslopp i tuff terräng med flera tusen höjdmeter och har många gånger haft topplaceringar på stora internationella tävlingar. Emelie och Ida bor i Måndalen i Nordnorge och Mimmi kommer ofta och hälsar på. Där mellan havet och de höga fjällen har de sin lantgård med får och där odlar de mycket av sin egen mat. Deras eget företag heter också Moonvalley, företaget som tillverkar och säljer ekologiska nutritionsprodukter för uthållighetssporter.

I boken får vi följa dem under ett år där varje månad har ett eget kapitel. De tre författarna delar med sig av hur de planerar träning och tävling, hur de odlar, skördar och lagar mat efter det som årstiden erbjuder. Vi får både lära oss hur vi själva kan lägga upp vår egen träning efter årstid och hur vi som aktiva motionärer kan äta hälsosamt och klimatsmart för att må och träna så bra som möjligt. Vi får även förslag på kompletterande aktiviteter som längdskidåkning, yoga och styrketräning, hur vi kan förbättra vår sömn och återhämtning. Men det jag gillar allra mest är deras berättelser från häftiga lopp som de har sprungit. Hur de har förberett sig och hur deras tankar går inför utmaningen. De berättar om kampen, om energidippar och om lyckan när målrakan närmar sig. Jag ryser flera gånger när jag läser!  Jag får mängder av uppslag på platser att åka till för att upptäcka och springa både i och utanför Sverige. Ja detta är en bok som sprudlar av löparglädje och livsglädje, att vi ska ta tillvara på naturen där vi bor både för att springa och utvecklas i och för att äta närproducerat i fas med årstiden.

Vinterlöpning!

Njut av vinterlöpningen, julledigheten och skön gemenskap. God Jul!

Senaste blogginläggen

  • Pryltest - Craft Nordlite Ultra / Pure Trail Niclas Bergqvist
    Läs mer
  • Men. Du är väl aldrig sjuk? Andreas Lundblad
    Läs mer
  • Att komma dit man är Malin Tidqvist
    Läs mer
  • 10 månader mot 10 mil - my experience Sara Costa
    Läs mer
Se alla våra Inspiratörer

Löpargrupper

För dig som vill upptäcka nya stigar på hemmaplan - ihop med andra.

Outnorth Trailtour

Vilka är landets bästa traillöpare över säsongen 2024? Vilket är det starkaste teamet? Från stränder, via klippor och fjäll till djupa skogar.

Trails of SWE c/o Dacia

Trails of SWE c/o Dacia är 4 lopp, 4 naturtyper, 4 sätt att uppleva vårt fantastiska land. Och 4 sätt att få använda hela din kapacitet, att våga vara grym.

Guider utrustning

Få hjälp inför ditt köp av skor, pannlampor eller löparryggsäck. I samarbete med Outnorth.

Trailkalendern

På fjället, längs havet, i skogen. Här hittar du alla svenska traillopp i en kalender.

Shop

Snyggkläderna, presentkort och löpargrupperna

Trailrunning Sweden AB
Hästtorget 6, 312 30 Laholm
VAT-nr SE559145416901
Email: [email protected]


Lägger till i kundvagnen

  • x
X
X